Dance Theater

Arc for Dance Festival 2017

Arc for Dance Festival 2017Η Danc.c.e Unitiva είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 9ου διεθνούς Festival Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υπό τον τίτλο 'Transition' στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2017 στο Θέατρο 'Ροές' στο Γκάζι, που πραγματοποιείται και με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το ARC FOR DANCE FESTIVAL παρουσιάζει κάθε χρόνο μέσα από μια ξεχωριστή θεματική προσέγγιση, έργα των πιο υποσχόμενων νέων χορογράφων αλλά και έμπειρων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με διεθνή παρουσία.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ, από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva υποστηρίζεται από το κέντρο χορού Dance Cultural Centre και το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves*.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARC FOR DANCE FESTIVAL 2017
Tίτλος της 9ης διοργάνωσης ... 'Transition'!
transition n (changing of states): μετάβαση ουσ θηλ

Το ARC FOR DANCE FESTIVAL
μεταβάλεται, εξελίσεται, αναπτύσσεται. Η 9η διοργάνωση είναι η μετάβαση, το τελευταίο μικρό σκαλοπάτι πριν το μεγάλο βήμα! Ένα βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για τη γιορτή των δέκα χρόνων του Φεστιβάλ στην 10η διοργάνωση του το 2018.

Στην ίδια συνθήκη μετάβασης βρίσκονται οι Έλληνες χορογράφοι Μάρθα Πασακοπούλου και Άρης Παπαδόπουλος οι οποίοι από ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, συν-δημιουργούν για πρώτη φορά με το έργο τους 'touching.just' που ανοίγει το Φεστιβάλ το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Το 'touching.just' είναι μια προσπάθεια, μια απόπειρα συνάντησης με τον "άλλον", μια κοινή απόφαση για το "μαζί".

Ακολουθεί το έργο 'Staying alive' της Κροάτισας χορογράφου Jasna L. Vinovrski, το οποίο αντικατοπτρίζει τη σταδιακή μετάβαση κατά τη διαδικασία της μετανάστευσης. Το λεπτό χιούμορ και οι πολλαπλοί παραλογισμοί οικοδομούνται καθώς η καλλιτέχνης μπαίνει σταδιακά σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, παρουσιάζεται το έργο 'Bolero' του ισπανού χορογράφου Jesús Rubio Gamo. Ενα έργο για την αγάπη που εξερευνά τη μετάβαση από την ευχαρίστηση στην εξάντληση. 'Οταν η επανάληψη συνεχίζεται αδιάκοπη, μέχρι και τα καλύτερα πράγματα καταλήγουν να σπάνε...

Ακολουθεί το έργο 'Dalga' της Ελληνίδας χορογράφου Eύη Σούλη. Μια απόπειρα σωματικής έρευνας πάνω στο λαϊκό ιδίωμα, ένα έργο που ψάχνει να βρει το βηματισμό του ανάμεσα στη συλλογική μνήμη, το θάνατο και τον έρωτα. Μια μετάβαση από το σιγοτραγούδισμα σε ένα ουρλιαχτό επίδειξης.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το έργο 'Everything is ok' του Ιταλού χορογράφου Marco D'Agostin. Το έργο εξετάζει τις κινητικές μεταβάσεις οι οποίες δημιουργούν μια αδιάκοπη αλυσίδα κίνησης που δοκιμάζει τόσο τον χορευτή όσο και το κοινό. Πότε το βλέμμα μας θα κουραστεί και θα παραδοθεί; Για αυτό το πλήθος κουρασμένων ματιών: τι έχει απομείνει για να δει;

Ολοκληρώνοντας, στις 21 και 22 Οκτωβρίου του 2017, το Θέατρο 'Ροές' θα μεταμορφωθεί σε ένα χώρο συνεχόμενης και αδιάκοπης κίνησης μέσω έργων που φιλοδοξούν να μεταφέρουν το πνεύμα της εποχής που βιώνουμε: Αλλαγή, Μετάβαση, Συνεργασία.

*Aerowaves Across Europe
Το Aerowaves Across Europe είναι το μεγαλύτερο ευρωπαικό δίκτυο σύχρονου χορού δημιουργήθηκε το 1996, και απαρτίζεται μόνο από μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαγγελματίες του χώρου αλλά και μεγάλα Dance Houses όπως το Maison De la Danse στην Λυών, το Mercat de Les Flors στην Βαρκελώνη, το BORA BORA στην Δανία, το Φεστιβάλ Καλαμάτας, το TANEC Theatre στην Πράγα κ.α. Το δίκτυο συγκεντρώνει ειδικούς από 35 χώρες για να δουν, να επιλέξουν και να προωθήσουν έργα νέων χορογράφων. Στο ξεκίνημα του έδινε ευκαιρίες στους επιλεγμένους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν τα έργα τους στο θέατρο The Place στο Λονδίνο, αλλά στην πορεία οδηγήθηκε σε μια σταθερή αύξηση του αριθμού των παρουσιάσεων σε ολόκληρη την ήπειρο. Πλέον πάνω από 500 καλλιτέχνες κάθε χρόνο στέλνουν έργα τους με προθεσμία ως τις 15 Σεπτέμβρη εκ των οποίων 20 επιλέγονται με τη συναίνεση των μελών του. Η διοργανώτρια εταιρεία Dan.c.ce Unitiva είναι επίσης μέλος στο δίκτυο Aerowaves. Ο στόχος της δικτύωσης είναι να στηρίζει την εξέλιξη της σύγχρονης δημιουργίας μέσα από την κινητικότητα και την ανταλλαγή καλλιτεχνών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


21 και 22 Οκτωβρίου 2017
Σάββατο | 20:00
Κυριακή | 19:00

Τιμή εισιτηρίου:
13 €

Θέατρο ''Ροές'',

Ιάκχου 16, Γκάζι

Διοργάνωση: DAN.C.CE Unitiva, Dance Cultural Centre
Παραγωγή: DAN.C.CE Unitiva

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣIΤHΡΙΩΝ:
Από 6/10/17 έως 20/10/17
Dance Cultural Center
Πειραιώς 76, Κεραμεικός, 3ος όροφος
12.00 - 8.00

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Παραδοσιακοί Χοροί

    Tres Marias Movement Cult

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 642
Εγγεγραμένα μέλη: 4563
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources