Dance Theater

Καλοκαιρινά Μαθήματα Προετοιμασίας στο Χορότεχνο (+PLUS)

Μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις των σχολών:

Εθνικής Λυρικής Σχολής, Κρατικής Σχολής Χορού & Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
Με διακεκριμένους καθηγητές σε μαθήματα: Μπαλέτου, Pointe, Ρεπερτορίου καθώς και Σύγχρονου Χορού.
Διδάσκουν (Μπαλέτο, Pointe, Ρεπερτόριο): Χριστιάνα Στεφάνου, Τζορντάνο Ντότζα, Αγιούκα Νίττα, και άλλοι καλλιτέχνες προσκεκλημένοι.
Διδάσκουν (Σύγχρονο): Σοφία Βουδούρη, Ηλέκτρα Αρσενίδου, Ηρακλής Κωτσαρίνης

Διάρκεια Μαθήματος Μπαλέτου 90' (με συνοδεία πιάνου)
Διάρκεια Μαθήματος Pointe & Ρεπερτορίου 45'
Διάρκεια Σύγχρονου 90'

Κόστος Μαθημάτων:
Την ημέρα όλα τα μαθήματα 40 ευρώ
Την εβδομάδα όλα τα μαθήματα 125 ευρώ
Τον μήνα όλα τα μαθήματα 340 ευρώ
με την κάρτα Dancetheater Plus

Ώρες Μαθημάτων: Σύγχρονο | 15:30, Μπαλέτο | 17:00, Pointe & Ρεπερτόριο | 18:30

Έναρξη Μαθημάτων: Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019
Δηλώσεις Συμμετοχής Έως Παρασκευή 14 Ιουνίου

ΧΟΡΟΤΕΧΝΟ, Θεόφιλος Παντελεήμων
Αιθαλίδων 11, Αθήνα

Πληροφορίες – Εγγραφές: 210-3451134 – 6976223099


Χριστιάνα Στεφάνου
Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και σολίστ του μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας στο Μόναχο, όπου, μεταξύ άλλων, ερμήνευσε ρόλους σημαντικών χορογράφων στα μπαλέτα Ζιζέλ [Giselle] (Ράιτ/Αντάμ), Η κυρία με τις καμέλιες [Lady of the camellias] (Νοϊμάγιερ/Σοπέν) και Ο Καρυοθραύστης (Νοϊμάγιερ/Τσαϊκόφσκι), Συμφωνία σε Ντο [Symphony in C] (Μπαλανσίν/Μπιζέ) κ.ά. Συμμετείχε σε περιοδείες του μπαλέτου αυτού σε Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία κ.α. Συνεργάστηκε με κορυφαίους καθηγητές χορού, όπως οι Όλγκα Λεπετσίνσκαγια, Μαριούς Λιέπα, Αλεξάντρε Προκόφιεφ, Βαλντίνα Σαβίνα κ.ά. Συνεργάστηκε με κορυφαίους χορογράφους, όπως οι: Τζον Νοϊμάγιερ, Πέτερ Ράιτ, Ρέι Μπάρρα, Ματς Εκ, Γουίλλιαμ Φόρσαϊθ, Μωρίς Μπεζάρ, Τουίλα Θαρπ, Γίρζι Κίλιαν, Λουτσίντα Τσάιλντς κ.ά. Χόρεψε, επίσης, χορογραφίες των Φρέντερικ Άστον, Τζον Κράνκο, Άουγκουστ Μπουρνονβίλ κ.ά. Έχει διδάξει σε σημαντικά συγκροτήματα χορού, όπως το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, το Μπαλέτο του Κρατικού Θεάτρου της Καρλσρούης και το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγήτρια στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Την περίοδο 2007/12 διετέλεσε διευθύντρια μπαλέτου της ΕΛΣ.
Έχει συνεργαστεί επίσης με το Βασιλικό Μπαλέτο Της Σουηδίας, το Μπαλέτο της Βοστώνης, το μπαλέτο της Ολλανδίας HET National, το μπαλέτο την Φλάνδρας κ.α.

Αγιούκα Νίττα
Γεννήθηκε στην Καναγκάουα (Ιαπωνία), όπου και ξεκίνησε κλασικό μπαλέτο στην ηλικία των δέκα ετών. Σπούδασε χορό στο Τόκυο, ενώ παράλληλα χόρευε ως εκπαιδευόμενη με την ομάδα ABC-Tokyo, της οποίας έγινε Σολίστ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της. Συμμετείχε στον Διαγωνισμό Μπαλέτου «Όλυμπος του χορού» (Tanz Olymp) Βερολίνου (Γερμανία) και σε διαγωνισμούς ιδιωτικών σχολών χορού και ομάδων, κερδίζοντας χάλκινο (2011) και χρυσό μετάλλιο (2014). Το 2014 συμμετείχε ως Κορυφαία στο Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου Μοραβίας-Σιλεσίας (Τσεχία), πρωταγωνιστώντας, μεταξύ άλλων, στη Λίμνη των κύκνων και ερμηνεύοντας πολλούς σολιστικούς ρόλους. Από το 2017 είναι μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τζορντάνο Μπότσα
Ξεκίνησε μπαλέτο στη Σχολή Χορού Ντανσπαρτού (Ρώμη) σε ηλικία δέκα ετών. Το 2009 κέρδισε το βραβείο «Ανίτα Μπούκκι» του Εθνικού Θεάτρου Ρώμης και υποτροφία από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού (Λονδίνο). Σπούδασε στη Σχολή Χορού «Τζων Νώυμαϊερ» (Αμβούργο) και έπειτα στη Σχολή Χορού «Παλούτσα» (Δρέσδη). Υπήρξε μέλος του Εθνικού Μπαλέτου Μοραβίας-Σιλεσίας (Τσεχία), χορεύοντας κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, ενώ αργότερα έγινε Σολίστ. Το 2016 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Θάλεια στην κατηγορία «Καλύτερος άνδρας χορευτής» για την ερμηνεία του στον ρόλο του Πουκ (Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας), σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Γιούρι Βάμος. Το 2017 χόρεψε στην Αρένα της Βερόνας με την ομάδα Ντανσπαρτού στις παραστάσεις των μπαλέτων Ζιζέλ, Ο καρυοθραύστης, Η λίμνη των κύκνων και σε πρότζεκτ της Κάρλας Φράτσι. Από το 2018 είναι μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ηλέκτρα Αρσενίδου
Η Ηλέκτρα Αρσενίδου έχει φοιτήσει στην επαγγελματική σχολή χορού "ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ", στην ΚΣΟΤ και έχει τελειώσει το τμήμα θεατρικών σπουδών στην Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τριετή φοίτηση με υποτροφία στην σχολή του Θεάτρου των Αλλαγών. Έχει συμμετάσχει ως περφόρμερ σε πολλές θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις σε γνωστά θέατρα της Αθήνας (RADAR, ΠΚ, Εθνικό Θέατρο, 'Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κ.α.). Έχει παρουσιάσει δύο χοροθεατρικές παραστάσεις (Bar και Striptease) κι έχει εργασθεί ως χορογράφος σε θεατρικές παραστάσεις. Επίσης έχει πολυετή εμπειρία ως δασκάλα μπαλέτου, σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου σε σχολές χορού και σχολεία της Αθήνας.

Σοφία Βουδούρη
Σοφία Βουδούρη. Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου. Συμμετέχουσα σε μαθήματα,σεμινάρια και summer schools του Trinity Laban Conservatoire of music and dance της Αγγλίας και του SEAD της Αυστρίας. Παραστάσεις στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών,Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Θέατρο Παλλάς, θέατρο Δόρα Στράτου και Όλβιο. Από το 2014 διδάσκει σύγχρονο χορό σε εφηβους,ερασιτέχνες και προπαρασκευαστικά τμήματα για τις εισαγωγικές εξετάσεις του υπουργείου Πολιτισμού.

Ηρακλής Κωτσαρίνης
Ασχολούμαι με το σύγχρονο χορό ως χορευτής και τώρα δοκιμάζω τα πρώτα μου βήματα ως νέος χορογράφος. Σπούδασα στην "Επαγγελματική Σχολή Χορού Ράλου Μάνου" και στην Ακαδημία χορού "SEAD" στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Από το 2014 έχω συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου, ενώ παράλληλα ασχολούμαι με τη διδασκαλία του σύγχρονου χορού. Τα τελευταία χρόνια επιδίδομαι σε διδακτικό και χορογραφικό επίπεδο με μία κινητική άποψη την οποία ονομάζω "Ανθρωζωα". Η τελευταία αντιμετωπίζει το χορευτή - άνθρωπο ως βιωματικό ον και χρησιμοποιεί ως εργαλεία και μέσα εκφράσεις τη γη, το νερό και τον αέρα.

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Σύγχρονος Χορός & Intense Training Improv.

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 531
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources