Dance Theater

Ακρόαση για άντρα χορευτή από την ομάδα Synthesis 748

Text Audition 2019 / SISS...PHUSS

Στα πλαίσια της ευρύτερης χορογραφικής έρευνας του Σπύρου Κουβαρά γύρω από την αλληλεπίδραση του σύγχρονου χορού με τις εικαστικές τέχνες, η ομάδα Synthesis 748 (που από το 2016 έχει μεταφέρει την έδρα της από το Παρίσι στην Αθήνα) αναζητά έναν επαγγελματία χορευτή για μελλοντικά projects αλλά και για τις ανάγκες της νέας της παραγωγής, με τίτλο, «SISS...PHUSS: while you carry time our bodies hold history», η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2020.

Το έργο είναι μια χορογραφική εγκατάσταση-παράσταση για 4 χορευτές, 1 performance artist, εικαστική και μουσική σύνθεση και επιλέχθηκε να επιχορηγηθεί απο το Υπουργείο Πολιτισμού για την σεζόν 2019-2020.

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε σύγχρονους χορευτές, αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού, άνω των 26 ετών, με ενδεχόμενη εμπειρία σε performance-exhibition projects και ικανότητες στον σκηνικό πειραματισμό.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ακρόαση είναι η διαθεσιμότητα των χορευτών (σε περίπτωση επιλογής τους) στις πρόβες δημιουργίας του έργου που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του 2020. Οι πρόβες θα είναι 5ωρες, 4 φορές την εβδομάδα, πρωινές ώρες. Ακριβές χρονοδιάγραμμα της χορογραφικής έρευνας, των προβών και των παραστάσεων θα ανακοινωθεί μετά την ακρόαση.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στις 11:00, στο New York Acting Studio, Μιαούλη 11 (3ος όροφος), στου Ψυρρή.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην ακρόαση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι της 25 Σεπτεμβρίου 2019, στο οποίο απαραιτήτως θα περιλαμβάνονται τα εξής: βιογραφικό, προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, μια ολόσωμη φωτογραφία, ύψος και μίνιμουμ 2 video links που θα δείχνουν τον ενδιαφερόμενο κατά τη διάρκεια παράστασης ή performance.

Η επιλογή των συμμετεχόντων για την ακρόαση θα γίνει κατ' επιλογή μέσω των ανωτέρω στοιχείων και οι χορευτές που τελικά θα επιλεγούν να λάβουν μέρος σε αυτήν θα ενημερωθούν μέσω e-mail, το αργότερο μέχρι την 1 Οκτωβρίου. Οι επιλεχθέντες θα ενημερωθούν στην συνέχεια για το τι θα τους ζητηθεί στην ακρόαση.


H Synthesis 748, ιδρύθηκε το 2008 στο Παρίσι απο τον χορογράφο/χορευτή Σπύρο Κουβαρά και έχει επιχορηγηθεί και υποστηριχθεί απο το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού και το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού απο το 2010 έως και το 2016. Η ομάδα αναπτύσει διεθνή πορεία όλα αυτά τα χρόνια και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Αργεντινή, Κολομβία, Λίβανο και πρόσφατα στο CICA Museum στην Νότια Κορέα, έχοντας αποσπάσει θερμές κριτικές και έχοντας δημοσιεύσεις σε διεθνείς βιβλιογραφικές εκδόσεις σύγχρονης τέχνης. Απο το 2016, βάση και έδρα της ομάδας αποτελεί η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα και η Synthesis 748 επιχορηγείται απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Η χορογραφική έρευνα και πρακτική του Σπύρου Κουβαρά συνίσταται σε μια μηχανιστική προσέγγιση της κίνησης και εστιάζει γύρω από τη σχέση σώματος, ήχου και εικόνας, ανθρώπινου υποκειμένου και εικαστικού αντικειμένου με βασικούς άξονες την γλυπτική απτότητα των σωμάτων, την παρατεταμένη διάρκεια στην κίνηση και την αισθητική ακρίβεια. Το κινητικό λεξιλόγιο της ομάδας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας προσωπικής χορογραφικής γλώσσας η οποία αποκλίνει απο τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού και συχνά παίρνει μια υβριδική μορφή. Οι παραστάσεις της Synthesis 748 δεν διηγούνται ιστορίες. Οι σκηνικές εγκαταστάσεις, που αποτελούν πάντα και το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων, από την δημιουργία καταστάσεων και πεδίων που ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο. Τα έργα της ομάδας κινούνται στα όρια μεταξύ παράστασης και χορογραφικού installation, προβάλλοντας, ενίοτε, το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο και την ίδια την παράσταση σαν έκθεμα.

LINKS

https://goo.gl/TleJXv (πολυσέλιδο αφιέρωμα στην εργογραφία του Σπύρου Κουβαρά απο το LandEscape Art Review)
https://www.works.io/spyros-kouvaras
https://www.facebook.com/synthesis748/
https://www.facebook.com/utopies.danse (Spyros Kouvaras' FB profile)
http://vimeo.com/channels/synthesis748

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Σύγχρονος Χορός & Intense Training Improv.

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 513
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources