Dance Theater

Μάθημα Σύγχρονου Xορού και Αυτοσχεδιασμού με την Ειρήνη Τσιμπραγού (Cumana)

Μάθημα Σύγχρονου Xορού και Αυτοσχεδιασμού με την Ειρήνη Τσιμπραγού (Cumana)Σκηνική παρουσία – Τεχνική - Αυτοσχεδιασμός

Ένα κείμενο μπορεί να γίνει αφορμή για μια χορογραφία, ένα μάθημα, μια ομάδα, η αφορμή που θα ωθήσει το σώμα σε κίνηση.
Ένα κείμενο, ένας πίνακας, ένα ποίημα, μια ανάμνηση μπορούν να γίνουν αφορμή για να ψάξεις αυτό που σε κινεί.
Γράφουμε ένα κείμενο για να περιγράψουμε ένα μάθημα χορού, που στη βάση του έχει έναν άξονα...την προσωπική κίνηση.

Δύσκολα οι λέξεις περιγράφουν αυτό που θέλεις να πεις με την κίνηση και δύσκολα η κίνηση περιγράφει αυτό του λένε οι λέξεις.
Αυτό θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε σε αυτές τις συναντήσεις.
Τον χορό που έχει μέσα του μία ιστορία.

Το μάθημα βασίζεται στην τεχνική release, σε τεχνικές θεατρικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού και απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μία πρώτη επαφή με χορό.

Στόχος η δημιουργία ενός υλικού προς παρουσίαση εώς τα Χριστούγεννα το οποίο και θα μας οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη παράσταση.Kάθε Παρασκευή | 18:00-19:30. Έναρξη Παρασκευή 21/9 (Προσφέρεται δωρεάν για όλους)

Κόστος συμμετοχής: 7€ (6 € για φοιτητές και ανέργους). Ειδικές τιμές με τις μηνιαίες κάρτες της Cumana
με την κάρτα Dancetheater Plus

Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο μάθημα (μπορούν απλώς να προσέλθουν την ημέρα και ώρα του μαθήματος)

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,
-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

CUMANA dance
Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων
Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
www.cumana.gr


 Η Ειρήνη Τσιμπραγού είναι δασκάλα κίνησης, χορογράφος και παιδαγωγός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Studio Harmonic στο Παρίσι, στη Γαλλία επίσης εξειδικεύτηκε στη διδασκαλία σύγχρονου χορού σε άτομα με αναπηρίες στην Handicap national. Επιστρέφοντας στη Αθήνα σπούδασε Εκπαιδευτικό Δράμα στο εργαστήριο του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου.
'Εχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία από το Ελληνικό Κεντρό Δια Βίου Μάθησης. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρίας πολιτισμού «ΑΛΜΕΪΔΑ».
Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχετίζονται με την τέχνη του χορού και του θεάτρου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον δήμο Ιλίου, Καλλιθέας και Μεταμόφωσης. Από το 2013 συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Παιχνιδαγωγείο» ως μέλος της ομάδας σχολικού σχεδιασμού και ως υπεύθυνη των εργαστηρίων κίνησης και θεατρικού παιχνιδιού. Από το 2016 οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με τις «ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» και συντονίζει τα εργαστήρια για βρέφη. Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε ενήλικες και παιδιά στο Παρίσι, τη Βουδαπέστη και στα ανοιχτά studio της Αθήνας: Quasi Stellar, Χορότεχνο, Κίνηση Έκφραση και Art Act Area, Artiria Athens. Είναι συντονίστρια και χορογράφος της ομάδας χορού της Very Special Art Hellas (συμμετέχουν χορευτές με ή χωρίς αναπηρία) σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλλών Τεχνών από το 2011. Έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους Corinne Lancelle, Maxim Ianarely, Sophie Boulbouyan, Αποστολία Παπαδαμάκη, Αθανασία Κανελλοπούλου, Αγγελική Παπαδάτου, Μάρθα Κλουκίνα και άλλους, για παραστάσεις σύγχρονου χορού στην Γαλλία και την Ελλάδα. Συμμετείχε στις ταινίες, «EL GRECO» του Γ. Σμαραγδή και «RIDES ET REVES» της Γ. Πετραλή καθώς και στο διαφημιστικό σποτ του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2011. Από το 2011 ως το 2014 συμμετείχε στο παιδικό Musical «Λάχανα και Χάχανα» σε σκηνοθεσία της Αποστολίας Παπαδαμάκη. Συμμετείχε στη δράση για βρέφη «Μια Μικρή Μουσική Παράσταση» σε σχεδιασμό της Μάρθας Κλουκίνα. (Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν). Με τη ίδια χορογράφο τον Δεκέμβριο του 2015 σχεδίασε και υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδία και τους γονείς τους στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Συνεργάστηκε με την ομάδα Γουλφ κάνοντας επιμέλεια κίνησης στο «Χρυσό Σκαραβαίο» που παρουσιάστηκε στη Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάρτου, τον Μάιο του 2015.
Έχει χορογραφήσει τρία προσωπικά έργα:
«στεφάνη»
«Ensemble» συνχορογραφία με την Ειρήνη Κουρούβανη
«FULL MOON»
που έχουν παρουσιαστεί σε Φεστιβάλ στην Αθήνα (Athens video dance project, Anamesa festival, φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων) στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στη Βουδαπέστη, και στο Παρίσι (Anamesa Festival).

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

Παραστάσεις χορού σήμερα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-11-2019 : 1462
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 1409
Εγγεγραμένα μέλη: 4470
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources