Dance Theater

MOUNT_εργαστήρια χορού και γλυπτικής με τη Βιτόρια Κωτσάλου (-20% με κάρτα Plus)

ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

Στα πλαίσια του καλλιτεχνικού έργου με τον τίτλο "Μount", το οποίο έχει χορηγηθεί απο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητιισμού, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια τα οποία εμπλέκουν την κίνηση και την γλυπτική του πηλού.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στα εργαστήρια τα οποία θα διεξαχθούν στον χώρο "ΦΙΑΤ" στην οδό Φαλήρου 97-99, στο Κουκάκι.

ΤΟ ΕΡΓΟ MOUNT
Ένα έργο περιλαμβάνει μία παράσταση, μία εγκατάσταση και μία σειρά εργαστηρίων χορού. Μια παράσταση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο βουνό από πηλό, απο μία ομάδα χορευτών, εικαστικών, μουσικών και ηθοποιών. Το βουνό από πηλό θα παραμείνει στον χώρο σαν εγκατάσταση για τέσσερις μέρες (29, 30/9 & 1, 2/10), και το κοινό μπορεί να περπατήσει πάνω του με γυμνά πόδια, να σκαρφαλώσει, να το σμιλέψει. Το βουνό, θα διατηρείται σε ιδανική υγρασία με ψεκασμούς από νερό και σκέπασμα τις μη λειτουργικές ώρες της έκθεσης ώστε να μπορεί να σμιλεύεται από το κοινό. Κατά αυτόν τον τρόπο το Mount πρόκειται για ένα ζωντανό γλυπτό. Στο τέλος της χρονικής περιόδου της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν την γλυπτική και τον χορό πάνω στο βουνό.
Το έργο προτείνει την διάσταση της κοινωνικής χορογραφίας, όπου η χορογραφία δημιουργεί τον χώρο και τον χρόνο για το κοινό να εμπλακεί με το έργο και την διαδικασία του, προσφέροντας μία διαφορετική ποιότητα στην κίνηση του.

Το βουνό από πηλό μας προσφέρει έναν τρόπο να σταθεροποιηθεί το σώμα, έναν τόπο όπου οι πολίτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη γη. Γείωση - ένας τρόπος για να σμιλευτεί η αντίληψη του ανθρώπου σε σχέση με το έδαφος που περπατά-εσωτερικά, σωματικά, ηλεκτρομαγνητικά, μεταφορικά.
Η εγκατάσταση του MOUNT προτείνει τη λειτουργία ενός μουσείου/χώρου ως καταφύγιο, ενός χώρου για περισυλλογή, θεραπείας, φροντίδας, εμπλέκοντας την εικαστική τέχνη με την χορογραφία των ανθρώπων.
Ένα ζωντανό κομμάτι της τέχνης το οποίο διαμορφώνεται από το κοινό του.

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Τα εργαστήρια θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με το βουνό απο πηλό, να κινηθούν πάνω και γύρω του.
Στο εργαστήρι αυτό, η γλυπτική προσεγγίζεται απο την κίνηση του σώματος και αντίστοιχα η κίνηση του σώματος σαν γλυπτική. Το σώμα σαν γλυπτό που καθημερινά διαμορφώνεται απο τις κινήσεις που κάνουμε, αποκαλύπτεται μέσα απο την επαφή με την αντίσταση του πηλού, Με αυτό το τρόπο γεννιέται μία καινούργια σωματικότητα, που προωθεί την  διαφορετικότητα, την φαντασία και την δημιουργικότητα του καθενός. Ο πηλός απορροφάει αλλά και αντικατοπτρίζει της κίνηση μας, και ταυτόχρονα μας δίνει διαφορετικές κατευθύνσεις μετακινώντας τα όρια της επίγνωσής και τις αντίληψής μας. Στο εργαστήρι θα επικεντρωθούμε στην ανακούφιση των ορίων μέσα απο την τρισδιάστατη αίσθηση της κίνησης που πλάθει και της αντίστασης που κινεί. Λόγο της ιδιαιτερότητας του υλικού, οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους μία πετσέτα, και μία αλλαξιά ρούχα. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα γίνουν τα εργαστήρια θα υπάρχει μέρος όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να πλυθούν και να αλλάξουν ρούχα.
Σεμινάριο Αυτοσχεδιαστικού Χορού με τη Βιτόρια Κωτσάλου (-20% με κάρτα Dancetheater Plus)
Δύο τριήμερα εργαστήρια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 4, 5, 6/10/2019
ΔΕΥΤΕΡΑ,ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 7, 8, 9/10/2019
17.00-19.00

ΚΟΣΤΟΣ: Μία ημέρα 12 Ευρώ
Τρείς μέρες 30 Ευρώ


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


"ΦΙΑΤ",  Φαλήρου 97-99, Κουκάκι.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Βιτόρια Κωτσάλου, νόμιμη εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της RICEamke γεννθηκε στην Αθήνα, σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Reading Αγγλίας και από τότε έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη, μελέτη και εμπειρία ώς χορεύτρια και χορογράφος. Από το 2004 συμμετάσχει σε παραστάσεις θεάτρου δρόμου, χορού και θεάτρου και παρουσιάζει δικά της έργα. Τον Αύγουστο του 2012 οργάνωσε και διηύθυνε το Μικρό Φεστιβάλ Χορού στο νησί της Ύδρας. Tο 2013 συνεργάστηκε με τον Μ. Κλίεν για το πρόγραμμα R.I.C.E. και το 2014 εγκαινίασαν την σχολή χορού RSOD (Ricean School of Dance) στην Ύδρα. Το 2017 παρουσίασε το έργο της Day Out of Time στο Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με τη Στέγη Ιδρύματος Ονάση, το Εθνικό Θέατρο,το Δημοτικό Θεατρο Πειραιά, το Μουσείο Μπενάκη μεταξύ άλλων. Εχει συνεργαστεί με την ομάδα μικτής ικανότητας Εν Δυνάμει, καθώς και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε παραστάσεις θεάτρου και παιδικού θεάτρου. Διδάσκει χορό σε παιδιά απο το 2006 συνεργαζόμενη με στούντιο χορού, τις Μικρές Ιστορίες, το Φτερό, το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κα. Η καλλιτεχνική της πρακτική ενσωματώνει τη διεπιστημονική σκέψη και εφαρμογή, την καλλιέργεια μιας κοινωνικής διάστασης της χορογραφίας και της χορευτικής πράξης, ενώ παράλληλα δημιουργεί την προσωπική της πρακτική για χορό.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Παραδοσιακοί Χοροί

    Tres Marias Movement Cult

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 686
Εγγεγραμένα μέλη: 4563
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources