Dance Theater

Our Festival 3

Θέατρο, χορός, μουσική, προβολές, performance, παιδικές παραστάσεις και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους!

Το Our Festival γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη. Έτσι, σε μία τετραήμερη γιορτή ελεύθερης έκφρασης, 45 καλλιτέχνες του θεάτρου συναντηθήκαμε με 1.500 θεατές στο θέατρο της Ρεματιάς. Σε ένα θέατρο που οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη. To 2016, η παρέα μας μεγάλωσε. 77 καλλιτέχνες συγκατοικήσαμε στη ρεματιά για 5 ημέρες, παρουσιάζοντας 17 συνολικά δράσεις σε 2500 θεατές.

Φέτος, η έννοια "Εμείς" αποκτάει την πραγματική της διάσταση, μέσα από την πιο δυναμική συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών στο Our Festival 3.

Όλες οι παραστάσεις με λόγο συνοδεύονται από διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα ή ελληνικούς SDH υπέρτιτλους, ενώ στο θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Οι συντελεστές του Our Festival 3 καλούν τους θεατές να ενισχύσουν την δράση αλληλεγγύης του δήμου Χαλανδρίου, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

9-19 Σεπτεμβρίου 2017

Είσοδος Ελεύθερη

Ευριπίδειο θέατρο ρεματιάς,
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι

Weblink

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΟΥ

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

- 21:00 – Trajectory: A Tragedy of a Victory | Μαργαρίτα Τρίκκα

Με αφορμή το δοκίμιο του George Steiner «Δέκα (πιθανοί) λόγοι για τη μελαγχολία της σκέψης» το TRAJECTORY: A TRAJEDY OF A VICTORY επιχειρεί να ερευνήσει κινητικά τη λειτουργία της σκέψης και να παρουσιάσει το κωμικοτραγικό του ανθρώπινου νου. Κάτι τόσο εξαιρετικό αλλά και τόσο αδύναμο ταυτόχρονα. Κι εν τέλει διερωτάται με τη σειρά του αν όντως το σκέπτεσθαι εστί μελαγχολείν. Αν η σκέψη φυλακίζει ή απελευθερώνει.
Πρόκειται για ένα ντουέτο το οποίο αποτελεί ένα σύστημα που λειτουργεί ως όλον, δε χωρίζεται ποτέ και έχει μια αέναη, κυκλική και σπειροειδή κίνηση, πάντα με την ίδια φορά. Πάνω σε αυτή την κινητική βάση της τροχιάς που διαγράφει ένα σώμα στο χώρο και στο χρόνο (trajectory), στήνεται το κομμάτι, το οποίο υπάγεται ξεκάθαρα στους νόμους της φυγόκεντρου και της κεντρομόλου.

- 21:30 – On the spot | Νάντη Γώγουλου
Το On the spot είναι ένα χρονολόγιο (timeline) των τριών ανθρώπων και εξιστορεί με μια twisted διάθεση την δική τους ρουτίνα στην καθημερινότητα μέσα από τις διάφορες καταστάσεις στις οποίες συμμετέχουν σαν ομάδα. Με αυτή την παράσταση παραθέτουμε τη δικιά μας ματιά στην καθημερινότητα με την παραδοχή ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει χορευτές, ότι ο χορός υπάρχει παντού, ακόμα και σε χώρους που δεν διακρίνεται με γυμνό μάτι, ότι όλοι χορεύουν κι ας μην γίνεται αντιληπτό ούτε από τους ίδιους.


Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου

- 20:00 – beyond sleep - Βίκη Σπάχου
Ό,τι παίρνει ή ό,τι αφήνει ο ύπνος πριν και μετά την έλευσή του. Μισές σκέψεις, μισοί φόβοι, μισή συνείδηση, μισό κενό σε μια τελετουργία καθημερινή, προσωπική, αναπόφευκτη.

- 20:30 – HOME | Almalibre.co
Tο έργο είναι εμπνευσμένο από τον πίνακα του E.Schiele «The Embrace» και του E.Hopper «Room in New York». Ο ρεαλισμός του Hopper σε αντίθεση με τη ζωτικότητα των δύο φύλλων στον πίνακα του Schiele αποτυπώνουν δύο αντίθετες ατμόσφαιρες που αποτέλεσαν την αφετηρία για την δημιουργία του έργου. Η πρόθεση της ομάδας είναι να συνθέσει μέσω της κίνησης, του χώρου και των σωμάτων μία χορογραφία που οποιαδήποτε στιγμή θα μπορεί να μετατραπεί σε έναν ζωγραφικό πίνακα.


Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

21:30 – VORTEX | Μαριάννα Βαρβιάνη
VORTEX είναι η οργάνωση των υλικών μέσα από τη δίνη. Εμπνευσμένη από παραδοσιακούς χορούς κυκλικής μορφής, χτίζεται μια χορογραφία σύγχρονου χορού που αφορά το σημείο καμπής προς την αλλαγή. Μέσα από κυκλικές κινήσεις, καθημερινές χειρονομίες και γεωμετρικά μοτίβα, αποδίδεται ο παραλληλισμός ενός στοιχείου μέσα σε μια δίνη με ένα άτομο σε ένα κοινωνικό περιβάλλον.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

- 20:30 Block | Exis Dance Company

"Φαντάζομαι τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια σου. Τον βλέπω ως αλλοπρόσαλλο Θεό. Πάντοτε γκρίζο, έγκλειστο στο δικό του ουρανό. Τον βλέπω ως ένα κτήνος μυθικό. Στης έξης το διπρόσωπο σχήμα πάνω γεννημένο. Τον νιώθω κρύο κάτω από τη μέση
Νιώθω το κρύο να περνάει μέσα του. Να βρίσκει φωλιά στις γωνίες των μυών του. Σαν οξύ που ό,τι αγγίζει καταστρέφει. Πάνω και πέρα από όλα αυτά όμως
Τον νιώθω σαν τον άλλο"

Το έργο αναφέρεται στον προσωπικό ή πραγματικό εγκλεισμό και πώς αυτός ορίζεται στο χώρο και το χρόνο.

- 21:00 Time.Wasted. | Μυρτώ Δελημιχάλη
Οι παλμοί της σύγχρονης αστικής μητρόπολης και ο τρόπος που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας αποτέλεσαν κεντρικό άξονα της κινητικής αναζήτησης του έργου. Επαναληπτικότητα, αναμονή, παθητικότητα και συνήθεια αποτελούν στοιχεία της καθημερινής αυτής ρουτίνας και κατά συνέπεια του προσωπικού μας χρόνου.
Η κάθε μέρα έρχεται να επαναλάβει την προηγούμενη σε μια συνεχιζόμενη πραγματικότητα χωρίς αρχή, μέση και τέλος στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που δεν έχει χρόνο για τους ανθρώπους της.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1034
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources