Dance Theater

Αναζήτηση ανδρών για κινηματογράφηση από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Αναζήτηση ανδρών για κινηματογράφηση από τη Στέγη Ιδρύματος ΩνάσηΗ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει κάθε Μάιο το Fast Forward Festival (FFF). Πρόκειται για ένα ετήσιο διεπιστημονικό Φεστιβάλ το οποίο έχει τύχει μεγάλης αποδοχής τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς καθώς και διεθνή αναγνώριση καθώς επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, σύγχρονης ιστορίας και κοινωνικών προβλημάτων μέσα από την ευαίσθητη ματιά διεθνώς καθιερωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ συνεργάζεται με φορείς και συλλογικότητες της πόλης της Αθήνας και του Πειραιά έχοντας παράλληλα την αμέριστη στήριξη και την ενεργό συμπαράσταση του Δήμου Αθηναίων. Από το 2014 μέχρι σήμερα το φεστιβάλ έχει «ενεργοποιήσει» ημι-δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην περιφέρεια ενώ έχει υλοποιήσει παράλληλα δράσεις στην πλατεία Συντάγματος, στην Ομόνοια, στην πλατεία Κοτζιά, στον σταθμό Λαρίσης, στο λιμάνι του Πειραιά, κ.λπ.

To 5ο FFF εξερευνά την αρχαιολογία ως επιστήμη. Καλλιτέχνες από τον ελληνικό και το διεθνή χώρο θα ανιχνεύσουν τον καθοριστικό ρόλο της αρχαιολογίας στην κατασκευή των εθνικών αφηγήσεων και της συλλογικής μνήμης, αλλά και τη διαλεκτική σχέση της με την πολιτιστική κληρονομιά.
Στο πλαίσιο του παραπάνω Φεστιβάλ θα γίνει μια κινηματογράφηση με τον Ιάπωνα Καλλιτέχνη Hikaru Fujii. Η κινηματογράφηση αφορά την αναπαράσταση μιας ομαδικής εκτέλεσης και ταφής 80 ανδρών (14 εως 34χρ.) που συνέβη στην αρχαϊκή Αθήνα και ανακαλύφθηκε σε μια πρόσφατη
ανασκαφή. Η συγκεκριμένη αναπαράσταση θα αποτυπωθεί κινησιολογικά από την χορογράφο Πατρίσια Απέργη και η κινηματογράφηση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Το αποτέλεσμα της εν λόγω παραγωγής σε συνδυασμό με σχετικές συνεντεύξεις που έχουν ήδη βιντεοσκοπηθεί με την επικεφαλής αρχαιολόγο και άλλους σχετικούς επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη ανασκαφή θα γίνουν video installation, το οποίο θα παρουσιαστεί σε έναν χώρο της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 2 – 16 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο του 5ου Fast Forward Festival, το οποίο οργανώνεται από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

→ Για το σκοπό αυτό αναζητάμε άντρες κυρίως έως 30 χρονών καθώς και αγόρια από 14 και πάνω, ιδανικά όχι πάνω από 1,80 ύψος με καλό σώμα. Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να στείλουν email με μία φωτογραφία, τηλέφωνο επικοινωνίας, ύψος, βάρος και ηλικία.

Θα υπάρχει αμοιβή για όλους τους συμμετέχοντες.


Θα πραγματοποιηθούν 3 πρόβες των 6 ωρων στις 23, 24, και 25 Μαρτίου. Ενδεχομένως να προσθεθούν άλλες δυο ημέρες προβών.
Τα γυρίσματα είναι στις 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου και θα διαρκέσουν 10 - 12 ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στον Νικήτα Βασιλάκη:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 697 7554679

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Contemporary Syllabus

    Αγγελ. Ανδρινοπούλου - PROASTIO ART

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

  • Χριστίνα Αρμύρα

    Σεμινάριο Τεχνικής Dunham

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1104
Εγγεγραμένα μέλη: 4533
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources