Dance Theater

Σεμινάριο Σωματικού θεάτρου με την Gozde Atalay Kokkoris (+PLUS)

Ουδέτερη Μάσκα- "Μια πρόσκληση αφύπνισης"

Μια πρόσκληση αφύπνισης του σώματος αλλά και της σωματικής "φαντασίας".

Μια πρόσκληση επανασύνδεσης με τον εσωτερικό πυρήνα αλλά και τον αυθεντικό διαισθητικό εαυτό. Μια πρόσκληση μεταμόρφωσης μέσα από ένα τελετουργικό, μια μυσταγωγία, ένα μυθικό Ταξίδι.

Η Ουδέτερη Μάσκα μας προσκαλεί να κοιτάξουμε, να αφουγκραστούμε, να μυρίσουμε και να νιώσουμε τον κόσμο σαν για πρώτη φορά. Μας αποκαλύπτει τη δύναμη που κρύβει το απόλυτο παρόν, το εδώ και το τώρα! Είναι η μάσκα που μας επιτρέπει να βγάλουμε από πάνω μας όλες τις άλλες "μάσκες".

Ο Lecoq ως εμπνευστής της Ουδέτερης Μάσκας έλεγε ότι "είναι η μάσκα που μας βοηθάει να νιώσουμε την κατάσταση ουδετερότητας, που προηγείται της δράσης, μια κατάσταση δεκτικότητας σε οτιδήποτε μας περιβάλλει, χωρίς καμιά εσωτερική σύγκρουση."

Είναι ένα βιωματικό σεμινάριο βασισμένο στην κίνηση, με στόχο την διερεύνηση των πολλαπλών και διαφορετικών στρωμάτων του "σώματος". Βασικές δημιουργικές αρχές η ενσωμάτωση, η καλλιτεχνική εξατομίκευση και η ιδιαίτερη φύση του ατόμου. Θα δουλέψουμε με "ονειρικές" εικόνες, σωματικές παρορμήσεις, εσωτερικά τοπία και αρχετυπικές δυναμικές. Θα αναπτύξουμε τη δημιουργική μας διαίσθηση, παιχνιδιάρικη διάθεση και θα αποκτήσουμε βαθύτερη γνώση του σώματός μας. Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της μάσκας για να βυθιστούμε μέσα στη σωματική μνήμη που είναι απελευθερωμένη από τους περιορισμούς του μυαλού μας. Επιπρόσθετα, εργαλεία αυτής της διαδικασίας ανακάλυψης διαφορετικών επιπέδων στο Ποιητικό μας Σώμα, θα είναι το Guiding Drawing με κάρβουνο σε άσπρο χαρτί και οι ασκήσεις ενεργητικής φαντασίας.

Ο συνδυασμός, η αφομοίωση και η βιωματική εφαρμογή αυτών που διδαχθήκαμε από τα παιδαγωγικά μονοπάτια της LISPA και συγκεκριμένα του μεταπτυχιακού προγράμματος IMPP μας οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του ταξιδιού εξερεύνησης της "ποιητικότητας" του σώματος μέσω της Ουδέτερης Μάσκας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με παραστατικές τέχνες, είναι "δημιουργοί" έργων και ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν νέους δρόμους έκφρασης και προσέγγισης της τέχνης τους!


Πρόγραμμα:

Τετάρτη 03 Ιανουαρίου | 10:30-16:00

Πέμπτη 04 Ιανουαρίου | 10:30-16:00 

Παρασκευή 05 Ιανουαρίου | 10:30-16:00 (με 1/2 ώρα διάλειμμα)

Σάββατο 13 Ιανουαρίου | 10:30-16:00 

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 | 13:30-19:00 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10

Γλώσσα σεμιναρίου: Αγγλικά

Σύνολο ωρών: 25

Κόστος: 115 ευρώ*(στην τιμή δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α)
με την κάρτα Dancetheater Plus

Α ΚΙΝ Art "
Σαρρή 14, (1ος όροφος), Ψυρρή.

Dress code: Άνετα μαύρα ρούχα, χαρτί και μολύβι.

Πληροφορίες: 6906859697
Δηλώσεις Συμμετοχής έως 22 Δεκεμβρίου 2017 μέσω e-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(**Σας παρακαλούμε στο e-mail να αναφέρετε τα πλήρη στοιχεία σας, ονοματεπώνυμο,ηλικία και τηλέφωνο για άμεση επικοινωνία μαζί σας!)

**Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθει σειρά προτεραιότητας.


Gozde Atalay Kokkoris

Αποφοίτησε από το τμήμα Κριτικής Θεάτρου και Δραματουργίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 2004. Ασχολείται ενεργά με την υποκριτική από το 2000 μέχρι σήμερα ενώ συμμετείχε και στην Θεατρική ομάδα "İstanbul Tıyatro Araştırmaları Topluluğu" για 4 χρόνια. Παράλληλα, δούλεψε και ως δασκάλα Δημιουργικού δράματος μετά την αποφοίτησή της. Η βασική της σπουδή στο σωματικό θέατρο και ιδιαίτερα στην ουδέτερη μάσκα και στον θεατρικό κλόουν έλαβε χώρα αρχικά στη Μαδρίτη στο "Gabriel Chame and Hernan Gene ESTUDIOS TEATRALES" και αργότερα στο Βερολίνο με τον Thomas Prattki στο πρόγραμμα του LISPA (London International School of Performing Arts). Συμμετείχε και ολοκλήρωσε το νέο professional development program (IMPP) του LISPA στο Βερολίνο με υποτροφία από το ίδιο το ίδρυμα. Έχει επίσης παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια βραχείας ή μακράς διάρκειας με καθηγητές όπως οι Mario Gonzalez, (teacher in Conservatoire National Superieur D'Art Dramatique in Paris), Giovanni Fusetti, (founder of Helicos International Theater School in Italy), Patrick Van Den Boom (teacher of De Goudse Clown School of the Netherlands). Παράλληλα με τις σπουδές της στο σωματικό θέατρο, ήρθε σε επαφή και με τον κόσμο του τσίρκου αλλά και της παραδοσιακής γιόγκα. Το 2011 δίδαξε στην κοινωνική σχολή τσίρκου για παιδιά "Cabuwazi"στο Βερολίνο. Ενώ το 2012 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως δασκάλα γιόγκα στο Yoga Vidya Gurukul στην Ινδία. Ως performer συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014 στην παράσταση "A Quiet Voice" , στο ZirCouplet-Variete shows 2012 & 2013 στο Βερολίνο, σε παράσταση δρόμου για το Carnival of Cultures Festival 2012 στο Βερολίνο καθώς και σε σειρά άλλων παραστάσεων. Από το 2009, ζει και εργάζεται σε διάφορες χώρες παίρνοντας μέρος σε διεθνή προγράμματα, παίζοντας σε παραστάσεις, σκηνοθετώντας αλλά και διδάσκοντας.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 600
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources