Dance Theater

Μπαλέτο Αρχαρίων με την Ζαφειρία Τσιρακάκη (+PLUS)

Το μπαλέτο αποτελεί την πρώτη κωδικοποιημένη απόδοση της εκλεπτυσμένης κίνησης. Η ανάταση, η στροφικότητα και η αλτικότητα είναι βασικά στοιχεία του κλασικού χορού όπως επίσης και του χαρούμενου ανθρώπου!
Σε ένα μάθημα μπαλέτου, ο εκπαιδευμένος χορευτής, έρχεται σε επαφή με τον κόσμο και τις ποιότητες του κλασικού χορού. Ακολουθώντας πιστά τις αρχές της τεχνικής αυτής, βήμα - βήμα, ανοίγεται μπροστά του ένα φάσμα σωματικών και νοητικών δεξιοτήτων.
Το σώμα γυμνάζεται και δυναμώνει. Αποκτά δεξιοτεχνία και αντίληψη. Ο ρυθμός, οι κατευθύνσεις, η μουσικότητα και η πλαστικότητα της κίνησης, περνούν από το σώμα στην ψυχή και στον νου.
Ένας από τους στόχους του μαθήματος είναι, ο χορευτής, να κερδίσει μια βαθιά σωματική και εσωτερική ισορροπία.
Το μάθημα αφορά αρχάριους χορευτές, εικαστικούς, μουσικούς, ηθοποιούς, περφορμερ, ακροβάτες και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να κάνει το πρώτο βήμα στον κόσμο του κλασικού χορού. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για ανθρώπους που χρειάζονται μια διέξοδο από την καθιστική ζωή ή ένα περιοριστικό σωματικά επάγγελμα (πωλητές, γραμματείς, προγραμματιστές, λογιστές κ.α)
Μαζί θα εξερευνήσουμε από την αρχή, με λεπτομέρεια τα βασικά βήματα του κλασικού χορού και θα ανακαλύψουμε την φιλοσοφία που είναι κρυμμένη μέσα τους.

Μπαλέτο Αρχαρίων
Το επίπεδο αυτό αφορά αρχάριους χορευτές, που έχουν μία, ακόμα και μικρή επαφή με την εκπαίδευση στον κλασικό χορό. Δίνεται έμφαση στην ποικιλία του ασκησιολόγιου των απλών και βασικών βημάτων (plie, battement tendu, jete, κα) μέσα από εισαγωγικές ασκήσεις δεξιοτεχνίας ώστε να καλλιεργηθεί μια ταυτόχρονη κατάσταση νευρομυϊκής ικανότητας σε συνδυασμό με ένα δυνατό και ικανό τεχνικά σώμα. Στόχος είναι ο μαθητής να ενδυναμώσει την ικανότητα του να απομνημονεύει τις ασκήσεις, να επικοινωνεί με το μυοσκελετικό του σύστημα για την βέλτιστη απόδοση των βημάτων και ταυτόχρονα να μπορεί να παρατηρεί τόσο τον εαυτό του ως κινούμενο σώμα, όσο και το περιβάλλον στο οποίο προβάλλει τον εαυτό-χορευτή. Να αναπτύξει εν τέλει τα εργαλεία για να συνδιαλέγεται με τον εαυτό του ως χορευτή και ως παρατηρητή, άκρως αναγκαία για να μεταπηδήσει στο "μεσαίο" τεχνικά επίπεδο.

Εισαγωγή στην τεχνική των Pointes
Στο αρχάριο επίπεδο μία φορά την εβδομάδα, οι χορευτές έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν αναλυτικά και με σεβασμό στο σώμα και την ικανότητα του, στην ιδιαίτερη τεχνική των pointes. Προσεγγίζουμε την τεχνική τους με απλές ασκήσεις, ανάλυση για την σωστή τοποθέτηση του σώματος και της τεχνικής που χρειάζεται να εκπαιδευτεί ώστε να κατακτηθεί με ομαλό τρόπο η δεξιοτεχνία τους. Οι Pointes εισάγονται όταν το σώμα του χορευτή έχει δυναμώσει αρκετά, έχει εξοικειωθεί με την τοποθέτηση του κλασικου χορού (en dehors ) και είναι σε θέση να το ελέγχει μυϊκά.
Το μπαλέτο δίνει χαρά. Ανοίγει το βλέμμα της αισιοδοξίας και αποκαλύπτει την ευχάριστη πλευρά της ζωής. Μιας ζωής ανάλαφρης , με ευχάριστες μελωδίες και παιχνιδιάρικη διάθεση. Ξυπνάει μέσα μας ένα καλύτερο εαυτό και μας θυμίζει πως τελικά όλα τα σώματα μπορούν να χορέψουν!

Δευτέρα | 18:30-20:00 (ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ από 08/04/19)
Σάββατο | 12:00 - 13:30

κόστος:
30€ / μήνας (μία φορά την εβδομάδα) 55€ / μήνας ( δύο φορές την εβδομάδα)

Μπαλέτο Αρχαρίων και εισαγωγή στις pointes

Δευτέρα | 20:00 - 21:30
Πέμπτη | 18:30 - 20:00

κόστος:
40€ / μήνας , 7€ drop in

Πληροφορίες:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6974912905

Utopia Laboratory
Ακομινάτου 8, Μεταξουργείο, Αθήνα

με την κάρτα Dancetheater PlusΗ Ζαφειρία Τσιρακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην μικρή πόλη της ανατολικής Κρήτης, την Σητεία. Η εκπαίδευσή της είναι πολυδιάστατη και συνεχώς ανανεώσιμη. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Πατρών, Φιλοσοφία.. Σπούδασε χορό και παραστατικές τέχνες στην ΚΣΟΤ και την Ραλλού Μάνου.
Έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ χορού στην Ευρώπη, από το Impuls Tanz Festival της Βιέννης, μέχρι το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Έχει χορέψει στο φεστιβάλ Καλαμάτας (2014), Ένα μικρό Βήμα (Κέρκυρα 2016), Zante Festival (Ζάκυνθος 2018), Athens Video Dance Project (2014, 2019). Έχει επιλεχθεί να χορογραφήσει για το φεστιβάλ το τρένο στο Ρουφ : "τα 12 κουπέ" και "Σύγχρονου Χορού" για τέσσερις συνεχόμενες διοργανώσεις (2017 - 2019), για το φεστιβάλ Rabittlab 0.2 και 0.3 (2018-2019) και η δουλειά της έχει υποστηριχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Από το 2012 αποτελεί βασικό ενεργό μέλος του κινητικού εκπαιδευτικού προγράμματος "Σκυτάλη" μέσω του οποίου έχει συνεργαστεί με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον πολιτιστικό χώρο 'Αννα και Μαρία Καλουτά και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με την οποία συνεργάζεται από το 2017. Το 2017 ιδρύει την ομάδα Quo Vadis με την οποία έχει δημιουργήσει ήδη επτά παραγωγές με δύο ακόμα να προβλέπονται για το 2019. Το έργο της ομάδας «Adspectus» Επιλέχθηκε από το Υπουργείου Πολιτισμού να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Ανοιχτές Πόρτες, 2η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών.
Υπερδραστήρια και πολυδιάστατη προσωπικότητα αρθρογραφεί στο προσωπικό της blog, έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές από τις εκδόσεις Ελίκρανον ( Έψιλον "περί Αγάπης και Έρωτος - 2016, Λαβύρινθος - 2019) και ετοιμάζει ακόμα άλλες τρεις συλλογές. Επίσης έχει συνεργαστεί με τους φωτογράφους Αντιγόνη Κουράκου, Αλέξανδρο Γαρεφαλάκη (The Nudity of the Soul ) και Στέφανο Βενιαμάκη (2014-2019) για φωτογραφικά project εκθεσιακής πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας.
"Αν θέλεις να χορέψεις, απλά χόρεψε!"

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Contemporary Syllabus

    Αγγελ. Ανδρινοπούλου - PROASTIO ART

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

  • Χριστίνα Αρμύρα

    Σεμινάριο Τεχνικής Dunham

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1142
Εγγεγραμένα μέλη: 4533
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources