Dance Theater

Pocket Dance Festival 2019: Σεμινάρια (Θεσσαλονίκη)

Στα πλαίσια του Pocket Dance Festival 2019

με την κάρτα Dancetheater Plus

Πτολεμαίων 29Α, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες/Κρατήσεις:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6983188790

www.pocketdancefestival.com

- Improvisation workshop/Sparkling Imagination | Horacio Macuacua
7 – 10 Σεπτεμβρίου 2019 | 14:30 – 17:30

Η ακαμψία του κατεστημένου παραλύει την κίνηση, μειώνει την εφευρετικότητα, επισκιάζει την έκπληξη. Παρόλα αυτά, η δύναμη της ζωής μας κάνει ευέλικτους, μας δίνει την ευκαιρία να μεταμορφώνουμε το χώρο και να μετατρέπουμε την ενέργεια σε ύλη, την ύλη στην εξέλιξή της. Το περίγραμμα του αυθόρμητου θολώνει και εξαφανίζεται, τα περιθώρια του προβλέψιμου μαλακώνουν και ερχόμαστε σε επαφή με το σημείο που αμφισβητεί κάθε αυτόματη απάντηση. Το ίδιο το σώμα μας επιτρέπει την υπέρβαση.
Ο Horacio προτείνει μια έντονα σωματική εκπαίδευση που απαιτεί προσοχή, ενδιαφέρον και ένταση παρά ένα συγκεκριμένο επίπεδο τεχνικής, προκαλώντας κάθε χορευτή να διευρύνει τα όρια της φαντασίας του σώματος και της έκφρασης για να ανακαλύψει νέες και μη αναμενόμενες δυνατότητες.
Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το αρχείο PDF


- Γέφυρες κίνησης | Πολένα Κόλια
Aυτοσχεδιάζοντας το εγώ και το εσύ, συνθέτοντας το μαζί*
07.09 – 08.09 | 12:00 – 14:00

Το "Γέφυρες Κίνησης: αυτοσχεδιάζοντας το εγώ και το εσύ, συνθέτοντας το μαζί" είναι ένα σεμινάριο δημιουργικού σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης βασισμένο στις αρχές Community Dance για εφήβους από 12-18 ετών και ενήλικες άνω των 60 ετών. Στο σεμινάριο αυτό η κίνηση αντιμετωπίζεται ως δημιουργικός αρωγός σύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ δύο διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, οι οποίες κοινωνικά συχνά αντιμετωπίζονται μέσα από το χάσμα γενεών και την αδυναμία επικοινωνίας.Το σεμινάριο παίρνει μία διαφορετική θέση, επιμένοντας στις δημιουργικές δυνατότητες που προκύπτουν, όταν τα χάσματα γεφυρώνονται και η επικοινωνία προάγεται μέσα από την κίνηση σε κοινό χώρο και τόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το αρχείο PDF- SITE SPECIFIC WORKSHOP & PERFORMANCE: Move the Public Space | Βίκυ Αγγελίδου

09.09 – 10.09 | 11:00 – 14:00
11.09 | 16:00 – 19:00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ/PERFORMANCE: 11.09 | 19:00

Αυτό το σεμινάριο θα εισάγει τους συμμετέχοντες στην ιδέα της τοποθέτησης κίνησης/χορού στους δημόσιους χώρους της Θεσσαλονίκης. Χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές αυτοσχεδιασμού, οι χορευτές θα σχετιστούν με την αρχιτεκτονική και την σημασία του δημόσιου χώρου, και θα κληθούν να δημιουργήσουν σε αυτόν.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει παράσταση-παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας. Οι χώροι δουλειάς θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες λίγες μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε καλλιτέχνες που ήδη ασχολούνται με τον δημόσιο χώρο ή που ενδιαφέρονται να τον ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν σε αυτόν (επαγγελματίες και ερασιτέχνες). Απαραίτητη η εξοικείωση με την σωματική έκφραση.
Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το αρχείο PDF


- Partnering | Emmanouela Dolianiti & Yuya Fujinami

09.09 – 10.09 | 18:00 – 20:00

Το σεμινάριο partnering επικεντρώνεται στην επαφή και τη σύνδεση δύο σωμάτων, ακολουθώντας την ορμή της κίνησης, και εκφράζεται μέσω βασικών τεχνικών σύγχρονου χορού, floor work και πολεμικών τεχνών. Αποτέλεσμα αυτού του σεμιναρίου θα είναι η ανταλλαγή κινητικού υλικού, το οποίο μέσω της καθοδήγησής μας, θα συνεισφέρει στη δημιουργική έκφραση του κάθε συμμετέχοντα.

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το αρχείο PDF


- Intense Training - Σύγχρονος Χορός | Χριστίνα Καρπούζου

11.09 – 13.09 | 11:00 – 14:00

Έχοντας ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά μας , την αντοχή μας και έχοντας πετύχει ένα ολοκληρωμένο ζέσταμα του σώματος , θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε σε ένταση κ ταχύτητα τον κάθετό μας άξονα, ως αναφορά την δυναμική των ποδιών, των πελμάτων, την σχέση τους με τη βάση μας- λεκάνη, αλλά και την ενεργητική κ αυθόρμητη μεταφορά μας στο χώρο - travelling.
Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το αρχείο PDF


- Performance & Choreography – Movement & Voice | Ευαγγελία Κολύρα
12.09 – 14.09 | 17:00 – 19:00

Ο κύριος στόχος του πρώτου μέρους του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει το παραστατικό σώμα. Εστιάζουμε στην αντίληψη και τη χρήση όσων το σώμα προσφέρει την δεδομένη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα συνδέουμε την κίνηση, την φωνή και τον λόγο. Οι συμμετέχοντες δουλεύουν την κίνηση και την χρήση της φωνής τους καθ' όλη την διάρκεια αυτού του μέρους.
Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το αρχείο PDF


- INTERPLAY | Andrea Hackl

14.09 – 15.09 | 11:00 – 14:00

Αυτό το σεμινάριο είναι εντατικό και προσφέρει ένα έδαφος για να προκαλέσουμε και να εκπλήξουμε τους εαυτούς μας. Η κίνηση, είτε είναι στο έδαφος είτε όρθια, αντιμετωπίζεται ως μια ενεργητική ροή που καλούμαστε να την διευθύνουμε, σεβόμενοι την φυσική της τροχιά και ευθυγράμμιση. Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε ενεργητικοί και να κινούμαστε με γρήγορες ταχύτητες, αν το επιθυμούμε, με τον πιο ευχάριστο, λειτουργικό, οργανικό και υγιεινό τρόπο – είτε σε μικρές είτε σε μεγάλες κινήσεις που πετούν και καλύπτουν τον χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε το αρχείο PDF

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1288
Εγγεγραμένα μέλη: 4564
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources