Dance Theater

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Στέλλα Ζάννου

"Staying Connected"

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και σπουδάστριες Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού, αλλά και σε νέους χορευτές.
Αποτελεί ένα δυναμωτικό και δυναμικό training σύγχρονου χορού με στοιχεία και επιρροές από διάφορα είδη χορού, ακροβατικών και πολεμικών τεχνών, ενώ παρἀλληλα έχει τη μορφή ενός παιχνιδιού με αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, το οποίο αφήνει χώρο στις επιλογές και στην προσωπική ερμηνεία του κάθε χορευτή.

Ένας απο τους βασικούς στόχους του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει το χορευτή να έχει συνείδηση του περιβάλλοντος και της υπόλοιπης χορευτικής ομάδας και να μπορεί εύκολα και στιγμιαία να αντιδράει σε ερεθίσματα, να αλλάζει από παθητικό σε ενεργητικό ρόλο, να μπορεί να «ακούει» όσο μπορεί και να «μιλάει».
Το σεμινάριο αποτελεί μια διασκεδαστική πρόκληση και ελκύει κόσμο από διάφορους χώρους –επαγγελματίες σύγχρονους χορευτές, break dancers, ακροβάτες, ηθοποιούς, αυτοσχεδιαστές, για το λόγο ότι ο καθένας μπορεί να δουλέψει στο επίπεδό του και να αναπτύξει και αναδείξει τον προσωπικό του τρόπο κίνησης.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της δουλειάς στο θέατρο Black Box στο Αμερικάνικο κολλέγιο Deree/Pierce.
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Στέλλα Ζάννου

Παρασκευή 8/3/2019 | 19:40-21:30

Σάββατο 9/3 | 10:00-12:50

Τρίτη 12/3 | 19:40-21:30

Τετάρτη 13/3 | 19:40-21:30

Πέμπτη 14/3 | 19:40-21:30

Παρασκευή 15/3 | 19:40-21:30

Σάββατο 16/3 | 10:00-12:50

Κόστος Συμμετοχής:
80 Ευρώ

Pierce Dance Studio, Αγία Παρασκευή

Ημερομηνία και ώρα παρουσίασης: Σάββατο 16/3 | 20:30

Χώρος Διεξαγωγής Παρουσίασης: Blackbox Theater

Σημείωση: Το Σάββατο 16/3 οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι όλοι την ημέρα

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή σε τουλάχιστον 6 από τις προβλεπόμενες συναντήσεις, καθώς επίσης και η συμμετοχή στην τελική παρουσίαση.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε έως τις 24.02 στείλτε ένα σύντομο βιογραφικό στην κα. Δάφνη Μουρέλου,: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


H Στέλλα Ζάννου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χορό στην Αγγλια - London College of Dance, London Studio Centre και στην Ελλάδα στο Αμερικάνικο κολλέγιο και στην κρατική σχολή χορού.
Μετά τη συνεργασία της με την ομάδα Πρόσχημα ως χορεύτρια και χορογράφος, δημιούργησε στην Ελλάδα την ομάδα χορού Smack και απο το 2009 ζει και εργάζεται με έδρα το Βερολίνο.
Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Johannes Wieland, Walter Bickmann, Maya Lipsker, Clint Lutes, Richard Siegal, Nana Vachla, Editta Braun, Χάρης Μανταφούνης, Χ.Ανταχοπούλου, Ι. Πάραλη, Γ.Αντωνίου, κα.
Έχει χορογραφήσει για το Κρατικό θέατρο του Κάσσελ και την ομάδα του Johannes Wieland, την Όπερα της Βιέννης, την ομάδα Bodji Project του S.E.A.D., το Tanzfabrik του Βερολίνου , ενώ παραγωγές της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη.
Διδάσκει σύγχρονο χορό σε ομάδες χορού, πανεπιστήμια, επαγγελματικές σχολές και φεστιβάλ όπως Staatstheater Braunschweig, Staatstheater Kassel, Hollins University, Iwanson International School of dance, S.E.A.D., Anton Bruckner University, cie Toula Limnaios, B12, One small step festival, Coda festival, Hochschule fuer Musik und Tanz Koeln, Dock11, Tanzfabrik / Ufer studios, Marameo, κα.
Κέρδισε το βραβείο του κοινού για το έργο "We like men strong cause they last longer" στο φεστιβάλ "Solo and Duo Dance Festival" στην Βουδαπέστη /2003 (Παραγωγή Πρόσχημα) και έχει ψηφιστεί δύο φορές ως "Dancer of the year" απο το περιοδικό Ballet Tanz (Katja Werner 2003 /Arnd Wesemann 2010).

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Παραδοσιακοί Χοροί

    Tres Marias Movement Cult

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 683
Εγγεγραμένα μέλη: 4563
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources