Dance Theater

no_body festival 2019: Κάλεσμα Συμμετοχών (Κύπρος)

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το φεστιβάλ μας έλαβε και φέτος το EFFE Label 2019-2020του Προγράμματος Europe for Festivals, Festivals for Europe 2019-2020. Αυτή η σημαντική ευρωπαϊκή θεσμική διάκριση μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί το no body festival μπαίνει για μια ακόμη διετία στον χάρτη των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ όπως και το 2017-2018.
no_body festival 2019: Κάλεσμα Συμμετοχών (Κύπρος)
No_Body 2018/ WE-NESS/ Milena Ugren Koulas/ Photo by George Stylianou

Φέτος το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου- 1 Δεκεμβρίου 2019, (μια καλλιτεχνική εκδήλωση που βρίσκεται στα 11 χρόνια λειτουργίας της), συνεχίζει τη νέα μορφή παρουσίασης που εγκαινίασε εδώ και 2 χρονια και αγαπήθηκε (μια εκπληκτική συμμετοχή 16 καλλιτεχνικών ομάδων στην περσινή διοργάνωση) από κοινό και καλλιτέχνες με την ονομασία:

no_body festival / MOVING ON!

και χωρίζεται σε 2 μέρη:


- Μοve 5: απευθύνεται στον κάθε περφόρμερ (χορευτή, ηθοποιό, σκηνοθέτη, εικαστικό, κινηματογραφιστή, μουσικό, καλλιτέχνη ερευνητή, συγγραφέα κ.α.), ο οποίος μέσα σε 5 περίπου λεπτά θα μπορεί να παρουσιάσει οτιδήποτε τον εκφράζει έχοντας σαν άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης. Αυτή η σύντομη παρουσίαση μπορεί να είναι σόλο ή ομαδική και επίσης μπορεί να είναι αυτοσχεδιαστική ή οργανωμένη και ακόμη μπορεί να παρουσιαστεί επί ή εκτός σκηνής ή σε βίντεο ή σε φωτό ή σε ήχους. Η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το Dance Gate θα προσφέρουν δωρεάν όλο τον διαθέσιμο τεχνικό εξοπλισμό του χώρου σε όλους τους συμμετέχοντες αυτού του πρότζεκτ και θα προβάλουν και θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Οι πρόβες για τις παρουσιάσεις αυτές θα γίνουν όλες μαζί μέσα σε μια ή δύο μέρες που θα καθορίσει ο διευθυντής σκηνής του φεστιβάλ σε έγκαιρη συνεννόηση με τους συμμετέχοντες συν η πρόβα την μέρα της παρουσίασης.

Σαν διοργανωτές ζητούμε από τον κάθε συμμετέχοντα να υποβάλει τη δική του σύντομη αίτηση γράφοντας απλά: το όνομα του, αριθμό ταυτότητας, κινητό τηλέφωνο, email, ιδιότητα, ελάχιστα λόγια για το σκεπτικό της παρουσίασης του, λίγες σκέψεις για τις πιθανές τεχνικές ανάγκες του (όταν εγκριθεί η συμμετοχή του θα ζητήσουμε τον Σεπτέμβριο 2019 ακόμη λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσίαση του). Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019. Θα εγκριθούν μέχρι 15 αιτήσεις. Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με εμαιλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βασικός σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα, σε σύντομο χρόνο, στον κάθε περφόρμερ ή εν δυνάμει περφόρμερ-με άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης- να εκφραστεί χωρίς όρους ή περιορισμούς από όποιο φάσμα των παραστατικών τεχνών και του περφόρμανς κι αν προέρχεται και να προσδώσει δυναμική και συνέργειες μεταξύ περφόρμερς από διαφορετικές καλλιτεχνικές συντεταγμένες για την πιθανότητα δημιουργίας νέων ιδεών και αντιλήψεων για την εξέλιξη των παραστατικών τεχνών.

- Performance: Σε αυτό το πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα γίνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, οι αιτητές- καλλιτέχνες (οι οποίοι μπορεί και να μην είναι χορευτές-χορογράφοι) μπορούν παρουσιάσουν έργο με άξονα το σώμα και την κίνηση του και έχοντας ως συνεργάτη επί σκηνής τουλάχιστον 1 περφόρμερ κίνησης ή 1 χορευτή ή 1 χορογράφο συν όποιους άλλους καλλιτέχνες θα ήθελε.

Το έργο που θα παρουσιαστεί θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 20 λεπτά με μέγιστη διάρκεια τα 25 λεπτά. Θα δοθεί τεχνική στήριξη στους συμμετέχοντες και προβολή και οργάνωση της παρουσίασης τους συν μια οικονομική στήριξη. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα για 2 πρόβες σε κάθε παρουσίαση σε συνεννόηση με τον διευθυντή σκηνής του φεστιβάλ. Θα εγκριθούν μέχρι 6 έργα.

Η οικονομική στήριξη για τους συμμετέχοντες θα είναι:

1)Σόλο, για παραγωγή νέου έργου (σόλο σημαίνει 1 περφόρμερ κίνησης ή χορευτής ή χορογράφος επί σκηνής)

2)Σόλο, για παρουσίαση έτοιμου έργου (σόλο σημαίνει 1 περφόρμερ κίνησης ή χορευτής ή χορογράφος επί σκηνής)

3)Ομαδικό, για παραγωγή νέου έργου (ομαδικό έργο σημαίνει τουλάχιστον 2 περφόρμερ κίνησης ή 2 χορευτές επί σκηνής)

4)Ομαδικό, για παρουσίαση έτοιμου έργου (ομαδικό έργο σημαίνει τουλάχιστον 2 περφόρμερ κίνησης ή 2 χορευτές επί σκηνής)

Λεπτομέρειες για τα ποσά που θα δοθούν οι αιτoύντες μπορούν να τηλεφωνήσουν για να μάθουν από τους διοργανωτές προτού υποβάλουν την αίτηση τους.

Η οικονομική στήριξη θα δοθεί την ημέρα της παρουσίασης. Για να δοθεί το ποσό θα ζητηθεί τιμολόγιο και απόδειξη από τον αιτητή. Τα νέα έργα δεν θα πρέπει να έχουν παρουσιαστεί στην Κύπρο σε φεστιβάλ ή μεμονωμένα μέχρι την μέρα του φεστιβάλ no body. Κάθε νέο έργο οφείλει, σε μελλοντικές παρουσιάσεις του μετά το φεστιβάλ, να αναφέρεται ότι η παραγωγή του και η παρουσίαση του έγινε στα πλαίσια του φεστιβάλ no body festival / MOVING ON!

→Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με email( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) και θα πρέπει: Να έχει όνομα, ταυτότητα, κινητό, email, ιδιότητα αιτητή, σκεπτικό για το έργο, πιθανές τεχνικές ανάγκες για την παρουσίαση, ονόματα συντελεστών, σύντομα βιογραφικά.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: no body festival / MOVING ON!

Διοργανωτές: Στέγη Χορού Λευκωσίας σε συνδιοργάνωση με το Dance Gate Lefkosia

Σε συνεργασία: με το Δήμο Λευκωσίας

Mε τη στήριξη: των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Παρουσιάσεις:

Performance: Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Move 5: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

Χώρος: Στέγη Χορού Λευκωσίας

Συμφωνία συνεργασίας: Θα υπογραφτεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ διοργανωτών-εγκριμένων συμμετεχόντων καλλιτεχνών τον Σεπτέμβριο 2019.

Επιτροπή έγκρισης αιτήσεων: Όλες τις αιτήσεις, και για τα 2 μέρη του φεστιβάλ, θα εγκρίνει επιτροπή- που θα ορίσουν οι διοργανωτές – και οι αποφάσεις της επιτροπής θα είναι τελεσίδικες.

→ Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Σάββατο 20 Ιουλίου 2019.

Σημείωση: Kάθε αιτών του performance θα πρέπει να γίνει ο ίδιος φίλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας (εκτός κι αν είναι ήδη μέλος) πληρώνοντας 20 ευρώ προτού υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης του το ποσό αυτό κατακρατείται. Σε περίπτωση απόρριψης του το ποσό αυτό επιστρέφεται.

Οι αιτoύντες για το Move 5 γίνονται φίλοι της Στέγης μόνο εθελοντικά.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 665
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources