Dance Theater

Μαθήματα Oriental με την Άνννα Δημητράτου (Oriental Expression)

Μαθήματα Oriental με την Άνννα Δημητράτου (Oriental Expression)Ο χορός Oriental ή χορός της κοιλιάς παρότι είναι αρκετά ελεύθερος, στην πραγματικότητα διέπεται από αυστηρούς κανόνες, και είναι εκτελεστικά ιδιαίτερα δύσκολος. Υπάρχουν πολλά είδη χορού της κοιλιάς, ανάλογα με τη μουσική, την προέλευση και το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η ιστορία του χορού Oriental χάνεται στα βάθη των αιώνων. Είναι ο αρχαιότερος χορός για τη θηλυκή υπόσταση και τη γυναικεία ιδιοσυγκρασία και θεωρούνταν ότι τα ρυθμικά χτυπήματα χεριών και ποδιών προστάτευαν από την κακή ενέργεια, το κακό μάτι, την κακογλωσσιά κ.λπ.
Ο χορός της κοιλιάς έχει εξαπλωθεί παντού στον κόσμο γιατί είναι στη φύση της γυναίκας, σχεδόν στο DNA της. Είναι μία καλή εξάσκηση ώστε να προβάλει τη θηλυκότητα, το σώμα και το χαρακτήρα της. Είναι γοητευτικός να τον βλέπεις γιατί έχει μία σεμνή πρόκληση και ομορφιά.
Στα μαθήματά της η Άννα προβάλλει πάντα τη σεμνή αυτή πρόκληση και την ομορφιά, αλλά παράλληλα διδάσκει τους βασικούς κανόνες και το βηματολόγιο που είναι απαραίτητα για την εξάσκηση και τη γνώση, αλλά και την μετέπειτα επαγγελματική εξέλιξη του χορευτή, εφόσον το επιθυμεί.


Oriental I - Κάθε Δευτέρα | 20:00-21:00, Tετάρτη | 21:00-22:00 και Παρασκευή | 19:00-20:00

Oriental IΙ - Κάθε Δευτέρα | 21:00-22:00 και Tετάρτη | 20:00-21:00 
Oriental Choreography - Κάθε Πέμπτη | 21:00-22:00
Oriental Professional - Κάθε Σάββατο | 17:00-18:00

Επικοινωνία:

Artistic Studio Oriental Expression
Αντιόπης 31 - Άγιος Δημήτριος (Μετρό Δάφνης)
Τηλ. / Fax 210 9735 888 – Κιν. 699 711 6407 – 699 255 3320
www.orientalexpression.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
mathimata, artistic, studio, oriental, expression, οριενταλ, μαθηματα, χορου


 

Η Άννα Δημητράτου είναι ηθοποιός, δασκάλα Oriental, Bollywood και γενικότερα ανατολίτικων χορών, pilates trainer, ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του "Artistic Studio Oriental Expression', της "1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα" και του «Oriental Expression Awards", θεσμού διεξαγωγής Διεθνών Διαγωνισμών Χορού. Είναι επίσης διοργανώτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ «Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία.
H Άννα Δημητράτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ίασμος» απ' όπου και αποφοίτησε το 2003. Έπαιξε σε αρκετές παραστάσεις στο θέατρο και συμμετείχε σε ταινίες μικρού μήκους και σήριαλ.
Παράλληλα ασχολήθηκε με το χορό. Για πολλά χρόνια διδάχθηκε σύγχρονο, κλασικό και μοντέρνο χορό καθώς και ανατολίτικους χορούς (Οriental, Ινδικό, Bollywood).
Επίσης έχει πτυχίο στο pilates (Basi) και είναι pilates trainer. Έχει χορογραφήσει (Βοllywood, Oriental, Σύγχρονο) τόσο για παραστάσεις όσο και για θεατρικά και σήριαλ. Διδάχθηκε Oriental στην Αίγυπτο και κυρίως στο μεγάλο Φεστιβάλ Nile Group. Σπούδασε παραδοσιακούς και μοντέρνους αραβικούς χορούς, όπως Saidi, Khalijee, Raqs Sharki, Balladi, Nubian, Ghawazee, Shaaby αλλά και μοντέρνες μορφές χορών Oriental (συμπεριλαμβανομένου του Tribal Fusion), με δασκάλους όπως οι Mahmoud Reda, Osama Emam, Lubna Emam, Tito Seif, Randa Camel, Mohamed Shahin, Camelia of Kairo, και Sadie Marquardt.
Το 2007 έγινε μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID (UNESCO) και δημιούργησε το "Artistic Studio Oriental Expression" στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε να διδάσκει χορούς Oriental και να χορεύει σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μέσω της συνεργασίας της με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού, έχει την χαρά να χορηγεί κάθε χρόνο, Διεθνή Διπλώματα Χορού.
Συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, ενώ η ομάδα της κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ "The Nile Group Oriental Dance Competition" το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο το 2009.
Επίσης, έχει δημιουργήσει τις ομάδες "Magnunas και Bellydance Queens" που έχουν αποσπάσει μετάλλια και διακρίσεις σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Oriental.
Το 2016 δημιούργησε έναν ακόμη Θεσμό, το Oriental Expression Awards, που διοργανώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Oriental "Spring International Bellydance Competition" που πραγματοποιείται την Άνοιξη κάθε χρόνου, καθώς και τον "International Bollywood Dance Competition" που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του "Bollywood and Multicultural Dance Festival". Στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις είναι προσκεκλημένοι δάσκαλοι, κριτές και μεγάλοι star του Bellydance και του Bollywood και Πρόεδρος η ίδια.
Η Άννα συνεχίζει το ταξίδι της εξερεύνησης στο χώρο του Θεάτρου και των Ανατολίτικων και Ινδικών Χορών και συνεχίζει να ταξιδεύει διδάσκοντας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 692
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources