Dance Theater

Σεμινάριο Τhai Yoga Massage και Κίνησης με τις Μαρία Παπαδοπούλου και Μαρίνα Κουτίβα (+PLUS)

Thai Massage goes Dancing / Releasing the back and the neck

Η Μαρίνα Κουτίβα και η Μαρία Παπαδοπούλου συνεχίζουν με χαρά να μοιράζονται το άγγιγμα σε έναν μονοήμερο σεμινάριο ταϋλανδέζικου μασάζ και των εφαρμογών του σε κινητικό και χορευτικό επίπεδο.
Το σεμινάριο επικεντρώνεται στην αποσυμπίεση της μέσης, της πλάτης και του αυχένα. Δεν χρειάζεται κάποια προηγούμενη εμπειρία. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φέρουν άνετα και ζεστά ρούχα και ένα μαξιλάρι. Θα δοθεί manual με τις θέσεις που θα εφαρμοστούν.

Λίγα λόγια για το Thai Yoga Massage
Το Thai Yoga Massage είναι ένα είδος "ιερού χορού" μεταξύ δύο ανθρώπων που συναντήθηκαν για να ξεμπλοκάρουν μια στάσιμη μορφή ενέργειας στο σώμα. Αποτελεί μία πιο εξελιγμένη και εμπλουτισμένη εκδοχή του παραδοσιακού ταϋλανδέζικου μασαζ, μία αρχαία Ανατολίτικη θεραπευτική τεχνική (Ινδία & Ταυλάνδη). Βασισμένο στην σωστή και ωφέλιμη χρήση της αναπνοής και του φυσικού βάρους του σώματος, το Thai Yoga Massage δουλεύει με πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών και εφαρμόζει παθητικές διατάσεις, εξερευνώντας το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, μαλακώνοντας τους μύες και ανακουφίζοντας πιθανές μυοσκελετικές παθήσεις. Σημαντικός παράγοντας είναι το χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης μέσω του αγγίγματος, και η άφεση του "δέκτη" του μασάζ, έτσι ώστε ο "δότης" να μπορέσει όντως να προσφέρει. Οι ρόλοι ''giver'' και ''receiver'' στην πραγματικότητα εναλλάσσονται, καθώς δημιουργείται ένας βουβός διάλογος μεταξύ των σωμάτων με ενεργή ακοή και σεβασμό στην μοναδικότητα του καθε σώματος και της ιστορίας που αυτό φέρει.


Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 | 12:00-16:00

κόστος: 25 ευρώ/20 ευρώ για τους μαθητές και μαθήτριες του στούντιο και απευθύνεται σε όλους.
με την κάρτα Dancetheater Plus

Συνεργατικό Στούντιο/Λάθος Κίνηση, 
Πλ. Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 25, 6ος όροφος.


Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, είναι απαραίτητη η κράτηση στα στοιχεία επικοινωνίας που παρατίθεται από κάτω.

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/thaimassagemm/
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6986422581, 6984514325


Η Μαρίνα σπούδασε σύγχρονο και κλασικό χορό και αποφοίτησε από την Επαγγελματική σχολή Ραλλού Μάνου το 2012. Συνεχισε για ένα χρόνο τις σπουδές της στο σύγχρονο χορό και χορογραφία στη Σικελία, στο SCENARIO PUBBLICO / COMPAGNIA ZAPPALÀ DANZA CENTRO NAZIONALE DI PRODUZIONE DELLA DANZA. Συμμετείχε ως χορεύτρια σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και video dance projects σε Ελλάδα και Σικελία. Το 2015 παρακολούθησε επιτυχώς το Yoga Teacher Training 200RYT του Swaha Yoga Center παίρνοντας την πιστοποίηση δασκάλας Hatha, Vinyasa και Gentle Yoga από την Yoga Alliance. Έκανε μετεκπαίδευση στην Prenatal & Postnatal/ Mom and baby Yoga με την Jonni Lyn Friel.Πρώτη της επαφή με το ταϋλανδεζικο μασάζ ήταν το 2012 σε έναν 3μηνο σεμιναριακό κύκλο μαθημάτων στην Αθήνα. Το 2016 παρακολούθησε επιτυχώς το εκπαιδευτικό σεμινάριο Thai Yoga Massage level 1&2 στις Βρυξέλλες με τον Thierry Bienfaisant και συνέχισε την εκπαίδευση της στο Chiang Mai στην Ταυλανδη, με τον δάσκαλο Pitchet Boonthumme και τον γιο του. Πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα σύντομο σεμινάριο πάνω στην παλιά παραδοσιακή τεχνική Tok Sen (μασάζ που βασίζεται στην θεραπευτική ιδιότητα των δονήσεων και του ήχου χτυπημάτων σε ξύλο ), καθώς και "Thai yoga massage applications for assisting yoga asanas", για δασκάλους Γιόγκα, στο sunshine massage school, Chiang Mai.

H Μαρία αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2014.Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τη Hellenic Dance Company (Ηρώδειο -2013, New York City Center-2014, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -2014 , Πειραιώς 260 -2015 ) , με τη ''Zfin Malta Dance Company'' (Asian tour of''Je tiens de la reine'' as part of the CHOGM Cultural Exchange programme-2015) και τον Αντώνη Φωνιαδάκη (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-2016). Το 2015 παρακολούθησε το ''International Summer Program'' στο Watermill Center με το Robert Wilson. Το 2016 πραγματοποίησε πρόγραμμα βελτίωσης τεχνικής στο ''danscentrumjette''(Βρυξέλλες), με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση. Διδάσκει σύγχρονο χορό τα τελευταία 3 χρόνια σε διάφορες σχολές και στούντιο στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες. Παράλληλα είναι φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ, στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία και ασχολείται με το βιολί και τη μουσική. Πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία τα level 1 (30 CE hours) & 2 (30 CE hours) του training course in Traditional Thai Yoga Massage στο Sunshine School στο Chiangmai (Ταυλάνδη) με δασκάλα την Dot Po.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Νέλλη Πουλοπούλου

    Afro Samba Dance

  • Afro Samba Dance

    Νέλλη Πουλοπούλου

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1153
Εγγεγραμένα μέλη: 4539
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources