Dance Theater

Σεμινάριο Contact Improvisation με την Δέσποινα Χατζηπαυλίδου (-20% με κάρτα Plus)

«Η Περιπέτεια του Σώματος»

Η διαρκής αιώρηση των σωμάτων μέσα στον χώρο αλλά και μέσα στον χρόνο, φυσικά και νοητά, ανοίγει την αντίληψη της κίνησης, τις κατευθύνσεις και τις δυνατότητες. Η παρόρμηση ενώνεται με ότι φαίνετε στη λογική, ιδεατή επιθυμία. Πραγματοποιείς βήματα που είχες ξεχάσει, που δεν πίστευες ότι μπορούσες. Σώμα και αναπνοή αιωρείται, η επαφή γίνεται πιο αισθαντική και ουσιαστική, η διαφορετικότητα εκφράζεται χωρίς την ιδέα του διαχωρισμού από τον άλλον, ειρηνικά και απαλά, ο κοινός τόπος (το κοινό μοίρασμα) των σωμάτων, οι συγγένειες πολλαπλασιάζουν τη δυναμική.
Στο σεμινάριο αυτό θα ενθαρρύνουμε μέσα απ την επαφή και την εξατομικευμένη φροντίδα απ΄ τον δάσκαλο, την αναζήτηση και πραγματοποίηση νέων κινητικών επιλογών, νέων «βημάτων» κίνησης, σε solo, ντουέτο και συλλογική σύνδεση στον χώρο. Θα το πραγματοποιήσουμε αυτό με ασκήσεις που εμβαθύνουν στην αναπνοή, ασκήσεις που συνδέουν τις διττές κατευθύνσεις στο σώμα μας και μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε την αρχιτεκτονική του, και να το διαπλάσσουμε, μέσα απ΄ αυτήν. Θα συναντηθούμε σώμα με σώμα, ο κάθε ένας φέροντας την δική του «τοπογραφία» τον δικό του σωματικό παλμό. Ουδέτερα, θα κινηθούμε μαζί σε διάλογο και όσο θα αυξάνει η ήρεμη παρατήρηση και αδρά θα κατακτούμε τα ασφαλή μας όρια, τόσο θα βαθαίνει η επαφή με τον παρτενέρ και ο κοινός διάλογος. H χαρά και η ικανοποίηση που θα αναπτυχθεί, θα πολλαπλασιάσει την ενεργή περιέργεια, την διάθεση εξερεύνησης, την τόλμη. Θα βρεθούμε έτσι σε αναγνωρίσιμα τοπία της ζωής, με το contact improvisation να μας δίνει το πεδίο να βιώσουμε την κίνηση ζωτική, σαν μια περιπέτεια, σαν την περιπέτεια του σώματος.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλα τα επίπεδα.

Τι είναι το contact improvisation; Είναι ο αυτοσχεδιαστικός χορός ανάμεσα σε δυο ή περισσότερους παρτενέρ που βρίσκονται σε επαφή, εξερευνώντας τις φυσικές δυνάμεις που επιδρούν στην κίνησή τους και αναπτύσσοντας σε ροή, έναν φυσικό σωματικό διάλογο.

Τι προσφέρει το contact improvisation; Βιωματική γνώση του σώματος, ενδυνάμωση των βαθύτερων στιβάδων των μυϊκών ιστών, ευλυγισία, συνειδητοποίηση του χώρου και των σχέσεων που αναπτύσσονται με τους άλλους, ξύπνημα της δημιουργικότητας, άνοιγμα των αισθήσεων.
Σεμινάριο Contact Improvisation με την Δέσποινα Χατζηπαυλίδου (-20% με κάρτα Plus)
Σάββατο και Κυριακή
12, 13/10 | 14.30-17.30
(6 ώρες)


Κόστος: 30 ευρώ


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Α ΚΙΝ Art Space, Σαρρή 14, Ψυρρή
(Μετρό Μοναστηράκι ή ΗΣΑΠ Θησείο)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέχρι 9/10.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6932996876
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fb: https://www.facebook.com/despoina.chatzipavlidou
https://www.facebook.com/groups/diarycontactimpro/
Blog: contactiongr.blogspot.com


Η Δέσποινα Χατζηπαυλίδου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, χορεύτρια αυτοσχεδιασμού και δασκάλα του contact improvisation. Με την δουλειά της στοχεύει στην έκφραση της προσωπικής ελευθερίας, γειώνοντας - συνειδητά και χωρίς όρια - στο σώμα, κάθε άλλη ψυχική ή πνευματική παρόρμηση που προκύπτει κατά την δημιουργική διαδικασία.
Είναι βασικό μέλος της ομάδας Nova Melancholia με σκηνοθέτη τον Β. Νούλα. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα «Σημείο Μηδέν» στον νέο χώρο του «Άττις» και δουλέψει σε performances ανοικτού χώρου με τους : S. Macchi, Ά. Τζάκου, Α. Δεληχάτσιος και Anosia. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με την Α. Αγγελίδη στη ταινία «Κλέφτης ή η πραγματικότητα» όπου και ηταν υποψήφια Β΄γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2001. Έχει δημιουργήσει παραστάσεις κινητικού αυτοσχεδιασμού και Αυθεντικής κίνησης με την ομάδα «3=4», συνεργάστηκε σαν χορεύτρια με την ομάδα «Έλιξ» και χορογράφησε για το θέατρο «Εντροπία» σε Βερολίνο και Αθήνα. Σκηνοθέτησε την θεατρική ομάδα των οροθετικών ανδρών κρατουμένων στις Φυλακές Κορυδαλλού και δημιούργησε μαζί τους την παράσταση «Το Κουτί».
Πρόσφατα δημιούργησε την performance ανοικτού χώρου «Ένας περιφραγμένος τόπος ονείρων» και συμμετείχε στην έκθεση Art Athina με την performance «Δεξιόστροφα, χωρίς την φυσική της παρουσία».

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 450
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources