Dance Theater

2o Σεμινάριο Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού της Urban Dance Society

2o Σεμινάριο Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού της Urban Dance Society 2o Σεμινάριο Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού της Urban Dance Society της Χριστιάννας Σκιαδά σε συνεργασία με την Ανώτερη Επαγγελματική και Ερασιτεχνική Σχολή Χορού "Αλέξανδρος Χατζιάρας".

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του σεμιναρίου της 24ης Φεβρουαρίου, 2019, ανακοινώνεται το 2ο Σεμινάριο Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού που συν-διοργανώνει η Αναγνωρισμένη από το Κράτος Urban Dance Society της Χριστιάννας Σκιαδά με τη Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή του Αλέξανδρου Χατζιάρα, στις 31 Μαρτίου 2019. Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιείται στα πλαίσια του επιμορφωτικού σεμιναριακού κύκλου Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού που εγκαινίασαν οι δύο σχολές τον προηγούμενο μήνα.
(4) διακεκριμένοι καθηγητές και καθηγήτριες Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού θα διδάξουν διαδραστικά σε 2 διαφορετικά group, 3 διαφορετικά συστήματα χορού. Το σύνολο των σεμιναριακών μαθημάτων θα είναι τέσσερα (4) ανάλογα με τις ηλικίες και τα επίπεδα και θα "τρέχουν" παράλληλα σε δύο διαφορετικές αίθουσες.
Μπαλέτο θα διδάξουν ο κος Αγάπιος Αγαπιάδης και ο κος Αλέξανδρος Χατζιάρας, ενώ Σύγχρονο θα διδάξουν η κα Ράνια Παπαιωάννου και η κα Πένυ Διαμαντοπούλου (Graham Technique).

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
10.00 - 10.30 Προσέλευση συμμετεχόντων / ζέσταμα
10:30 - 12:00 ΓΚΡΟΥΠ Α΄ (10-13 ΕΤΩΝ) ΜΠΑΛΕΤΟ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΤΖΙΑΡΑΣ)
10:30 - 12:00 ΓΚΡΟΥΠ Β' (14 & άνω) ΜΠΑΛΕΤΟ (ΑΓΑΠΙΟΣ ΑΓΑΠΙΑΔΗΣ)
12:30 - 14:00 ΓΚΡΟΥΠ Α΄ (10-13 ΕΤΩΝ) ΣΥΓΧΡΟΝΟ (ΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ)
12:30 - 14:00 ΓΚΡΟΥΠ Β' (14 & άνω) ΣΥΓΧΡΟΝΟ (ΠΕΝΝΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ).

Το group (10-13 ετών) απευθύνεται σε παιδιά προχωρημένου επιπέδου, ενώ το δεύτερο group (14 και άνω) απευθύνεται σε παιδιά που ετοιμάζονται για εξετάσεις, σε σπουδαστές και επαγγελματίες χορευτές.
Μετά το πέρας του κάθε μαθήματος θα απονεμηθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.
Οι δύο παραπάνω σχολές θα επιχορηγήσουν σε μεγάλο ποσοστό το κόστος του σεμιναρίου, ώστε η ατομική συμμετοχή να περιοριστεί στο συμβολικό ποσό των δέκα (10,00 ευρώ).
2o Σεμινάριο Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού της Urban Dance Society
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 | 10.00

Κόστος – 10 ευρώ

Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού "Αλέξανδρος Χατζιάρας"
Νοταρά 56 Πειραιάς

Η κατάθεση των χρημάτων μπορεί να γίνει στο λογαριασμό ΙΒΑΝ: GR2301403880388002101016181 Alpha Bank
με αιτιολογία "Σεμινάριο + Ονοματεπώνυμο"
Τόπος διεξαγωγής (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού "Αλέξανδρος Χατζιάρας, Νοταρά 56 Πειραιάς – πλησίον Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.)
Θα τηρηθεί αυστηρά λίστα προτεραιότητας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972006023 (κος Πομόνης) και 6942988821 (κα Σουλιώτη) ή στο σταθερό τηλέφωνο του χώρου διεξαγωγής του σεμιναρίου: 2104531608.

https://www.facebook.com/events/674323699652485/?active_tab=about


Πένυ Διαμαντοπούλου
Χορογράφος
Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού "Άννα Πέτροβα" (1994). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1999).
Σπούδασε με υποτροφία στην Martha Graham School of Contemporary Dance (Νέα Υόρκη/1995-2000). Υπήρξε μέλος του Martha Graham Dance Ensemble (1996-2000) και ερμήνευσε κεντρικούς ρόλους του ρεπερτορίου της ομώνυμης χορογράφου σε παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και σε περιοδείες στις ΗΠΑ. Ως μέλος του διδακτικού προσωπικού της σχολής Martha Graham School δίδαξε Master Classes της τεχνικής σε Πανεπιστήμια / Κολέγια των ΗΠΑ, καθώς επίσης και σε φημισμένες σχολές χορού, όπως Alvin Ailey American Dance Theater, Τhe Neighborhood Playhouse, State University of New York (SUNY) Purchase, κ.ά.
Από το 2002 διδάσκει στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Σε συνεργασία με την ομάδα χορού της ΚΣΟΤ, είναι υπεύθυνη για την αναβίωση και διδασκαλία του ρεπερτορίου της Graham. Από το 2006 έως σήμερα, συντελεί στη διοργάνωση και υλοποίηση των παραστάσεων των σπουδαστών της ΚΣΟΤ στο BLACKBOX της Σχολής στα πλαίσια του θεσμού «Ανοιχτό Στούντιο».
Διδάσκει και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «ΧοροΧρόνος».
Μετά από πρόσκληση της Martha Graham Dance Company διδάσκει στην ΚΣΟΤ το έργο Panorama (Martha Graham, 1935), το οποίο παρουσιάστηκε το 2014 στο City Center της Νέας Υόρκης και στο Ηρώδειο στα πλαίσια της παράστασης The Graham/Greek Connection. Το ίδιο καλοκαίρι καλείται από τη Martha Graham Dance Company να αναβιώσει το Panorama με Τούρκους χορευτές στα πλαίσια των παραστάσεων της ομάδας στη Σμύρνη, για το International Izmir Festival.
Είναι ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της ομάδας χορού "ΑΡΘΡΩΣΙΣ", με την οποία παρουσιάζει έργα της από το 2003 σε διεθνή φεστιβάλ χορού. Έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη Δ. Παπαδημητρίου για το Αφιέρωμα στη ζωή και στην ποίηση του Κ. Καβάφη.
Μετά την εμφάνιση της ομάδας στα πλαίσια του Φεστιβάλ MOTUM στη Θεσσαλονίκη, η Πένυ Διαμαντοπούλου θα παρουσιάσει το έργο της 1 2 3 στη Νέα Υόρκη, στις παραστάσεις του NEXT@Graham Eve Project.

Ράνια Παπαιωάννου:
Η Ράνια Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα.
Το 1995 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν (Ν.Π.Δ.Δ.), τις οποίες περάτωσε το 1998 με επιτυχία.
Αποκτά το δίπλωμα της Καθηγήτριας Χορού (Λίαν Καλώς) την ίδια χρονιά, αφού περνάει με επιτυχία τις Διπλωματικές Εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.
Από το 1995 έως το 2009 είναι μέλος της χορευτικής ομάδας σύγχρονου χορού «Χορευτές».
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ομάδας συμμετέχει σε πλήθος χορευτικών παραστάσεων και προγραμμάτων, εκ των οποίων τα κυριότερα είναι: View on Chaos, Appendix, Holodram Sudden space.
Με τα προγράμματα αυτά έγιναν πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης πραγματοποιήθηκαν πολλές παραστάσεις στο εξωτερικό: Κύπρο, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Στουντγκάρδη, Βενεζουέλα, Μασαχουσέτη και Ρωσία.
Στο πλαίσιο, επίσης, των δραστηριοτήτων της ομάδας, συμμετέχει στη διεξαγωγή σεμιναρίων, όπου δίδαξε και διδάσκει σύγχρονο χορό και χορογραφία.
Από το 2002-2005 υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, ενώ από το 2007 έως το 2010 δίδαξε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ σύγχρονο χορό στο 1ο,2ο και 3ο έτος.
Από το 2014 έως και σήμερα διδάσκει στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΤΖΙΑΡΑΣ- ATTILAS AKILA SILVESTER» σύγχρονο χορό στο 1ο,2ο και 3ο έτος. Ως χορογράφος της σχολής αποσπά με τους μαθητές της τον Μάρτιο του 2015 το 1ο & 3ο βραβείο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορού στην Ιταλία.

Αγάπιος Αγαπιάδης
Γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε χορό σε ηλικία επτά ετών και στα 19 είχε το δίπλωμα καθηγητή. Είναι κάτοχος διπλωμάτων του συστήματος εξετάσεων της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού στο Λονδίνο και της Ισπανικής Εταιρείας Χορού. Παρακολούθησε, επίσης, σεμινάρια σύγχρονου χορού με την Κύρα Κέγκελ. Κατά την περίοδο που ήταν ακόμη σπουδαστής συνεργάστηκε με την ομάδα σύγχρονου και κλασικού χορού της Νίκης Κονταξάκη ερμηνεύοντας πρώτους ρόλους στα χοροδράματα Σερενάτα [Serenade], Ο κουρσάρος [Le corsaire], Ζιζέλ [Giselle], Κοππέλια [Coppélia], Δον Κιχώτης [Don Quixote] κ.α. Από το 1999 έγινε μέλος του μπαλέτου της ΕΛΣ και από το 2003 κορυφαίος χορευτής. Κατά το διάστημα 1997-2014 ερμήνευσε πρώτους ρόλους σε μπαλέτα, όπως: Ο καρυοθραύστης, Μπαγιαντέρα [La bayadère], Η ωραία κοιμωμένη [La belle au bois dormant], Ραϋμόντα [Raymonda], Όρνιθες, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Ζορμπάς, Πινόκιο [Pinnochio], Ο κουρσάρος [Le Corsaire], Οι συλφίδες [Les symphides], Η κακοφυλαγμένη κόρη [La fillle mal gardée] (2008/09), Ρωμαίος και Ιουλιέτα (2011/12), Ερωτευμένος Σοπέν [Chopin in love] (2013/14), Όλοι χορεύουν βαλς [Alles Walzer] (2011/12), Ταξίδι στην αιωνιότητα (2012/113) κ.ά. Χόρεψε, επίσης, στα χοροδραματικά εμβόλιμα στις όπερες: Τα χειρόγραφα του Μανουέλ Σαλίνας, Ρέα, Μαραθών-Σαλαμίς, Αΐντα [Aida] (2008/09, Ηρώδειο), Τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα [Die Sieben Todsünden], Ο σικελικός εσπερινός [I vespri siciliani] κ.ά. Παρουσίασε χορογραφίες του στην εκπαιδευτική δράση DanceBox της ΕΛΣ (2013) και στην Ανοιχτή πρόβα νέων χορογράφων της ΕΛΣ (2014).

Αλέξανδρος Χατζιάρας
Γεννήθηκε το 1972 στο Βόλο Μαγνησίας.
Αρχίζει τις σπουδές του στον χορό στην Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου και στην συνέχεια στην Αθήνα στην Σχολή Χορού της Άσπα Ολυμπίου, συνεχίζει τα μαθήματα χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης
Το 1995 εισάγετε στην Ακαδημία «PANCHO VLADIGEROV» στην Σόφια Βουλγαρία και λαμβάνει Δίπλωμα Παιδαγωγικής Μπαλέτου. Στην συνέχεια από την ίδια Ακαδημία παίρνει εξειδίκευση ως Χορογράφος (master choreography).
Συνεργάστηκε ως χορευτής στην Κρατική Όπερα Σόφιας, στην ομάδα σύγχρονου χορού Arabesque Βουλγαρία, στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Αρχίζει να χορογραφεί για πρώτη φορά το 1993 (Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου) και από τότε έως και σήμερα έχει χορογραφήσει: Ομάδα Χορού «+ουσία», παιδικές σκηνές Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», Θέατρο «Κάτω από την Γέφυρα», Ολυμπιακά δρώμενα (Πόρος 2004), Πολιτιστικά δρώμενα (Δήμος Μεθάνων), εορταστικές εκδηλώσεις σε Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία Πειραιά, Ημέρα Χορού υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά , Πολιτιστικά δρώμενα υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιά και Νήσων. Επίσης χορογραφεί για την Ελληνική Ιδιωτική και Δημόσια Τηλεόραση καθώς κάνει Ραδιοφωνικά αφιερώματα για τον χορό στην Ελλάδα. Έχει βραβευτεί ως χορογράφος (PLACE THEATER LONDON), (VENETIA ITALY «DANCE TROPHY»), (ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ INTERNATIONAL BALLET COMPETITION). Έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός στο Θέατρο, στην τηλεόραση, και στον κινηματογράφο. Από το 1999 έως και σήμερα διδάσκει κλασικό χορό , και για το έργο του ως παιδαγωγός λαμβάνει 1ο Βραβείο Καλύτερου Παιδαγωγού (2007,2008,2009,2011 INTERNATIONAL BALLET COMPETITIONS).

Share this post

elenfrdeites
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 366
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources