Dance Theater

Κύκλος Αυθεντικής Κίνησης με τις Γεωργία Αρώνη και Έλλη Κήτα (+PLUS)

Επιμορφωτικός Κύκλος Αυθεντικής Κίνησης:

Παρουσία και Διεύρυνση
με τις Γεωργία Αρώνη, Χοροθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια, (ΒTD®, GDTR Sr) & Έλλη Κήτα, Ψυχολόγο-Παιδαγωγό/Χοροθεραπεύτρια (PhD, GDTR Sr)

Η Αυθεντική Κίνηση ως πρακτική εν-συνειδητότητας και βάθους αποτελεί μια φόρμα ενεργητικής φαντασίας στην αναλυτική ψυχολογία, συναντιέται με τον κλάδο της χοροκινητικής θεραπείας και απαντάται ως μια πνευματική πρακτική άμεσης εμπειρίας των Μυστηρίων (Adler 1992, 2002). H ανάπτυξη της φόρμας περιλαμβάνει τη σχέση ενός 'κινούμενου' και ενός 'μάρτυρα' της κίνησης μέσω της οποίας και οι δύο καλούνται να επεξεργαστούν το ψυχικό υλικό το οποίο κατοικεί εντός τους. Στόχος του επιμορφωτικού κύκλου είναι αφενός η πρακτική και η εμβάθυνση της φόρμας, αφετέρου η μελέτη, η έρευνα, η ενσωμάτωση και η αλληλεπίδραση των σχημάτων αυτής μέσα από μια συλλογική και εκπαιδευτική διαδικασία η οποία επιτρέπει την σύνδεση της εσωτερικής ακρόασης με τη δημιουργικότητα.

Ο επιμορφωτικός κύκλος απευθύνεται σε:
-επαγγελματίες και φοιτητές από τους χώρους της Ψυχικής Υγείας, της Τέχνης, της Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής οι οποίοι επιθυμούν να διερευνήσουν τη φόρμα της Αυθεντικής Κίνησης και τις δυνατότητες ενσωμάτωσής της στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους (διδασκαλία, θεραπεία, ολοκλήρωση καλλιτεχνικών projects)
-άτομα τα οποία επιθυμούν να ασκηθούν και να εμβαθύνουν στη συγκεκριμένη πρακτική ως διεργασία προσωπικής ανάπτυξης
Κύκλος Αυθεντικής Κίνησης με τις Γεωργία Αρώνη και Έλλη Κήτα (+PLUS)
Συναντήσεις
16.11.2018 Εισαγωγικό Εργαστήριο Αυθεντικής Κίνησης και ώρες 17:00- 21:00 *Για όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην Αυθεντική Κίνηση*
17 & 18 Νοεμβρίου 2018
26 & 27 Ιανουαρίου 2019
30 & 31 Μαρτίου 2019
25 & 26 Μαϊου 2019
Σάββατο | 11:00-18:00 & Κυριακή 10:00 -17:00
Τριήμερο εργαστήριο: 12.-14. Ιουλίου 2019 Σύνολο Ωρών: 80
Η ομάδα θα κλείσει και δε θα δέχεται νέες συμμετοχές μετά τη 2η συνάντηση.

Κόστος Συμμετοχής

Κόστος Εισαγωγικού Εργαστηρίου: 40 Ευρώ
Κόστος σαββατοκύριακου: 130 Ευρώ
Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται το κόστος διαμονής και διατροφής για το τριήμερο του Ιουλίου 2019
με την κάρτα Dancetheater Plus

Shantom- Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών,
Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, Χαλάνδρι

(Στάση μετρό Χολαργός).

/ Για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος παρακαλούμε για τη δήλωση ενδιαφέροντος έως τις 10.10. 2018
/ Αποστολή της δήλωσης συμμετοχής έως τις 15.10. 2018 με προπληρωμή του ποσού των 50 ευρώ για την κράτηση θέσης

Πληροφορίες και Εγγραφές

Γεωργία Αρώνη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελλη Κήτα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.facebook.com/events/246018236132434


Γεωργία Αρώνη, Χοροθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια ΒTD®, GDTR Sr
H Γεωργία είναι γεννημένη στην Αθήνα, ζεί και εργάζεται στη Γερμανία, έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά, Ελληνικό Πολιτισμό, Χοροθεραπεία και Αυθεντική Κίνηση με κατεύθυνση στη Θεραπευτική Πρακτική. Απο το 1996 συνεργάζεται με διάφορα κλινικά πλαίσια με χρόνιους ψυχικά ασθενείς, με άτομα με ψυχοσωματικές διαταραχές, με χρήστες ουσιών καθώς και με εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά πλαίσια συντονίζοντας ομάδες κίνησης και μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά και εφήβους. Εργάζεται ιδιωτικά, συνεργάζεται με φορείς θεραπευτικών και κοινωνικών δομών, συντονίζει σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας και για το ευρύ κοινό στην Ευρώπη. Εστιάζοντας στις κοινωνικές και πολιτισμικές προκλήσεις, επικεντρώνεται στη σύνδεση θεραπείας και ψυχικού τραύματος / ενδιάμεσου χώρου θεραπείας, διαπολιτισμικότητας και τέχνης. Eκπαιδεύεται στην Trauma Sensitive Yoga TCTSY απο το Trauma Center Boston. Ενσωματώνει στη καθημερινότητα της τη γιόγκα, παίζει κρουστά και είναι μητέρα δύο έφηβων αγοριών. www.aronig.wordpress.com

Έλλη Κήτα (PhD, GDTR Sr) Ψυχολόγος- Παιδαγωγός/Χοροθεραπεύτρια
Γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε Ψυχολογία-Παιδαγωγικά, Χοροθεραπεία, Αυθεντική Κίνηση στις Τέχνες και την Παράσταση. Εκπαιδεύεται στο σύστημα «Ways of Seeing» της S. Tortora. Από το 1990 εργάζεται ως θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και εμψυχώτρια ομάδων, είτε σε συνεργασία με δομές Ψυχικής Υγείας και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, είτε μέσω ιδιωτικής πρακτικής στο Εργαστήριο Χοροθεραπείας και Δημιουργικών Τεχνών «Baobab», το οποίο διατηρεί στα Γιάννενα. Από το 2001 σε συνεργασία με καλλιτεχνικές ομάδες, συμβάλλει στη διαμόρφωση εικαστικών εγκαταστάσεων και την οργάνωση δρώμενων.
Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη δυναμική σχέση που αναπτύσσεται στις διεπιφάνειες Τέχνη - Επιστήμη, Τέχνη - Θεραπεία, Δημιουργικές Τέχνες - Κοινότητα. Παράλληλα, εργάζεται ερευνητικά γύρω από τα θέματα: Εικόνα – Σώματος, Δημιουργικότητα, Χοροθεραπεία και Θεωρία Συστημάτων και διδάσκει αντίστοιχες ενότητες, στα πλαίσια της τριετούς εκπαίδευσης που οργανώνει η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος www.baobablab.org

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 945
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources