Dance Theater

Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

To Present Body διοργανώνει τον Σεπτέμβριο ως εισαγωγή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτείνει για το 2018-19.
Οι αρχές του Contact Improvisation με βάση τις τεχνικές και τη φιλοσοφία των Somatics (ενσυνείδητη κίνηση)

"Breath, Sensation, Presence"
με τη Χριστίνα Κλεισιούνη
Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

Με αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε, με έναν φυσικό, οργανικό και λειτουργικό τρόπο, τις αρχές της πρακτικής του CI, μέσα από την εξελικτική κίνηση.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό, απευθύνεται σε αρχαρίους και άτομα με κάποια εμπειρία στην κίνηση που επιθυμούν να γνωρίσουν ή να συνεχίσουν την μελέτη της τεχνικής του Contact Improvisation. Η τεχνική που αναπτύσσουμε στο CI καλλιεργεί την ποιότητα της προσοχής, την εσωτερική αίσθηση και ηρεμία, την επαφή με τον άλλον, τη δυναμική στην έκφραση-την τονικότητα που αλλάζει με ευκολία μέσα από τη σωματική οργάνωση.
Το πέρασμα στην άσκηση του CI μέσα από την εξελικτική κίνηση έρχεται με εύκολο και οργανικό τρόπο καθώς ο κάθε συμμετέχων διερευνά μέσα από τις αισθήσεις, την εσωτερική κίνηση, τη στήριξη του εδάφους, τη σχέση του με τη γη. Δημιουργείται έτσι ο χώρος και η επιθυμία για να παίξουμε με τις δυνάμεις της βαρύτητας, να συναντήσουμε άλλα σώματα μέσα από την επαφή και τη ροή.
Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε τη λειτουργική και απολαυστική κίνηση.
Ακολουθώντας τη βασική και ουσιώδη αρχή "κάνοντας λιγότερα, αντιλαμβάνομαι περισσότερο" αισθανόμαστε περισσότερα σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στο σώμα μας. Δίνοντας χώρο για παρατήρηση, παρεμβαίνουμε λιγότερο με τις κεκτημένες συνήθειές μας, επιτρέποντας έτσι στον εαυτό μας να ανακαλύψει καινούργιους τρόπους κίνησης.
Αποκτώντας αίσθηση του εσωτερικού παλμού, ο χορός αναπτύσσεται πιο αβίαστα, με απρόβλεπτες σχέσεις και επιλογές, η έκφραση απελευθερώνεται. Καθώς διευρύνεται ο χώρος εσωτερικά, η φαντασία και το ένστικτο, αποκτούν μορφή και καθορίζουν συσχετισμούς που μας συνδέουν με το περιβάλλον.

Πότε νοιώθουμε πιο ασφαλείς και ποια είναι η τάση μας καθώς αυτοσχεδιάζουμε; Να υποστηρίζουμε ή να μας υποστηρίζουν;

Πώς επιλέγει το σώμα μας να αντιδρά στα ερεθίσματα που δέχεται; Που συναντάμε την απόλαυση και που τα όρια που σταματάνε τη ροή στην κίνηση; Πώς αναγνωρίζουμε και διαχειριζόμαστε τα σήματα που εκλαμβάνει το σώμα μας από τον τρόπο που ανταποκρίνεται το σώμα του άλλου καθώς κινούμαστε μαζί; Τι μας προσδίδει αυτή η μοναδική κάθε φορά εμπειρία της επαφής καθώς χορεύουμε «με ένα άλλο υλικό», έναν άλλο χώρο; Πώς αναγνωρίζουμε ποιότητες του εαυτού μας και της σωματικότητάς μας μέσα από αυτό τον διάλογο;
Ποια είναι τελικά η αξία της επαφής;
Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

9-30 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:00-16:30

Κόστος σεμιναρίου: 75€ (+ΦΠΑ)
Προκαταβολή για κράτηση θέσης: Με κατάθεση 40€ στον τραπεζικό λογαριασμό μέχρι 20/9. Με προπληρωμή όλου του σεμιναρίου μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, το κόστος θα είναι 70€.

Αριθμός λογαριασμού - Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR31 0171 0030 0060 0301 0117 551
Εφόσον η κατάθεση γίνει μέσω άλλης τράπεζας, η προμήθεια των 4€ για κατάθεση ή μεταφορά επιβαρύνει τον καταθέτη. Σε περίπτωση ακύρωσης για οποιαδήποτε αιτία, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

Present Body studio
Χριστίνα Κλεισιούνη, Ερεσσού 16, Εξάρχεια, Αθήνα
Τηλ. 210 3605964 & 6932 190273

Εστίαση στο CI
Σχέσεις και Συσχετισμοί
Συναντώντας μια δύναμη που ασκείται στο σώμα μας, ανακαλύπτουμε τη δική μας δύναμη.
Στο σεμινάριο θα εξερευνήσουμε με οργανικό τρόπο σχεδιασμένες ασκήσεις που μας βοηθούν να καλλιεργούμε δεξιότητες στην πρακτική του CI έτσι ώστε να γίνονται κατανοητές στο σώμα μας. Η πρακτική του CI, μια εξέλιξη του σύγχρονου χορού, υποστηρίζει την εκπαίδευση του χορευτή μέσα από τη σωματική ακρόαση που αναπτύσσει ο κινούμενος καθώς χορεύει σε σχέση με αυτό που φέρνει η κίνηση στη στιγμή- δεν ακολουθούνται βήματα και χορευτικοί συνδυασμοί.
Δουλεύουμε σε ζευγάρια χρησιμοποιώντας την επαφή και τη σχέση μας με τη βαρύτητα. Αφυπνίζοντας τη σύνδεση κέντρου και περιφέρειας πρώτα ατομικά και στη συνέχεια σε κίνηση, συναντάμε με δημιουργικό τρόπο ερωτήματα που γεννιούνται στο σώμα μας καθώς χορεύουμε σε σωματική επικοινωνία. Ξυπνώντας την κιναισθητική αντίληψη και τα αντανακλαστικά της κίνησης μέσα από την επαφή ανακαλύπτουμε την τεχνική - τι λειτουργεί και τι όχι, τι χρειάζεται να αλλάξει για να υπάρξει ροή, έκφραση, παιχνίδι, παρουσία.
Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

Η Χριστίνα Κλεισιούνη χορεύει και διδάσκει την τεχνική Contact Improvisation, σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό με βάση τις τεχνικές ενσυνείδητης κίνησης(somatics) 30 χρόνια τώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκπαιδεύει χορευτές και ερασιτέχνες συστηματικά από το 1990-1 εισάγοντας έτσι αυτές τις προσεγγίσεις στον χώρο του χορού στην Ελλάδα. Σπούδασε στην Ν.Υόρκη (1986-90) στις πηγές των τεχνικών CI /somatics κοντά στους πρωτοπόρους-δημιουργούς των τεχνικών. Η ίδια έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα του CI διδάσκοντας και χορεύοντας στα πιο σημαντικά φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως στο Freiburg, Ισραήλ, Λονδίνο, Βερολίνο, Όσλο, Ρώμη, Παρίσι, Νάντη, Βουδαπέστη, Αγία Πετρούπολη και πολλά άλλα μέρη. Συνεργάστηκε με τους σημαντκότερους δασκάλους του CI/αυτοσχεδιασμού, συν-διδάσκοντας και χορεύοντας μαζί τους, όπως (Nita Little, Ray Chung, Ka Rustler, Mary Prestidge, Andrew Harwood, Suprapto Suryodarmo) κ.α.
Το 2009 άνοιξε το Present Body, Χώρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης, με στόχο την εκπαίδευση πάνω στην κίνηση, τη σύνδεση της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης με τη θεραπεία για περισσότερη συνειδητότητα και απελευθέρωση του ατόμου.
Παράλληλα με την ιδιότητά της ως δασκάλα χορού, χορεύτρια και χορογράφο, εργάζεται ως σωματική και κινητική ψυχοθεραπεύτρια. Από το 1994 εργάζεται ως θεραπεύτρια σιάτσου.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

 • Δρυάδες Εν Πλω

  Σεμινάριο DanceDisability στην Αθήνα

 • Gustavo Oliveira

  Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού

 • Tres Marias Movement Cult

  Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών

 • Νέος Κύκλος στο Proastio Art

 • Νέος Κύκλος στο Proastio Art

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 578
Εγγεγραμένα μέλη: 4526
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources