Dance Theater

Movement Medicine Dance Meditation με την Μαρία Βαρελά

Movement Medicine Dance Meditation
Κύκλος μηνιαίων βιωματικών συναντήσεων γνωριμίας με την κινητική πρακτική του Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά στο Ambivert Concept Store


Τι είναι;
Το Movement Medicine είναι μια σωματική πρακτική κινητικού διαλογισμού/επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με το mindfulness και τη σοφία της επαφής με τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακολουθήσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.


Τι κάνουμε;
Με στοχευμένη καθοδήγηση, και τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής, θα δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας, στις αισθήσεις του κινούμενου σώματος, τα συναισθήματα που αναδύονται και τις σκέψεις που τα συνοδεύουν. Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, θα παρα-κινήσουμε το σώμα να αφυπνιστεί, την καρδιά να μας «σχηματίσει», το νου να εστιαστεί, μετουσιώνοντας την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία και αυθεντική προσωπική έκφραση. Μπορούμε, έτσι, να απελευθερώσουμε σωματικές, νοητικές και συναισθηματικές εντάσεις, την ίδια στιγμή που αφήνουμε διαφορετικές πλευρές του εαυτού μας να εκφραστούν μέσα από την κίνηση.


Καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη στο σώμα και γνωρίζοντας από την αρχή τη δική μας, έμφυτη, κιναισθητική και συναισθηματική ευφυία, ανακαλύπτουμε πολύ πρακτικά οφέλη για τη ζωή μας, όπως τρόπους να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες μας, να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας και να αναπτύξουμε ηρεμία, φροντίδα του εαυτού, καθαρότητα, εστίαση. Βήμα-βήμα (κυριολεκτικά), συνδεόμαστε πιο βαθιά με τον εαυτό μας και βελτιώνουμε την επαφή με τους ανθρώπους γύρω μας.

Πού απευθύνεται;
Απευθύνεται σε ενήλικες με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης - αλλά και βαθιά περιέργεια και ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, την εκφραστικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη σωματική κατάσταση (μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος).

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας, σημειωματάριο και στυλό – και, κυρίως, τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.
Movement Medicine Dance Meditation
_____________________________

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής συναντήσεων του 1ου κύκλου

Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα
2 Οκτωβρίου 2019 • Awakening the Body (Αφύπνιση του σώματος) - 19.30-21.00
6 Νοεμβρίου 2019 • From the Inside Out (Από μέσα προς τα έξω) - 19.30-21.00
4 Δεκεμβρίου 2019 • Giving and Receiving (Δίνω και λαμβάνω) - 19.30-21.00


Χώρος ΔιεξαγωγήςAmbivert Concept Store, Πραξιτέλους 132, 18532 Πειραιάς

 

Επικοινωνία, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής • facebook: Ambivert Concept Store | τηλ. Μάνια Κρητικού • 210 4134642 & 6978 131904 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

____________________________

Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά
Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah και Ya’Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον της Νότιας Αγγλίας (συνολικά 1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός δασκάλων και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός δασκάλων, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/σεμιναρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής. Είναι μέλος κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).

Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές συνειδητής κίνησης από το 2011.
Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).
Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.
Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα fb: Movement Medicine Greece και στην ιστοσελίδα trustinmotion.org.
Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine - www.schoolofmovementmedicine.com.

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Σύγχρονος Χορός & Intense Training Improv.

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 380
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources