Dance Theater

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Αντώνη Στρούζα (+PLUS)

Εβδομάδα μαθημάτων "InspΣεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Αντώνη Στρούζα (+PLUS)ired by Fighting Monkey"

Σεμινάριο ενηλίκων με τον Αντώνη Στρούζα με στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές του Fighting Monkey. Το Fighting Monkey είναι εφαρμοσμένη πρακτική ανθρώπινης ανάπτυξης μέσα από την κίνηση, που ανέπτυξαν ο Jozef Fruček και η Λίντα Καπετανέα.
Το Fighting Monkey διερευνά:
1. Τη διαδικασία της γήρανσης και τρόπους διατήρησης της υγείας των αρθρώσεων και συνολικά του μυοσκελετικού συστήματος προκειμένου να διατηρείται η κινητικότητά μας μέσα στο χρόνο.
2. Την ανάπτυξη ελαστικότητας του σώματος και πλαστικότητας του εγκεφάλου μέσα από ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια κίνησης που έχουν στόχο να διατηρούν νέο το νευρικό μας σύστημα.
3. Την ανάπτυξη καλύτερου συντονισμού στο σώμα και τον ρόλο του στη μικρή και μεγάλη κλίμακα της ανθρώπινης ζωής.
4. Την ανάπτυξη επικοινωνίας τόσο με τον εαυτό μας όσο και με το περιβάλλον μας με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων μάθησης και δημιουργία «ιστοριών» που μας εμπνέουν και τροφοδοτούν την όρεξή μας για ζωή.

Για χορευτές, ηθοποιούς και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την κίνηση του σώματος.


1-5 Ιουλίου 2019 | 19.30 - 21.00

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ
με την κάρτα Dancetheater Plus

Χορός–Κίνηση–Ρυθμός
Μεσογείων 446, Αγία Παρασκευή
(είσοδος από Στρ. Οδ. Μαρουλή), 1ος όροφος

Τηλ. επικοινωνίας: 6973-204526 / 210-6545809
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ο Αντώνης Στρούζας αρχικά ξεκίνησε την ενασχόληση του με της πολεμικές τέχνες σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών. Μετά από χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας στο Kick Boxing υπό την καθοδήγηση του δασκάλου του Δημήτρη Δημητρίου, έγινε δεκτός στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητες Ενόργανη Γυμναστική, Tae Kwon Do και Σκοποβολή. Η συνεχής προσπάθειά του για ακαδημαϊκή και αθλητική εξέλιξη τον εισήγαγε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στο αντικείμενο της «Μεγιστοποίησης της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής». Παράλληλα δεν σταμάτησε να αναζητά τρόπους για να βελτιώσει την κίνηση του με αποτέλεσμα το 2006 να ξεκινήσει τις σπουδές χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης κάτω από την καθοδήγηση των Jozef Frucek και Λίντα Καπετανέα, από όπου και του δόθηκε η ευκαιρία να ερευνήσει τον συνδυασμό της κίνησης μεταξύ πολεμικών τεχνών και χορού. Μετά την αποφοίτηση του έως και σήμερα, μαθητεύει κάτω από την επίβλεψη του Jozef Frucek στην πρακτική του Fighting Monkey διδάσκοντάς την παράλληλα και ο ίδιος σε Γερμανία, Δανία, Λυών και Βαρκελώνη. Ο Αντώνης έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες χορού, χορογράφους και σκηνοθέτες, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Εθνικό Θέατρο, την Καμεράτα, την Hellenic Dance Company κ.α. Επίσης συμμετείχε σε φεστιβάλ στην Ελλάδα (Καλαμάτας, Αθηνών και Επιδαύρου) και το εξωτερικό, Γερμανία (Potsdamer Tanztage, Alles Muss Raus), Νησί Ρεϋνιόν (Danse Péi), Νέα Υόρκη (32nd Annual Downtown Dance Festival), Ισπανία (32nd Annual Downtown Dance Festival, Empape Dance Festival), κ.α. Μέσα σε αυτά τα χρόνια συνεχίζει να εξερευνάει τις πτυχές της κίνησης μεταξύ μαχητικών αθλημάτων, παραδοσιακών τεχνικών και χορού.
Μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή συνεργάστηκε μεταξύ άλλων στις ομάδες χορού όπως: RootLessRoot Dance Company, Heidi Latsky Dance Company, David Dorfman Dance Company, Hellenic Dance Company, Χορευτές Dance Company και Όχι Παίζουμε Performing Arts Company, Καμεράτα κ.α. Έχει συμμετάσχει σαν καθηγητής δίπλα στον Jozef Frucek και Λίντα Καπετανέα «RootLessRoot» στα σεμινάρια Fighting Monkey στην Κοπενχάγη, στη Γερμανία στο Potsdamer Tanztage και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Απο το 2013 είναι ενεργό μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας Dancing to connect της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Ενώ συμμετείχε σαν χορευτής σε φεστιβάλ χορού και παραστάσεις όπως: 32nd Annual Downtown Dance Festival in New York, Drops of Breath(world's first underwater performance), Drops of Peace(Αθήνα-Κύπρος-Παρίσι-Καλαμάτα), 32nd Annual Downtown Dance Festival in Spain, Uprising(Hofesh Shechter), "West Side Story"-"Kiss me Kate" (Καμεράτα), MOV_A Festival Danse Pei in the Reunion Islands, Urban Moves Festival in the UK, Empape Dance Festival in Spain and the Brussels National Dance Festival "Europalia", Φεστιβάλ Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κ.α.
Χορογράφοι, Σκηνοθέτες όπως: Jozef Frucek, Λίντα Καπετανέα, Hofesh Shechter, John Todd, Seth Belliston, David Dorfman, Heidi Latsky, Αποστολία Παπαδαμάκη, Sophie Bulbulyan, Ειρήνη Αλεξίου, Γιάννης Κακλέας, Γιώργος Σαχίνης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αλίκη Καζούρη, Μιχάλης Ναλμπάντης, Μαρία Ανθημίδου, Αθηνά Βάχλα, Κωνσταντίνος Ρήγος, και Πένη Διαμαντοπούλου τον έχουν καθοδηγήσει μέσα σε διαφορετικές απόψεις της κίνησης και της αισθητικής.

Στρούζας Αντώνης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 6973747767

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 458
Εγγεγραμένα μέλη: 4565
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources