Dance Theater

2ο Εντατικό Σεμινάριο Μονοετούς Εκπαιδευτικού Κύκλου με την Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

"Οι αρχές του Contact Improvisation, εστίαση στην παρουσία και στην ερμηνεία μέσα από την πρακτική του CI"

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές και ερασιτέχνες με εμπειρία στην κίνηση που αγαπούν το CI και επιθυμούν να ασκηθούν έτσι ώστε να εμβαθύνουν στις αρχές της πρακτικής από ένα αρχικό στάδιο (αρχικό και μεσαίο επίπεδο). Για την παρακολούθηση αυτού του εργαστηρίου είναι απαραίτητη η εμπειρία στο Contact Improvisation ή/και μόνο η εμπειρία στο σύγχρονο χορό και στην κίνηση από συστήματα πολεμικών τεχνών, γιόγκα.
To Contact Improvisation είναι μια πρακτική του σύγχονου χορού και του αυτοσχεδιασμού, ευρέως διαδεδομένη διεθνώς. Η εκμάθησή του βασίζεται σε ένα ανοιχτό πλαίσιο που εμπεριέχει τεχνικές somatics, πολεμικές τέχνες, τον σύγχρονο χορό, τις παραστατικές τέχνες καθώς και θεραπευτικές προσεγγίσεις που στηρίζονται στον διαλογισμό μέσα από την κίνηση.
Στοχεύει στη σωματική εκπαίδευση του χορευτή, ένα σώμα «μαλακό και δυνατό» που καλλιεργείται από τη συνειδητότητα που φέρνει η επαφή, η διεύρυνση των αισθήσεων, του χώρου και του χρόνου.

Το CI αποτελεί τη βάση της δουλειάς μου από το 1987, όταν ήρθα σε επαφή με προτωπόρους δασκάλους της τεχνικής στη Νέα Υόρκη. Ενδιαφέρομαι έτσι να διερευνήσω σφαιρικά την επαφή με παρουσία καθώς ο χορευτής κινείται, αλληλεπιδρά, συν-κινείται, διευρύνεται στο χώρο και στο χρόνο επιτρέποντας να αναδυθούν διαφορετικές ποιότητες έκφρασης καθώς αυτοσχεδιάζει.

Συχνά τίθεται το ερώτημα αν η πρακτική του CI αποτελεί παραστατική τέχνη ή όχι

Στο σεμινάριο του Δεκεμβρίου, το δεύτερο του εκπαιδευτικού προγράμματος, εστιάζουμε σε εργαλεία που μας επιτρέπουν να παρατηρήσουμε τις επιλογές - το ασυνείδητο σχέδιο - που ακολουθεί το σώμα μας όταν βρίσκεται σε επαφή και δημιουργεί σχέσεις με το περιβάλλον. Καθώς βρισκόμαστε σε κίνηση, αναδύονται ερωτήματα που προκύπτουν από τον τρόπο που βιώνουμε το χορό με ένα άλλο σώμα, μέσα από τις αισθήσεις και το αντιληπτικό μας πεδίο.

Θα δουλέψουμε δομές αυτοσχεδιασμού σε σόλο, ντουέτο και τρίο που ενθαρρύνουν τη δημιουργική διαδικασία της σύνθεσης στη στιγμή, τη φαντασία, την έκφραση και τη σχέση θεατή - ερμηνευτή.

Το παιχνίδι και η εναλλαγή ποιοτήτων στην κίνηση αποκαλύπτουν ανοιχτές δυνατότητες και απρόσμενες εμπειρίες στο σωματικό διάλογο.
2ο Εντατικό Σεμινάριο Μονοετούς Εκπαιδευτικού Κύκλου με την Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)
22-23 Δεκεμβρίου 2018 | 10:00- 18.00

Κόστος:
140€ + ΦΠΑ για όσους δεν δεσμεύονται να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον μονοετή κύκλο σεμιναρίων. Είναι απαραίτητη η προκαταβολή μέσω τραπέζης ή με μετρητά. Προκαταβολή: 70€ + 17€ ΦΠΑ. Σύνολο: 87€ με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς

Present Body Studio
Ερεσσού 16, Εξάρχεια.

Τηλ.: 210 3605964 & 6932 190273

Early BIRD!
Για κατάθεση προκαταβολής μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα ισχύει μειωμένη τιμή 110€ + ΦΠΑ. Προκαταβολή: 70€ + 17€ ΦΠΑ
Σύνολο 87€ με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς

Αριθμός λογαριασμού - Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR31 0171 0030 0060 0301 0117 551
Εφόσον η κατάθεση γίνει μέσω άλλης τράπεζας, η προμήθεια των 4€ για κατάθεση ή μεταφορά επιβαρύνει τον καταθέτη. Σε περίπτωση ακύρωσης για οποιαδήποτε αιτία, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον πρώτο κύκλο εντατικών σεμιναρίων πατήστε το ακόλουθο link: http://www.presentbody.com/el/node/158

Present Body

Share this post

  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 637
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources