Dance Theater

Aνοιχτά Mαθήματα Tεχνικής Skinner Releasing με την Βασιλική Χρυσανθακοπούλου

Το παρασκευοσαββατοκύριακο 27, 28, 29 Απριλίου θα είναι και το τελευταίο από τη σειρά ανοιχτών μαθημάτων της τεχνικής Skinner Releasing που πραγματοποιήθηκε φέτος στον Κινητήρα.

Στό πλαίσιο των ανοιχτών μαθημάτων δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς μαθήματα από τα προχωρημένα στάδια της τεχνικής χωρίς να είναι απαραίτητη προ'υ'πόθεση το να έχει ήδη κάποια εμπειρία ή να χρειάζεται να τηρηθεί η ακολουθία στα μαθήματα π.χ. από το ένα ως το δεκαπέντε (η τεχνική Skinner Releasing στο επίπεδο introductory απαρτίζεται από 15 συγκεκριμένα μαθήματα).

'Ετσι δίνεται η δυνατότητα, είτε γνωρίζετε την μέθοδο αυτή είτε όχι, να έρθετε κατ'ευθείαν σε επαφή με την πολυδιάστατη διαδικασία που ενεργοποιείται μέσα από τα μαθήματα, του να εμβάθυνουμε στον ίδιο μας τον εαυτό εξερευνώντας την κίνηση, με εργαλείο τη φαντασία.

Περισσότερες πληροφορίες γιά την τεχνική και τα μαθήματα ΕΔΩ

Τα μαθήματα που θα διδαχθούν αυτό το ΠΣΚ είναι τα: 5, 9, 13 και 14

....όπου ολόκληρος ο εαυτός μας γίνεται σαν θαλάσσιο σφουγγάρι, όπου οι ώμοι, τα δάχτυλα και τα πόδια ψυθιρίζουν, όπου παρασυρόμαστε αλαφροπατώντας σε ένα δάσος από ιτιές, όπου ένας παλμός ξυπνάει στο ηλιακό μας πλέγμα και όπου τα κόκκαλα γίνονται αγωγοί του ήχου...

διδάσκει η Βασιλική Χρυσανθ. Τσαγκάρη

Λογοκριμένοι λογισμοί
στην πιο ανώνυμη Εθνική
οδό του μαρτυρίου
κανείς δεν ταξιδεύει όπως
παλιά ανέμελος μόνο
ο Κυριάκος ο αναχωρητής
με την επουράνια βέσπα

ξετυλίγει σύρματα αργά
το κουβάρι του πόνου

στην πηγή
καταπίνει τις φωτιές
χωρίς χειροκρότημα

Μιχάλης Γιαβάσογλου
Aνοιχτά Mαθήματα Tεχνικής Skinner Releasing με την Βασιλική Χρυσανθακοπούλου
27, 28, 29 Απριλίου 2018

Κινητήρας Artistic Network for Performing Arts
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη


Tηλ: 210 9248328
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Βασιλική Χρυσανθακοπούλου σπούδασε παιδαγωγικά στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του πανεπιστημίου Αθηνών και χορό στο Dartington College of Arts στην Αγγλία. Έχει μελετήσει εντατικά τεχνικές αυτοσχεδιασμού, τεχνικές Release (Skinner Releasing Technique, Mary Fulkerson's Imegery release), πολεμικές τέχνες (Aikido, Tai-Chi), τεχνική Alexander και σωματικό θέατρο ( θέατρο Odin). Aπό το 2004 παρουσιάζει δικές της δουλειές και συνεργάζεται με χορευτές, χορογράφους,μουσικούς και εικαστικούς, δημιουργώντας και συμμετέχοντας σε παραστάσεις και αλλα χορευτικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, στην Ελλάδα, την Ολλανδία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Αγγλία. 'Εχει διδάξει μαθήματα και σεμινάρια αυτοσχεδιασμού, σύγχρονου χορού και δημιουργικής κίνησης σε παιδιά και ενήλικες στην Αγγλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα. Aπό τον Απρίλιο του 2017 είναι πιστοποιημένη δασκάλα της τεχνικής Skinner Releasing (introductory). Η δουλειά της επικεντρώνεται στην ευαισθησία και την αισθαντικότητα στην κίνηση καθώς και την μεταμόρφωση στοιχείων της καθημερινότητας σε ζωντανή, κινούμενη ποίηση. Το βίωμα του σώματος που καθώς κινούμαστε, αρθρώνεται, μοιράζεται, γίνεται δημόσια δήλωση.

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 743
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources