Dance Theater

2ο Work Camp από την ομάδα χορού Λούνα Παρκ

2ο Work camp in Performance and Choreography by LUNA PARK (Berlin / Athens)

Ανακοινώνεται η διεξαγωγή του 2ου Work Camp in Performance and Choreography από το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ σε συνεργασία με το κοινωφελές ίδρυμα Weinmeisterhaus e.V. και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού TANZ IM AUGUST του Βερολίνου. Το work camp πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος "How to dance in times of crisis?", ενός ελληνογερμανικού προγράμματος συνεργασίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων και Νεότητας της Γερμανίας.

Ανακοινώνεται παράλληλα και ανοιχτό κάλεσμα δήλωσης συμμετοχής για τις φετινές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο (11.08.-22.08.2017) και στην Αθήνα (23.09.-02.10.2017) για νέους χορευτές και χορογράφους, ηλικίας έως και 26 ετών, τελειόφοιτους ή απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα πραγματοποιηθεί μια προεπιλογή των συμμετεχόντων από 27 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 100,00 €, συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα διαμονής, ταξιδιού και δραστηριοτήτων. Η συνάντηση στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 22 Αυγούστου 2017, παράλληλα με την διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού TANZ IM AUGUST. Μέρος των δραστηριοτήτων του work camp θα είναι κοινές χορευτικές πρόβες της ελληνικής και της γερμανικής ομάδας και η διεξαγωγή ενός ερευνητικού σεμιναρίου χορογραφίας καθώς και επισκέψεις όλων των παραστάσεων και εκδηλώσεων του TANZ IM AUGUST. Θα ακολουθήσει μια συνάντηση των δύο ομάδων στην Αθήνα από 23 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2017 με μια ανοιχτή παρουσίαση για το κοινό των αποτελεσμάτων των συναντήσεων του 2017 την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Το work camp οργανώνεται από το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ σε συνεργασία με το Weinmeisterhaus e.V. και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού TANZ IM AUGUST. Τα σχολεία Gesundbrunnen-Grundschule και Carl-Kraemer-Grundschule προσφέρουν τις εγκαταστάσεις τους για την διεξαγωγή του. Το work camp διευθύνεται από τον Κοσμά Κοσμόπουλο, την Μαρία Τσουβαλά, και μέλη της ομάδας του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν μια αίτηση συνοδευόμενη από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, τα στοιχεία επικοινωνίας και μία πρόσφατη φωτογραφία τους στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερες πληροφορίες:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.lunapark.eu.com/
http://www.lunapark.education/
https://www.facebook.com/events/1949083841981494


Ο Κοσμάς Κοσμόπουλος αποφοίτησε το 1998 από την σχολή παραστατικών τεχνών "P.A.R.T.S." των Βρυξελλών (με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος "Καλειδοσκόπιο"), ολοκληρώνοντας πλήρως και τους δύο κύκλους σπουδών της σχολής (Training & Research) και από την σχολή "Cultural Management" του Πανεπιστημίου της Βασιλείας (Master of Advanced Studies). Εργάζεται ως χορογράφος, χοροπαιδαγωγός και διαχειριστής πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Έχει παρουσιάσει χορογραφική του δουλειά και ταινίες χορού σε σημαντικά θέατρα και Φεστιβάλ του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας (μεταξύ άλλων στο Kunstencentrum Vooruit - Βέλγιο, Tanzhaus - Ζυρίχη, Berner Tanztage - Βέρνη, Tanzfabrik - Βερολίνο, Tanzhaus NRW - Ντίσελντορφ, Künstlerhaus Mousonturm - Φρανκφούρτη, Treffpunkt Rotebühlplatz - Στουτγάρδη, Centro Cultural de Belém - Λισσαβόνα και Théatre de La Bastille – Παρίσι), έχει συνεργαστεί ως κριτικός χορού στο περιοδικό "Χορός" του Σωματείου Χορού και Ρυθμικής και ως μεταφραστής στο περιοδικό "Choros International Dance Journal". Η προσωπική του έρευνα συνοψίζεται στη διερεύνηση τη συσχέτισης της καλλιτεχνικής δημιουργίας με πολιτικο-οικονομικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις. Από το 2013 οργανώνει εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα για παιδιά στο Βερολίνο, συγχρηματοδοτούμενα από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας και την εταιρία Deutsche Telekom, διευθύνει ερευνητικά σεμινάρια για επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές χορού γύρω από σύγχρονες μεθόδους επιτέλεσης και χορογραφίας και παρουσιάζει ομαδικές του performances με το σχήμα ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.

Η εταιρία πολιτιστικών υποθέσεων ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2002 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ αποτελείται από μια ομάδα καλλιτεχνών που προέρχονται από διαφορετικά έθνη καθώς και από ανθρώπους που εργάζονται στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα. Σκοπός της ομάδας είναι να αναπτύξει, να παραγάγει και να παρουσιάσει καλλιτεχνικές εκθέσεις και παραστάσεις καθώς και να οργανώσει σεμινάρια και έργα κοινωνικού περιεχομένου σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς, κατά κύριο λόγο από την Ελβετία και τη Γερμανία. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ διευθύνεται από την εικαστικό Dr. Γεωργία (Maggy) Τουλιάτου, τον χορογράφο Κοσμά Κοσμόπουλο και τον μουσικό Αντώνιo Παλάσκα.

Η Μαρία Τσουβαλά είναι Επίκουρη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Απέκτησε MA και MEd από το Teachers College του Columbia University και Διδακτορικό τίτλο (PhD) από το Τμήμα Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει χορογραφήσει για την ομάδα σύγχρονου χορού "Μετακίνηση" και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Παραδοσιακοί Χοροί

    Tres Marias Movement Cult

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 745
Εγγεγραμένα μέλη: 4563
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources