Dance Theater

Δωρεάν Ανοιχτή Εβδομάδα Χορού στο New York Acting Studio

Δωρεάν Ανοιχτή Εβδομάδα Χορού - 23-28 Σεπτεμβρίου 2019
Με την Emily Downs και τον Niko Ilias König

Η Emily Downs γεννήθηκε στο Έσσεξ, στην Αγγλία το 1990. Σπούδασε στο Royal Ballet School για 8 χρόνια και αποφοίτησε αποκτώντας το δίπλωμά της το 2010. Έχει δουλέψει με εταιρίες όπως The Royal Ballet, Birmingham Royal Ballet και Opernhaus Zurich. To 2012 κέρδισε το 'Audience Choice' βραβείο στη Γερμανία. Χόρεψε ως σολίστ στο Landestheater Coburg και στο Staatstheater Cottbus και ως καλεσμένη σολίστ στο Ballet Rossa. Πλέον έχει τη βάση της στην Αθήνα και δουλεύει ως ανεξάρτητη χορεύτρια (freelance dancer), βοηθός χορογράφου και διδάσκει μπαλέτο και τζαζ.

Μέθοδος
Στα μαθήματά μου προσπαθώ να δημιουργήσω μια ευχάριστη και ενθαρρυντική ατμόσφαιρα, με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μου παραμένουν αφοσιωμένοι και κινητοποιημένοι καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Προπονώ τους μαθητές μου να είναι τολμηροί και να έχουν αυτοπεποίθηση όταν εκτελούν πιο προχωρημένα βήματα και κυρίως να τους πυροδοτήσω την αγάπη για το χορό.

Ballet
Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ως χορεύτριας ήμουν αρκετά τυχερή να διδαχθώ από κάποιους από τους πιο καταξιωμένους δασκάλους στον κόσμο. Με προμήθευσαν με ευρύ γνώση διαφορετικών τεχνικών, στυλ και μεθόδων διδασκαλίας τις οποίες συνδυάζω στα μαθήματά μου για να παρέχω στους μαθητές μου ένα δυνατό και καλά ισορροπημένο σύστημα εκπαίδευσης. Αυτό ουσιαστικά τους οδηγεί στο να γίνουν πιο ευέλικτοι χορευτές και επίσης τους επιτρέπει να ανακαλύψουν ποιες τεχνικές ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε μαθητή.

Jazz
Ο χορός του jazz είναι ένας διασκεδαστικός και ενεργητικού στυλ χορός και προέρχεται από το κλασσικό μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό. Χρειάζεται δυνατή τεχνική, αλλά σε αντίθεση με άλλα είδη χορού το jazz εμπνέει εφευρετικότητα και σε αυτό εστιάζω στα μαθήματά μου. Ενθαρρύνω τους μαθητές μου να χάσουν τις αναστολές τους και να αφήσουν τις μοναδικές τους προσωπικότητες να εκτοξευτούν, καθώς αυτό θα τους οδηγήσει στο να γίνουν καλλιτέχνες. Χρησιμοποιώντας μουσική που εκτείνεται από musical theater, hip-hop, ως pop και συμπεριλαμβάνοντας ένα μείγμα από στυλ του jazz, σας εγγυώμαι ότι θα πηδάτε, θα στριφογυρίζετε, θα ιδρώνετε και θα χαμογελάτε στο μάθημά μου!

Tap
Το tap είναι ένα από τα πιο μουσικά και ρυθμικά είδη χορού, διδάσκει τον χορευτή θεμελιώδες ποιότητες όπως η μουσικότητα, ρυθμός, συγχρονισμό και ισορροπία. Οι κλακέτες είναι μια υπέροχα δημιουργική εκτόνωση καθώς μόλις ο χορευτής κατακτήσει τα βασικά βήματα/συνδυασμούς, είναι ελεύθερος να βρει τους δικούς τους ρυθμούς και να ερμηνεύσει μοναδικές ποιότητες. To tap μπορεί να είναι περίπλοκο αλλά δίνει και υπερβολική επιβράβευση, σας επιτρέπει όχι μόνο να διασκεδάζετε χορεύοντας αλλά σας δίνει και την ευκαιρία να γίνετε ένας μουσικός!

Ο Niko Ilias König είναι μισός Αυστριακός μισός Έλληνας, γεννήθηκε στη Βιέννη, Αυστρία το 1986. Σπούδασε στο Vienna Opera Ballet School και στο Konservatorium for Arts, στη Βιέννη. Έχει δουλέψει με εταιρίες όπως: The Vienna State Opera, Theater Vorpommern (Greifwald/Stralsund/Putbus) και ως guest χορευτής με το Landestheater Flensburg και το Landestheater Hof. Αργότερα χόρεψε ως σολίστ με το Landestheater Coburg και το Staatstheater Cottbus. Τώρα έχει τη βάση του στην Αθήνα και δουλεύει ως διεθνής χορογράφος και διδάσκει σύγχρονο.

Μέθοδος

Τα μαθήματά μου έχουν χαλαρή δομή. Αντί να διδάσκω σετ ασκήσεων μου αρέσει να δημιουργώ μια ποικιλία από σύντομους συνδυασμούς / χορογραφίες, με αυτό τον τρόπο οι χορευτές νιώθουν λιγότερο στατικοί και μπορούν να απολαύσουν να ερμηνεύουν την κίνηση ώστε να ταιριάζει στη δική τους σωματικότητα. Ένα τέτοιο μάθημα επιτρέπει στον χορευτή να εκπαιδευτεί στο να μαθαίνει χορογραφίες γρήγορα και τον ωθεί να μην σκέφτεται μόνο τεχνικά αλλά να ξεκινήσει ήδη να σκέφτεται για την ποιότητα της performance, και τα δύο απαραίτητες ιδιότητες ενός επαγγελματία performer.

Contemporary

Το μάθημά μου είναι εξαιρετικά σωματικό. Χρησιμοποιώντας την βαρύτητα και την στροφικότητα της μέσης, συνδυάζω την ταχύτητα, την δύναμη και την ρευστότητα της κίνησης για να δημιουργήσω μια καλά ισορροπημένη εκπαιδευτική ροή. Επιτρέπω στους μαθητές μου να παίρνουν τον χρόνο τους να έρχονται σε επαφή με το σώμα τους και να βρούνε τα όρια της κίνησής τους.
Αντίληψη του σώματος: η ταχύτητά του, η ροή και οι συγκρουόμενες ενέργειες είναι το κύριο σημείο εστίασης του μαθήματός μου.

Η σχολή του NYAS εστιάζει στην προσωπικότητα κάθε σπουδαστή, δίνοντας έμφαση στον αυθορμητισμό, τη διαίσθηση, τη φαντασία, τη συναισθηματική ειλικρίνεια και την ανάληψη ρίσκων, στον τομέα της υποκριτικής. Διαμορφώνει performing artists -ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές- οι οποίοι μπορούν να εφοδιαστούν με όλα τα δυνατά εκφραστικά μέσα, και να ανταποκριθούν στις διαρκείς εξελισσόμενες απαιτήσεις τέχνης τους, μέσα από τη δική τους εφευρετικότητα και προσωπικότητα.

Δωρεάν Ανοιχτή Εβδομάδα Χορού στο New York Acting Studio

Πρόγραμμα Ανοιχτής Εβδομάδας για τα υπόλοιπα μαθήματα
23-28 Σεπτεμβρίου 2019

Υποκριτική με τον Νίκο Κατή
Δευτέρα: Theatre & Film Acting | 19:00 – 21:30 23/09

Τρίτη: Film & TV on Camera | 19:00 – 21:30 24/09
Τετάρτη: Theatre & Film Acting | 19:00 – 21:30 25/09
Πέμπτη: Film & TV on Camera | 19:00 – 21:30 26/09
Σάββατο: Theatre & Film Acting | 12:00 – 14:30 28/09 - Audition Techniques | 14:30 – 17:00

Τρίτη: Σωματικό Θέατρο με τον Σπύρο Κουβαρά | 20:00 – 22:00 1/10
Τετάρτη: Σωματικό Θέατρο με τον Σπύρο Κουβαρά | 11:00 – 13:00 2/10

Τρίτη: Alexander Technique με την Βίκυ Παναγιωτάκη | 11:00 –13:00 1/10

*Για να κρατήσετε την θέση σας για την δωρεάν εβδομάδα στείλε μας ποια μαθήματα σας ενδιαφέρουν (ώρα και μέρα) και απαραίτητα ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο inbox της σελίδας μας ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθήσετε κάθε είδος από μια φορά.

New York Acting Studio
Μιαούλη 11, 3ος όροφος, Ψυρρή (μετρό Μοναστηράκι)
2103211445/ 6977906166
www.newyorkactingstudio.gr

 

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 365
Εγγεγραμένα μέλη: 4565
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources