Dance Theater

1o Έτος Σεμιναρίων Έρευνας & Εμβάθυνσης στον Αυτοσχεδιασμό (Present Body Studio)


1o έτος σεμιναρίων έρευνας & εμβάθυνσης στον αυτοσχεδιασμό
Εστίαση στη σωματικότητα με αυτεπίγνωση και παρουσία, μελετώντας τα εργαλεία για τις ερμηνευτικές δεξιότητες του αυτοσχεδιαστή και την αυθεντική έκφραση.

Σημείωμα Χριστίνας Κλεισιούνη
Σχεδιάζω αυτό το πρόγραμμα καιρό τώρα. Σήμερα έχω τη χαρά να ανακοινώσω εκπαιδευτικό Κύκλο εντατικών Σεμιναρίων για άτομα που θέλουν να εμβαθύνουν σε διαφορετικές πτυχές του αυτοσχεδιασμου, μια τέχνη εκφρασης που με απασχολεί σε βάθος, 30χρονια ανελλιπώς.

Η διδασκαλία της κίνησης και ιδιαίτερα ο αυτοσχεδιασμός ήταν για μένα δρόμος ζωής, ένα πάθος που με έφερνε πάντα κοντά στις πιο όμορφες πλευρές του εαυτού μου και στην αγάπη για τον άνθρωπο. Συνάντησα έτσι εξέχοντες, πρωτοπόρους συναδέλφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα αυτά τα χρόνια, οργάνωσα δραστηριότητες, σεμινάρια/παραστάσεις, που στόχο είχαν το μοίρασμα της γνώσης, την εμπειρία του σώματος που εκφράζει τον πλούτο του, τη διάδραση και την επικοινωνία, τη δημιουργία κοινότητας.

Φέτος προτείνω, σε συνεργασία με εξαιρετικούς Έλληνες και ξένους δασκάλους, έναν κύκλο σεμιναρίων με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που μοιράζεται αυτό το πάθος μαζί μας, άτομα που επιθυμούν να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν μέσα από συστηματικές συναντήσεις για την προσωπική τους εξέλιξη και την παρουσίαση παραστάσεων αυτοσχεδιασμού.

Άλλοι συνεργατες: Σταυρούλα Σιάμου, Αλίκη Δουρμάζερ, Γεωργία Παίζη, Christina Svane(USA, μια από τους πρωτοπόρους του CI), Ka Rustler(Γερμανία), Suprapto Suryodarmo (Ινδονησία, Amerta Movement).

Σας προσκαλούμε στο χώρου του Present Body Studio στις 19 Οκτωβρίου στις 8:00μμ, όπου θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα και θα απαντήσουμε σε τυχόν απορίες!

Η παρουσία σας είναι σημαντική καθώς είμαστε ανοιχτοί και σε δικές σας προτάσεις σχετικά με την διαδικασία και την εξέλιξη της ομάδας που μπορεί να σχηματιστεί.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε:
Ερμηνευτές, χορευτές, χορογράφους, κινησιολόγους, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, μουσικούς, εικαστικούς κλπ που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις ερμηνευτικές τους δεξιότητες και τη διαδικασία για τη σύνθεση στη στιγμή.

Είναι κατάλληλο για ερασιτέχνες με εμπειρία στην κίνηση, που επιθυμούν να δοκιμαστούν και να εμβαθύνουν σε πρακτικές αυτοσχεδιασμού που εστιάζουν στην αυτεπίγνωση και στην προσωπική έκφραση της δημιουργικότητας και της φαντασίας.

Θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται με βιωματικό τρόπο μέσα στη θεραπεία και έχουν ανάγκη από διεύρυνση στην προσέγγιση που χρησιμοποιούν..

*Προσφορά για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα:
Θα ισχύει έκπτωση 15% σε περίπτωση που θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιο/α από τα σταθερά μαθήματα που διδάσκει η Χριστίνα Κλεισιούνη.

24-25 Νοεμβρίου 2018
The principles of Contact Improvisation, Spirals, flow and connectivity
teacher Christina Klissiouni

15-16 Δεκεμβρίου 2018
The principles of Contact Improvisation, The performative aspect of CI
teacher Christina Klissiouni

19-20 Ιανουαρίου 2019
Flow & states of being, the poetry of dance
teacher Christina Klissiouni

16-17 Φεβρουαρίου 2019
''Voice is the body'' & the physical expression of the improviser
teacher Aliki Dourmazer - co teacher Christina Klissiouni

9 - 10 Μαρτίου 2019
The principles of the Alexander Technique in improvisation
teacher Georgia Paizi (music by Thodoris Ziarkas) - co teacher Christina Klissiouni

13 - 14 Απριλίου 2019
Breath, Sensation, Presence. Authentic movement & contemplative movement. Body in transformation.
teacher Christina Klissiouni

2 - 5 Μαΐου 2018
4 day intensive touch, sound & movement retreat. What is your experience of this?
teacher Christina Svane - co teacher Christina Klissiouni

18 - 19 Μαΐου 2019
Interrelationships, making contact with inner and outer environment. The use of objects in improvisation.
teacher Christina Klissiouni

8 - 9 Ιουνίου 2019
Spatial awareness, moving attention. Exploring scores of improvisation
teacher Stavroula Siamou - co teacher Christina Klissiouni

6 - 7 Ιουλίου 2019
Dancing our personal stories, theatrical expression and authenticity
teacher Christina Klissiouni

Αύγουστος 2019
6day Retreat, BMC & CI
Qualities of touch, connectivity and flow. The exploration of fascia through movement and hands on work.
(6ώρες/μερα) teaching Ka Rustler - co teacher Christina Klissiouni

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν την τέχνη του αυτοσχεδιασμού και την ποιητική της κίνησης μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα έρευνας που προσεγγίζει με σφαιρικό τρόπο θέματα και σύγχρονες τεχνικές που στοχεύουν:
• στη συνειδητότητα της κίνησης (Mindfulness) που αναπτύσσει κανείς μέσα από τον πειραματισμό, τη γνώση του σώματος
• στην ενεργητική ακρόαση με ένα άλλο σώμα που βρίσκεται σε εγρήγορση, στην επαφή
• στη σύνδεση με τη ζωτική ενέργεια και τη χαρά που προσδίδει το βίωμα, η πηγαία έκφραση του εαυτού, ο αυθορμητισμός, με ανεπτυγμένη την κιναισθητική αντίληψη
• στην ερμηνεία και στη δημιουργική διαδικασία για τη σύνθεση
• στην εκφραστική κίνηση και στην παρουσία
• στη ροή
• στη διάρθρωση της εσωτερικής κίνησης με ακρίβεια και λεπτομέρεια που αποκαλύπτει ποιότητες στην έκφραση και στην πολυπλοκότητα της φόρμας
• στη μουσικότητα της κίνησης του αυτοσχεδιαστή

Ο αυτοσχεδιασμός απελευθερώνει τις δυνατότητες του χορευτή, σωματικές και ψυχικές, στο ανοιχτό πεδίο της έκφρασης. Προσφέρει το έδαφος για να παίρνουν σχήμα οι επιλογές, να μετασχηματίζονται οι συνήθειες.

Η γνώση του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος όπου λαμβάνουν χώρο οι πράξεις, εμβαθύνεται με την περιέργεια και το παιχνίδι. Ενισχύοντας μία αυξανόμενη συνειδητότητα, μέσω της εγγύτητας και της απόστασης, της αλληλεπίδρασης και της μορφοποίσης των αισθήσεων, ο αυτοσχεδιαστής γίνεται δημιουργός, ο σχεδιαστής του εαυτού. Η φαντασία και οι ιδέες του αποκτούν πλαίσιο και υλοποιούνται μέσα από τη σωματικότητά του.

Ο άνθρωπος σε κίνηση αποτυπώνει την εμπειρία του, την υπογραφή της ύπαρξής του σε εξέλιξη.

Ο χορός ενισχύει το καθρέφτισμα των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. Η φωνή μεταφέρει την ενέργεια των συναισθηματικών χρωμάτων και την εσωτερική δόνηση. Το σώμα χορεύει ταπεινά τις αλλαγές που συμβαίνουν διαρκώς, εκούσια και πρωτίστως ακούσια. Ο χώρος γίνεται σημαντική παρουσία στο χορό. Ο χρόνος και ο παλμός του χορευτή ενθαρρύνουν τη σύνδεση με το παρόν.

Η δουλειά, ανεξάντλητη πάντα, αντλεί πρωτίστως τη γοητεία της από το σώμα που χορεύει, που σχετίζεται και εκφράζεται, αναδεικνύοντας το σύμπαν και τις αφηγήσεις του

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Present Body Studio, Κέντρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης
Επικοινωνία: Χριστίνα Κλεισιούνη

Κινητό:6932190273
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Παραδοσιακοί Χοροί

    Tres Marias Movement Cult

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 601
Εγγεγραμένα μέλη: 4563
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources