Dance Theater

Present Body: Πρόγραμμα Μαθημάτων 2017-2018

Αγαπητοί φίλοι, φίλες και συνεργάτες,

Το στούντιο Present Body, χώρος έρευνας της κίνησης και της έκφρασης, ανοίγει ανανεωμένο την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου του 2017. Ξεκινάμε με πρώτο μάθημα το εργαστήριο Εκγύμνασης- Βιωματικής Ανατομίας, που μας επιτρέπει να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας με ήπιο, απολαυστικό και ασφαλή τρόπο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Καλούμε παλιούς και νέους φίλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συνεχίσουμε μαζί μια ακόμα δημιουργική χρονιά.

Προτείνουμε και φέτος, ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην τέχνη του σύγχρονου χορού και του αυτοσχεδιασμού με βάση την αυτεπίγνωση, την καλλιέργεια της ενσυνείδητης κίνησης. Μαθαίνοντας από τις τεχνικές του χορού, ο ενδιαφερόμενος σχετίζεται καλύτερα με το σώμα του και τους άλλους, έρχεται σε επαφή με συνήθειες και μπλοκαρίσματα που τον εγκλωβίζουν από το να αισθάνεται ενοποιημένος, πιο κοντά στην αλήθειά του. Μπορεί κανείς έτσι να αντιληφθεί την ανάγκη του για μεγαλύτερη συναισθηματική εμβάθυνση και να επιλέξει το μονοπάτι της σωματικής/ κινητικής ψυχοθεραπείας μέσα από ατομικές συνεδρίες ή/και θεραπευτική ομάδα.

Φυσικά, κάθε ενδιαφερόμενος είναι ελεύθερος να παρακολουθήσει είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό της επιλογής του:

• εργαστήρια- μαθήματα κίνησης σε σταθερή βάση
• ανεξάρτητους κύκλους σεμιναρίων
• ατομικές συνεδρίες σωματικής ψυχοθεραπείας
• θεραπευτική ομάδα

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των σταθερών εβδομαδιαίων εργαστηρίων στοχεύει:

• στην εκγύμναση και στη συνειδητή άσκηση που στηρίζεται στη βιωματική ανατομία, στο σύγχρονο χορό, στις τεχνικές Release/somatics και στο Contact Improvisation. Η κίνηση του σώματος που στηρίζεται στην ανάπτυξη της αντίληψης και της προσοχής, αφυπνίζει τις αισθήσεις, την επαφή και τη ροή δημιουργώντας μια πιο υγιή- λειτουργική σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους.
• στην απελευθέρωση των εκφραστικών μας μέσων και στην ενίσχυση της σκηνικής και ερμηνευτικής μας ικανότητας, εξερευνώντας τα εργαλεία του αυτοσχεδιασμού, τη διαλογιστική- αυθεντική κίνηση.
• στην καλλιέργεια της σωματικής και συναισθηματικής ευφυΐας που μας επιτρέπει να αποκτήσουμε ενοποίηση και σύνδεση με τον εαυτό μας, να χορεύουμε με ασφάλεια, ευχαρίστηση και έμπνευση.
• στην απόκτηση εμπιστοσύνης που αποκαλύπτει το δημιουργικό μας δυναμικό, στην εμβάθυνση των αρχών της μηχανικής της κίνησης που εξελίσσει τις κινητικές και εκφραστικές μας δυνατότητες.
• στη χαλάρωση μέσα από την κίνηση, τη διεύρυνση του εσωτερικού χώρου, τη στήριξη και την ενδυνάμωση σε όλα τα επίπεδα.

Πρόγραμμα Μαθημάτων Σεπτεμβρίου 2017
Τα μαθήματα αρχίζουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017. Μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου, έχουν δοκιμαστικό χαρακτήρα και η πληρωμή γίνεται ανά μάθημα με κόστος 12€.
Οι καινούργιοι μαθητές μπορούν να δοκιμάσουν δυο δωρεάν μαθήματα.

Πέμπτη 21/9
19:30 - 21:30 Somatics- Εισαγωγή στο Contact Improvisation (αρχάριοι)

Παρασκευή 22/9
10:30 - 12:30 Somatics- Εισαγωγή στο Contact Improvisation (αρχάριοι)

Δευτέρα 25/9
19:30 - 21:30 Βιωματική Ανατομία- body basics (εκγύμναση με βάση τις τεχνικές somatics και την Εξελικτική κίνηση για όλα τα επίπεδα)

Τρίτη 26/9
20:00 - 22:00 Somatics- Εισαγωγή στο Contact Improvisation (αρχάριοι)

Τετάρτη 27/9
19:30 - 21:30 Βιωματική Ανατομία- body basics (εκγύμναση με βάση τις τεχνικές somatics και την Εξελικτική κίνηση για όλα τα επίπεδα)
Παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε άμεσα για τη συμμετοχή σας.

Παράλληλα, η Χριστίνα Κλεισιούνη έχει ξεκινήσει τις ατομικές συνεδρίες σωματικής ψυχοθεραπείας. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να καλέσει στο κινητό 6932190273 ή να επικοινωνήσει με email ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) για ραντεβού.

Το πλήρες πρόγραμμα της σχολής ξεκινάει τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.
Οι εγγραφές γίνονται κατόπιν ραντεβού.
Σας επισυνάπτουμε αρχείο με το πρόγραμμα των σταθερών μαθημάτων που διδάσκει η Χριστίνα Κλεισιούνη, ενώ λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε και παρακάτω. 
Το μάθημα της Yoga θα ανακοινωθεί συντόμως.

Τα μαθήματα- εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι:

Δευτέρα19:30 - 21:30  Βιωματική Ανατομία- body basics (εκγύμναση με βάση τις τεχνικές somatics και την Εξελικτική κίνηση για όλα τα επίπεδα)

Τετάρτη19:30 - 21:30 Βιωματική Ανατομία- body basics (εκγύμναση με βάση τις τεχνικές somatics και την Εξελικτική κίνηση για όλα τα επίπεδα)

Πέμπτη19:30 - 21:30  Somatics- Εισαγωγή στο Contact Improvisation (αρχάριοι)

Παρασκευή | 10:30 - 12:30 Συνειδητή κίνηση και αυτοσχεδιασμός- Contact Improvisation
18:30- 20:30 Θεραπευτική ομάδα σωματικής και κινητικής ψυχοθεραπείας «Το συναισθηματικό σώμα»


→Λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες μειώνουμε το ποσό της εγγραφής, προσφέρουμε οικονομικά πακέτα ανάλογα με τη συχνότητα της παρακολούθησης και έκπτωση 10% στους σπουδαστές σχολών χορού και θεάτρου και σε ανέργους με κάρτα ανεργίας.
με την κάρτα Dancetheater Plus

Σας ευχόμαστε μια δημιουργική χρονιά, με γνώση, ροή και αισιοδοξία.

Με εκτίμηση,
Χριστίνα Κλεισιούνη

Present Body
Χώρος έρευνας της κίνησης & της έκφρασης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Κλεισιούνη
Ερεσσού 16, 10680 Εξάρχεια, Αθήνα
Τηλ. 210 3605964 & 6932 190273
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.presentbody.com

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Contemporary Syllabus

    Αγγελ. Ανδρινοπούλου - PROASTIO ART

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

  • Χριστίνα Αρμύρα

    Σεμινάριο Τεχνικής Dunham

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1151
Εγγεγραμένα μέλη: 4533
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources