Dance Theater

Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Moving Colours: Youth Dance Festival"

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού MOVING COLOURS για νεανικό κοινό έρχεται στο θέατρο Ροές στην Αθήνα!
Η DAN.C.CE UNITIVA - έχοντας μια πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL- σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο χορού AEROWAVES, φέρνει το νεανικό κοινό πιο κοντά στο σύγχρονο χορό παρουσιάζοντας φρέσκα έργα έμπειρων δημιουργών του εξωτερικού.
Οι παραστάσεις που θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το Ελληνικό νεανικό κοινό κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ επιλέχθηκαν από το δίκτυο AEROWAVES ανάμεσα στα καλύτερα 20 έργα σύγχρονου χορού πανευρωπαϊκά για το 2019.
Ήδη και οι τρεις παραγωγές έχουν παρουσιάσει το έργο τους στα σημαντικότερα θέατρα της Ευρώπης με μεγάλη επιτυχία!
Στις 20, 21 & 22 Σεπτεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουμε και στην Αθήνα!
Παράλληλα με τις παραστάσεις του κεντρικού θεάτρου, την Παρασκευή 20/09 λίγο νωρίτερα από την έναρξη του φεστιβάλ, 11 απόφοιτοι της Επαγγελματικής Σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής γεμίζουν με τη νεανική τους ενέργεια την Πλατεία έξω από το Μετρό 'Καραμεικός παρουσιάζοντας τη χορογραφία της Ελευθερίας Αγαπάκη ' 65 km' που έκανε πρεμιέρα στην επίσημη παράσταση της σχολής της Ε.Λ.Σ φέτος το καλοκαίρι στο θέατρο Σταύρος Νιάρχος.
Την ίδια ημέρα διεξάγεται σεμινάριο σύγχρονου χορού για νέους 15-17 ετών από τον χορογράφο και χορευτή Andrea Costanzo Martini σε συνεργασία με τη Σχολή Χορού 'Μάγια Δημοπούλου΄.
Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Moving Colours: Youth Dance Festival"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

- ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ:
'65 km'
Χορογραφία: Ελευθερία Αγαπάκη
Διάρκεια: 6'
Έναρξη: 18.30
Πλατεία Μετρό Κεραμεικός

Οι άνθρωποι πάντοτε κινούμασταν. Τώρα όμως τρέχουμε διαρκώς. Μέσα σε μία φρενήρη ζάλη ταχυτήτων προσπαθούμε να υπάρξουμε, να συνυπάρξουμε και να δημιουργήσουμε σχέσεις με τους γύρω μας. Δίχως ανάσα, άλλοτε μόνοι και άλλοτε συμπορευόμενοι, χαράζουμε πορείες που συχνά γίνονται κύκλοι τεμνόμενοι με τα όρια του ίδιου μας του εαυτού. Κι αν αυτά τα αγνοήσουμε και συνεχίσουμε χωρίς καμία παύση, τότε θα εξαντληθούμε ο ένας μετά τον άλλο.
Αυτά τα ζητήματα ταχύτητας, ορίων και ανθρωπίνων σχέσεων πραγματεύεται η χορογραφία «65km» της Ελευθερίας Αγαπάκη, η οποία δημιουργήθηκε για την Ετήσια Παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2019).

- ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 15-17 ετών:
Διάρκεια: 3 ώρες
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 20
Έναρξη σεμιναρίου: 15.00

Σχολή Χορού Μάγιας Δημοπούλου
Πειραιώς 209, Ταύρος

Πληροφορίες & Αιτήσεις συμμετοχής:
21 0345 8332

Το σεμινάριο πραγματοποιείται από τον Andrea C.Martini & Avidan Ben Giat και χωρίζεται σε 2 μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από μια σωματική προθέρμανση βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό. Οι χορογράφοι μέσα από συγκεκριμένες οδηγίες κινούν τους χορευτές με τέτοιο τρόπο ώστε να εξερευνήσουν διάφορες χορευτικές ιδιότητες (που σχετίζονται με το έργο Scarabeo). Εκρηκτική δύναμη, φόρμα, ευαισθησία, ταχύτητα, ρυθμός, είναι μερικές από τις λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιηθούν. Οι χορευτές θα κληθούν να αναζητήσουν τη σύνδεση μεταξύ της φαντασίας και της κίνησης που προκύπτει.
Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου θα επικεντρωθεί στη χορογραφία "SCARABEO". Μέσα από χορευτικές αλληλουχίες οι χορευτές θα εστιάσουν στη σχέση κίνησης και ήχου με τη θεατρική προσέγγιση. Πως ενσωματώσουμε έναν θόρυβο; Πως μπορούμε να γίνουμε ήχος; Πως ένα μουσικό κομμάτι γίνεται ο καλύτερος μας σύμμαχο σε μια πάλη για προσοχή;

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

- "Jean-Yves, Patrick and Corinne"
Χορογραφία: Sidonie Duret / Jérémy Martinez / Emillie Szikora
Διάρκεια: 55'
Έναρξη παράστασης: 19:00
Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Στο έργο Jean-Yves, Patrick and Corinne οι χορογράφοι Sidonie Duret / Jérémy Martinez / Emillie Szikora επηρεασμένοι από την ποπ ενέργεια της δεκαετίας του '80, διαμορφώνουν ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο trio για πέντε χορευτές που δημιουργούν έντονη κίνηση, με παρορμητική διάθεση και ενθουσιασμό.
Θέτοντας το ζήτημα της συλλογικής ενέργειας- όπου τα σώματα είναι σε μια συνεχή ρυθμική σύνδεση μεταξύ τους- μεταφέρουν και αναπροσαρμόζονται στην δεδομένη πληροφορία.
Αναμένετε αεροβική διάθεση σε ξέφρενους χορευτικούς ρυθμούς!

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

- "SCARABEO, Angles and the Void"
Χορογραφία: Andrea Costanzo Martini
Διάρκεια: 40'
Έναρξη παράστασης: 19:00
Τοποθεσία: Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Το έργο "SCARABEO, Angles and the Void" είναι ένα χαρούμενο ντουέτο όπου η φιλία είναι ένα παιχνίδι όσο και μια μονομαχία όπου οι αντιλήψεις αμφισβητούνται.
Η φυσικότητα της κίνησης υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα χορευτικών δεξιοτήτων γεμάτο χιούμορ σε συνδυασμό με αναπάντεχα γεγονότα!

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

- "Des gestes blancs"
Χορογραφία: Sylvain Bouillet
Διάρκεια: 45'
Έναρξη παράστασης: 19:00
Τοποθεσία: Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Το έργο Des gestes blancs (λευκές χειρονομίες) είναι ένα ντουέτο για έναν άνδρα και ένα αγόρι. Παίζοντας με την ανισορροπία και το βάρος των σωμάτων τους, ένας πατέρας με τον 8χρονο γιο του προσπαθούν να βρουν ευκαιρίες για επικοινωνία και στιγμές τρυφερότητας.
Με βάση τον αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι, αυτό το δίδυμο εξερευνά το πως εκπροσωπείται στη σκηνή η σχέση της πατρότητας. Χαρούμενοι και συγκινητικοί μέσα από τις λευκές τους χειρονομίες μας συνδέουν με το εσωτερικό μας παιδί.


20, 21, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: 19:00
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ: 18:30
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 15.00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 30 ευρώ
ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Ημερήσιο εισιτήριο ενηλίκων 10 Ευρώ, ημερήσιο εισιτήριο ανηλίκων 8 Ευρώ, τριήμερο εισιτήριο ενηλίκων 25 Ευρώ, τριήμερο εισιτήριο ανηλίκων 20 Ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ
ΙΑΚΧΟΥ 16 ΑΘΗΝΑ 118 54

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: DAN.C.CE UNITIVA
ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤYΟΥ AEROWAVES

Share this post

elenfrdeites
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
  • Contemporary Syllabus

    Αγγελ. Ανδρινοπούλου - PROASTIO ART

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

  • Χριστίνα Αρμύρα

    Σεμινάριο Τεχνικής Dunham

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1328
Εγγεγραμένα μέλη: 4535
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources