Dance Theater

Μάθημα Progressing Ballet Technique με την Αλεξάνδρα Κατσαρού (Twende Dance Project) (+PLUS)

Progressing Ballet Technique - Work out as a ballet dancer

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ενισχύει την τεχνική του κλασικού μπαλέτου, ενώ παράλληλα το καθιστά προσβάσιμο σε όλους. Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που συναντάμε και σε ένα μάθημα pilates, τη μπάλα, το λάστιχο, αλλά και άλλα αξεσουάρ, κάνουμε ασκήσεις που βοηθούν στη σωστή στάση σώματος, στην ενδυνάμωση, στην ευλυγισία αλλά και στην κατανόηση βασικών αρχών του μπαλέτου, όπως είναι το κέντρο βάρους, η ευθυγράμμιση, η σωστή χρήση του πέλματος με σκοπό την απορρόφηση κραδασμών από άλμα κτλ. Ενισχύεται η μυϊκή μνήμη, δυναμώνει το κέντρο του σώματος, αναπτύσσεται η χρήση της αναπνοής μέσα στη μουσική φράση, η χάρη στην κίνηση, ο συντονισμός όλου του σώματος.

Είναι ένα μάθημα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, καθώς και σε λάτρεις του κλασικού μπαλέτου που μπορεί να μην έχουν προηγούμενη εμπειρία στο χορό αλλά θα ήθελαν μέσα από ένα χορογραφημένο μάθημα και με τη συνοδεία κλασικής μουσικής να εισαχθούν στις αρχές του μπαλέτου με σκοπό τη μυϊκή ενδυνάμωση, την ευλυγισία, το συντονισμό, τη χάρη, τη μουσικότητα. Κατάλληλο μάθημα για την πρόληψη τραυματισμών και σε κάποιες περιπτώσεις και αποκατάστασης.


Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή | 20.00-21.00

με την κάρτα Dancetheater Plus

Twende Dance Project
Κοντογιάννη 5, Τ.Κ 14123, Λυκόβρυση Αττικής
Τ. 210.2826727 | Μ. 6946 852 154
FB: Twendedanceproject


Η Αλεξάνδρα Κατσαρού είναι ψυχολόγος - χοροθεραπεύτρια, δασκάλα μπαλέτου και Progressing Ballet Technique trainer. Παράλληλα, με τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκληρώνει τις σπουδές της στη διδασκαλία κλασικού μπαλέτου μέσω της Royal Academy of Dance. Βιώνοντας το χορό όχι απλά ως η κίνηση για την κίνηση και αναζητώντας ένα δρόμο όπου ο χορός μιλάει στα βάθη της ψυχής του ατόμου, οδηγείται στο Παρίσι, όπου γνωρίζει την αφροαμερικάνικη τεχνική χοροθεραπείας της πρωτόγονης έκφρασης. Ως βοηθός της γαλλίδας ψυχαναλύτριας France Schott-Billmann εκπαιδεύεται στην τεχνική, συμμετέχει ενεργά στο συντονισμό των εκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα μέσω της Διεθνούς Ένωσης Danse, Rythme, Lien Social et Thérapie [DRLST] και κάνει την πρακτική της συντονίζοντας ομάδες χοροθεραπείας με παιδιά με ειδικές ανάγκες, με άτομα με διατροφικές διαταραχές, όπως και με άτομα που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκληρώνει την έρευνά της στη θεραπευτική λειτουργία της Πρωτόγονης Έκφρασης σε χορευτές κλασικού μπαλέτου, εργάζεται ως δασκάλα κλασικού μπαλέτου και παράλληλα ως συντονίστρια εβδομαδιαίων συναντήσεων, σεμιναρίων και καλλιτεχνικών δρώμενων αυτής της θεματικής. Σύντομα, όμως, το ανθρωπολογικό της ενδιαφέρον για τις ρίζες της κίνησης την οδηγεί σε ένα ταξίδι ζωής στην Αφρική. Εκεί εργάζεται ως επικεφαλής δασκάλα μπαλέτου RAD στην Academy of Dance and Art της Κένυας και σε διεθνή ιδιωτικά σχολεία του Ναϊρόμπι, όπως στα Banda School, Braeburn Schools κ.α. Έρχεται σε επαφή με μία μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά, ενώ εμπλουτίζεται και η εμπειρία της στον τομέα του μπαλέτου. Διδάσκει σε περισσότερους από 100 μαθητές από 2,5 ετών ως ενήλικες, τους εισάγει σε εξετάσεις της RAD με 100% επιτυχίες, συνδημιουργεί παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο του Ναϊρόμπι και κάνει τα πρώτα της βήματα στην προοδευτική τεχνική μπαλέτου (Progressing Ballet Technique) με εκπληκτικά αποτελέσματα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, νιώθει την ανάγκη να δημιουργήσει ένα χώρο, όπου φιλοξενεί έναν πολιτισμικό και καλλιτεχνικό διάλογο ανάμεσα στην αέρινη και πολύ δομημένη φύση του κλασικού χορού με τη γήινη και πολύ ζωντανή δυναμική της αφρικάνικης κουλτούρας.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 956
Εγγεγραμένα μέλη: 4516
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources