Dance Theater

Nηρηίδες - Η συναισθηματική ροή με την Χριστίνα Κοττώρη (+PLUS)

Η Ένθεη είναι μια σειρά 4 βιωματικών εργαστηρίων για την ενσωμάτωση της ιερής θηλυκότητας, μέσα από τον χορό, τα αρχέτυπα και τον αποσυμβολισμό των αρχαίων μύθων.

Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή.

Κυριακή 5 Μάη 2019 - Νηρηίδες: Η συναισθηματική ροή (Νερό) https://www.facebook.com/events/362318217824733/
Στο εργαστήρι αυτό θα εργαστούμε με τον εσώτερο αποσυμβολισμό των Νηρηίδων, που μας προσκαλεί να συντονιστούμε με το υγρό στοιχείο.

Οι Νηρηίδες στην ελληνική μυθολογία ήταν Νύμφες του νερού, θεότητες της ομορφιάς και της συναισθηματικής ροής. Είναι οι γοργόνες της αρχαιότητας και μας ταξιδεύουν στον κόσμο των συναισθημάτων, στη βαθειά Ποσειδωνία του ασυνειδήτου όπου όλα ενυπάρχουν.

"Τα αρχέτυπα είναι οι δυνάμεις που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας.
Κάθε αρχέτυπο δεν είναι παρά η ατομική έκφραση ενός συμπαντικού ενεργειακού προτύπου, το οποίο αποτελεί τη σύνδεσή μας με το Θείο" Norma Shealy

"Τα αρχέτυπα είναι οι αρχιτέκτονες της ζωής μας, είναι οι ενεργειακοί σύντροφοι μέσα από τους οποίους μπορούμε να μάθουμε να καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας" Caroline Myss

"Η απήχηση και ο λυτρωτικός λόγος των μύθων αφορούν στην ανθρώπινη ψυχή που είναι σε θέση να διαβεί το χρόνο και να ταξιδέψει με τα φτερά του μύθου." Ναυσίνοος

Εκείνο που προσωπικά με μαγεύει στους Μύθους και στα αρχέτυπα είναι ο λυτρωτικός τους χαρακτήρας.

Μέσα τους περιέχονται αλήθειες που ενυπάρχουν στις δονήσεις της ψυχής.

Είναι οχήματα της αρχαίας Γνώσης, το εφαλτήριο για να γνωρίσεις έναν άλλο κόσμο.

Η ενσωμάτωση των αρχετύπων είναι μια βιωματική διαδικασία που απαιτεί αφοσίωση και πίστη.

Είναι μία μύηση της ψυχής σε ένα ταξίδι εξερεύνησης της άπειρης υπόστασής της, μέσα από ένα αρχετυπικό άβαταρ.

Η κίνηση, η έκφραση, η δύναμη του κύκλου, ο διαλογισμός/ οραματισμός, οι μύθοι, το θέατρο και ο ιεροτελεστικός χορός είναι τα ιερά μας εργαλεία στη μυητική αυτή διαδικασία.

Ο αληθινός μας εαυτός είναι θεϊκός και καλούμαστε να θυμηθούμε ποιες είμαστε.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες από 16 μέχρι 106 που θέλουν να βρουν:

✔τη ζωτικότητά τους
✔τον ενθουσιασμό για τη ζωή
✔τη δημιουργικότητά τους
✔την έκφραση της αλήθειας τους
✔την αυθεντικότητά τους
✔την εσωτερική τους δύναμη
✔την αγάπη για τον εαυτό.

Στο εργαστήριο των Νηρηίδων η αγαπημένη φίλη και συνοδοιπόρισσα Μαριάννα Τσαγκαράκη θα προσφέρει τις κινησιολογικές της γνώσεις.
Nηρηίδες - Η συναισθηματική ροή με την Χριστίνα Κοττώρη (+PLUS)
Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Kόστος:
55 ευρώ και 40 για ανέργους/φοιτητές

με την κάρτα Dancetheater Plus

ΚΡΑΜΑ
Νεφέλης 37 & Πραξιού, Πετράλωνα

Κράτησε θέση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στείλε inbox fb: Christina Kottori


Η Χριστίνα Κοττώρη είναι μία γυναίκα πολυπράγμων.
Ανακαλύπτει τον εαυτό της, μέσα από τα ταξίδια σε πολλά μέρη του κόσμου, και την ενσωμάτωση της ιερής θηλυκότητας, μέσα από τον χορό, τ' αρχέτυπα και τον αποσυμβολισμό αρχαίων μύθων.
Η ακαδημαϊκή της εκπαίδευση περιλαμβάνει ένα πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και πληθώρα σεμιναρίων που αφορούν στη συμμετοχική ηγεσία, κοινωνική επιχειρηματικότητα, μη βίαιη επικοινωνία κ.α και ήταν χρόνια πολιτική ακτιβίστρια.
Έχει σπουδάσει θέατρο με τη Ρούλα Πατεράκη και την Μαίρη Παππα. Μυήθηκε στα Ελευσίνια από τον δάσκαλο Γιώργο Οικονομόπουλο και στα αρχέτυπα των θεαινών της αρχαιοτητας από την δασκάλα της Βάσω Παπάλη. Eχει συμμετάσχει σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις με θέμα την Περσεφόνη και το Αρχαίο- Μέλλον. Αγαπά τη μυθολογία και τα αρχετύπα σαν μέσο μετάδοσης αέναων μηνυμάτων σοφίας και αλήθειας.
Εκπαιδεύτηκε στο mystical Dance (Ιερός Χορός) με τη Monica Nataraj στην Ταϊλάνδη και στη Hatha yoga.
Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια αυτογνωσίας με εργαλεία την τάντρα και την ιερή σεξουαλικότητα.
Έχει εκπαιδευτεί στο αγιουρβέδικο μασάζ. (Abayanga)
Έχει μυηθεί ως ιέρεια στις μυστικιστικές τέχνες και ως φύλακας της μήτρας (Womb Mystery School, Fountain of Life) και έχει δώσει εργαστήρια για γυναίκες στην Ελλάδα, στον Καναδά, στο Ισραήλ, στην Ινδία και στην Ταϊλάνδη.
Εργάζεται ως θεραπεύτρια της ψυχής.
Η Ένθεη αποτελεί μια αλχημιστική μήτρα όλων των διδαχών της.

Η Μαριάννα Τσαγκαράκη είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού ''Ραλλού Μάνου''. Είναι performer, καθηγήτρια χορού, χορογράφος, δασκάλα Hatha yoga και θεραπεύτρια Ολιστικής Μάλαξης.
Ως χορεύτρια, έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σύγχρονου χορού και σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συν-χορογραφίσει σε ομάδες σύγχρονου χορού, ενώ εξερευνεί την χορογραφική της ταυτότητα σε προσωπικές της δουλειές. Επιμελείται επίσης την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις και συνεργάζεται με εικαστικούς καλλιτέχνες έχοντας συμμετοχές σε φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης & Πολυμέσων (Αθήνα, Σύρο, Μάλτα, Κάννες, Μαδρίτη, Μιλάνο, Βενετία, Ν. Υόρκη κ.α).
Συνάντησε τον χορό Butoh το 2007 όπου μαθήτευσε δίπλα στην Ιωάννα Γκαραγκούνη, η οποία διδάχτηκε στην Ιαπωνία και έπειτα έφερε το butoh στην Αθήνα. Εκ τότε η επαφή της με τον εν λόγο χορό έχει συνεχιστεί δίπλα σε αξιόλογους ιάπωνες χορευτές / χορογράφους. Διδάσκει και χορεύει butoh τα τελευταία 10 χρόνια.
Η συνεχόμενη της αναζήτηση και η έρευνα για την ευεργετική επιρροή στην συνείδηση που δημιουργεί η κίνηση, την έφεραν τον τελευταίο χρόνο σε επαφή με τον στροβιλισμό σούφι μέσα από την διδασκαλία του Ziya Azazi. Η προσωπική της εργασία τώρα είναι εστιασμένη σε αυτή την διαδικασία και είναι πλέον από τα κύρια συστατικά που εισαγάγει στα εργαστήριά της και στις παραστάσεις της. Επιπλέον, είναι συν-διοργανώτρια του Ecstatic Dance, το οποίο είναι ένα διαδεδομένο ρεύμα ελεύθερης κίνησης στο εξωτερικό, που πλέον μεγαλώνει και στην Αθήνα. Παράλληλα, αυτή την περίοδο έχει επανέλθει και συνεχίζει τις σπουδές της στην Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική (Μέθοδος Dani Boi )

 

 

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Σύγχρονος Χορός & Intense Training Improv.

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 470
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources