Dance Theater

AVDP 2019

H ομάδα AVDP έχει τη χαρά να διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού - ATHENS VIDEO DANCE PROJECT. To 9o AVDP θα λάβει χώρα στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών τον Ιανουάριο (18, 19 και 20 Ιανουαρίου, 2019). Μία τριήμερη κινηματογραφική και χορευτική πρόταση για το κοινό, μία πλούσια γεύση από ελληνικές και ξένες δημιουργίες με ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, performances, παραστάσεις χορού και εργαστήρια παραστατικών τεχνών και videodance.
AVDP 2019: Κάλεσμα Εθελοντών

Χρόνο με τον χρόνο, το ATHENS VIDEO DANCE PROJECT εξελίσσεται σε μια δημιουργική πλατφόρμα καινοτόμων έργων, τα οποία αναδεικνύουν τις συνέργειες μεταξύ των διαφόρων καλλιτεχνικών κλάδων.

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

- Ειδικό Αφιέρωμα WOMEN IN ACTION (Είσοδος Ελεύθερη - Ελληνικοί Υπότιτλοι)

Η AVDP Team για την 9η έκδοση του AVDP, φιλοξενεί γυναικείες φιγούρες που σπάνε την κανονικότητα, προωθώντας τη χορογραφική δημιουργία ταινιών χορού ως εργαλείο κοινωνικού μετασχηματισμού. Οι 23 επιλεγμένες ταινίες του αφιερώματος WOMEN IN ACTION από τις οποίες οι 20 είναι πρώτης προβολής, αφορούν κινηματογραφικές ματιές και προτάσεις του παρόντος και του μέλλοντος.


- Σεμινάρια
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος AVDP.edu, τέσσερα εργαστήρια με θέμα τον αυτοσχεδιασμό-σύνθεση, την τέχνη του videodance και την performance θα λάβουν χώρα από τις 12 έως και τις 16 Ιανουαρίου. Oι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν δείγμα των εργαστηρίων κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
12-13. 01. 2019 | 12.00 – 17.00 | DANCE ON SCREEN IN 2020-What's next? Videodance Workshop by Chrysanthi Badeka > Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12-15. 01. 2019 | 11.00 – 13.00 | Performance Lab "DECISIONS" by Ioannis Karounis > Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13-16. 01. 2019 | 11.00 – 14.00 | Promenade Lab by Elisavet Pliakostathi > Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12-14. 01. 2019 | 11.00 – 18.00 | City as landscape body as subject by Eliza Soroga and Visiting Lecturer Anastasia Karandinou > Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


- AVDP Audience Award

Tο κοινό ψηφίζει για δεύτερη χρονιά το "AVDP Βραβείο Κοινού"! Ενισχύοντας τον ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στο κοινό και τους δημιουργούς, το κοινό βλέπει 11 επιλεγμένα έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, αποφασίζει και ψηφίζει που θα απονεμηθεί το AVDP Βραβείο Κοινού των 500 ευρώ. Τα έργα προβάλλονται κάθε μέρα (18, 19, 20 Ιανουαρίου) στις 18.00-20.30 & 21.30-23.00. Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2019.


- Promenade
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η δράση Promenade (18, 19, 20 Ιανουαρίου, 20.30) δε θα λείπει από το πρόγραμμα του AVDP. Η δράση δίνει έμφαση στον πειραματισμό και στην αναζήτηση ιδεών σε ένα "υπο-κατασκευή" έργο. Αποτελείται από 15-20 ερμηνευτές και ο κάθε ερμηνευτής παρουσιάζει αποτελέσματα πειραματισμού βασισμένα σε μία συγκεκριμένη ιδέα. Οι θεατές έχουν την ελευθερία να περνοδιαβαίνουν και να κοντοστέκονται οπουδήποτε και για όσο χρόνο επιθυμούν. Πρόκειται για έναν περίπατο σε χώρους του Φεστιβάλ όπου το σώμα και η κίνηση ψάχνουν να βρουν το δικό τους χώρο έκφρασης μέσα από την σύνδεση, την ανάπτυξη, τη συμπλήρωση, τη συνδιαλλαγή, την αφήγηση, την αντίσταση, την αντιπαράθεση.- Παραστάσεις Χορού


Και τις 3 ημέρες του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις χορού στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από καταξιωμένους και νέους καλλιτέχνες στο χώρο του χορού, των visuals και των εικαστικών. Ενώ στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος AVDP.edu, θα φιλοξενηθούν έργα από σπουδαστές Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού (Νίκη Κονταξάκη-Νικολέττα Μπακάλη, Ακτίνα, Ραλλού Μάνου, Μοριάνοβα-Τράστα, Άννα Πέτροβα - Μάρω Μαρμαρινού, Τατιάνα Λοβέρδου, Μαρία Χατζημιχάλη-Χαρλαύτη, Χοροχρόνος).

Στις official παραστάσεις θα δούμε την Παρασκευή (18 Ιανουαρίου στις 21.30) την παράσταση "Μανιφέστο Μικρού Μήκους" της Αθανασίας Κανελλοπούλου και το "dAN" της Ελισάβετ Πλιακοστάθη, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή (19 & 20 Ιανουαρίου στις 21.30) θα δούμε την παράσταση "O μεγάλος κουραμπιές" του Δημήτρη Σωτηρίου και το "In Case of Loss" της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου και Panú.
Σημαντικές προβολές που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ είναι:
- International Short Films (Σάββατο 19 & Κυριακή 20 στις 20.00) | Σύντομες διεθνείς ταινίες χορού που προτείνουν νέες τεχνικές και ιδέες στο χώρο του videodance.
- Hungarian Short Films (Κυριακή 20 στις 20.00) | Στα πλαίσια του διαλόγου του AVDP με διεθνή Φεστιβάλ, το AVDP φιλοξενεί σύντομα έργα Ούγγρων καλλιτεχνών σε συνεργασία με το Szerpentin Dance Film Festival


Μικρού μήκους ταινίες χορού που δεν πρέπει να χάσετε:

- Το SOME WAYS TO GET RID OF THE BODY (Σαββατο 19 στις 21.30) μια υπέροχη σουρεαλιστική ιστορία μέσα από μια ξεχωριστή κινηματογραφική και χορογραφική αφήγηση, το GATHA (Κυριακη στις 21.30) ένας ύμνος για την δύναμη της ψυχής μέσα από ένα ταξίδι δυο αδερφών - Grand Jury Prize DAN.CIN.LAB (Γαλλία), ενώ στην ίδια προβολή θα παρουσιαστεί και το SÄRÖ που εστιάζει στις πληγές μιας σχέσης και τις διαδικασίες επούλωσης τους, ένα αλληγορικό έργο που έρχεται από την Φινλανδία.


Γι' αυτούς που αγαπάνε τα ντοκιμαντέρ:

- Το Drops of breath + After-talk ((Παρασκευή 18 στις 22.00) – Αθηναϊκή Πρεμιέρα | WOMEN IN ACTION (είσοδος ελεύθερη) είναι μία ταινία χορού που αποτυπώνει την πρώτη υποβρύχια παράσταση χορού στον κόσμο από τις δύο χορογράφους Sophie Bulbulyan (Γαλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Ελλάδα). Ενώ για αυτούς που ενδιαφέρονται για τον χορό ως ένα μέσο επικοινωνίας μέσα στην κοινότητα, δεν θα πρέπει να χάσουν το Quiet Emotions (Παρασκευή 18 στις 18.30). Ακόμα από την μακρινή Αργεντινή θα παρουσιαστεί το Working Dancers + After-talk (Κυριακή 20 στις 17.00) το οποίο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του χορευτή και των δικαιωμάτων του.


Επίσης, ενισχύοντας τον διάλογο των κινηματογραφιστών και χορογράφων με το κοινό και φέτος έχουν προγραμματιστεί After-talks με τους παρακάτω καλλιτέχνες (Είσοδος Ελεύθερη):

- Kati Kallio (Artistic Director of Loikka Dance Film Festival / Choreographer / Director), Nønne Mai Svalholm (Choreographer / Filmmaker) | Κυριακή 20 στις 19.00 |
- Maia E. Sorensen | Choreographer / Filmmaker | Σάββατο 19 στις 22.15
- Antigone Gyra | Choreographer / Director & Kinitiras Ω team | Σάββατο 19 στις 18.00
- Konstantina Polychronopoulou | Composer, Pianist, Music Educator | Παρασκευή 18 στις 22.15
- Τέλος, την Παρασκευή 18 στις 22.00, after talk με κάποιους από τους συντελεστές του Drops of breath
Apostolia Papadamaki (Choreographer / Director)
Sophie Bulbulyan (Choreographer)
Anastasis Agathos (Underwater Camera / Film Director)
Tasos Papapanos (Scuba Diving Instructor),
Irini Kourouvani (Dancer)
Antonis Strouzas (Dancer)


18, 19, 20 Ιανουαρίου 2019


Εισιτήρια

Ταινίες του αφιερώματος WOMEN IN ACTION: (Είσοδος Ελεύθερη -Ελληνικοί Υπότιτλοι)
Υπόλοιπες προβολές 5€ | Παραστάσεις 5€ | Promenade 5€

1+1 εισιτήριο με την κάρτα Dancetheater Plus


Aνώτατη Σχολή Καλών Τεχνών | Πειραιώς 256

www.avdp.gr

→ Oι φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν ολόκληρο το πρόγραμμα με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας. Ακόμα, όλοι οι καλλιτέχνες (δημιουργοί) που συμμετέχουν στο φεστιβάλ έχουν είσοδο ελεύθερη. Τέλος, για όλες τις ημέρες (18, 19, 20 Ιανουαρίου 2019) όλοι οι χώροι της Α.Σ.Κ.Τ. είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 706
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources