Dance Theater

Ballet Fusion-Afro Contemporary Dance με την Χριστίνα Αρμύρα

Άρτιος συνδυασμός αποτελούμενος από την τεχνική του Μπαλέτου, του Μοντέρνου Χορού με επιρροές απο την αφροαμερικάνικη παράδοση.
Το μάθημα απευθύνεται προς όλους τους χορευτές που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε διαφορετικές τεχνικές φόρμες του εκφραστικού αυτού χορού. Πρώτος δάσκαλος του είδους ηταν ο διάσημος Αφροαμερικανός χορευτής - χορογράφος Alvin Ailey.

Εισηγήτρια Χορογράφος - δασκάλα - με πιστοποίηση DUNHAM Technique από το ALVIN AILEY AMERICAN DANCE THEATER.

Το μάθημα αφορά ερασιτέχνες, επαγγελματίες, σπουδαστές χορού, χοροθεραπευτές με γνώσεις στον κλασικό, μοντέρνο και σύγχρονο χορό.
Επιπέδο μεσαίο - προχωρημένο

Δομή μαθήματος και εξέλιξη της τεχνικής:
Ξεκίνημα στην μπάρα του μπαλέτου με ασκήσεις κλασσικού και μοντέρνου χορού για μια σωστή δομημενη στάση του σώματος και μυική ενδυνάμωση. Αυξάνει την μυική δύναμη της πλάτης, την ευλυγισία του κορμού, των γονάτων.
Καθώς το σώμα ελευθερώνεται αποκτά ταχύτητα και αντοχή.

Ακολουθούν ασκήσεις στο πάτωμα - Horton tehnigue - ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, ασκήσεις στο κέντρο - ballet fusion και afro contemporary - που καταλήγουν και συνδέονται σε μια εναρμονισμένη χορογραφία.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να λαμβάνουν μέρος στην ετήσια βραδιά χορού του Εργαστηρίου μας που πραγματοποιείται στο τέλος της σεζόν.

Τα μαθήματα για τον μήνα Οκτώβριο θα είναι δωρεάν για σπουδαστές χορού και φοιτητές.

Ballet Fusion-Afro Contemporary Dance με την Χριστίνα Αρμύρα
Κάθε Τετάρτη 19.00- 20.30
Από τις 2 Οκτωβρίου 2019

Εργαστήρι χορού "Χώρος"
ΣΑΡΙΠΟΛΟΥ Κ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 12 ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πληροφορίες: 6975546318 - 6973213736 - 210 8837867

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΡΜΥΡΑ
Με σπουδές στην Ελλάδα κ εξωτερικό από καταξιωμένους καθηγητές χορού όπως: Γιάννης Μέτσης, Λεωνίδας Ντεπιάν, Χ.Μανταφούνης καθώς και οι σχολές χορού της Δ.Γρηγοριάδου και Σοφία Σμαϊλου. Η απαρχή της χορευτικής της εμπειρίας, το Αρχαίο θέατρο στην Ηλέκτρα του "Γιάννη Ξενάκη. Ζεί και σπουδάζει στην Ρώμη 7 έτη στην IALS DANCE CENTER με την GIOLANTA LACCA των Monte Carlo ballets, και στο Milano με PAOLO BERTOUGI της ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ.

Εκτός από τον κλασσικό χορό αναζητά νέες φόρμες και τεχνικές χορού, για αυτόν τον λόγο καταφεύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου συνεχίζει τις σπουδές της πάνω σε άλλες τεχνικές του μοντέρνου χορού MARTHA GRAHAM-LESTER HORTON, καθώς και στo theater dance- classical k modern jazz με δασκάλους του Broadway dance center-Steps on Broadway dance studio, N.York ballet institute. Δάσκαλοι της οι JO-JO SMITH, LOUISE FALCO, DENISE WEB.

Στην Ν.Υορκη: ALVIN AILEY AMERICAN SCHOOL DANCE THEATER, με την Joan Peters Master Teacher in KATHERINE DUNHAM TECHNIGUE και Los Angeles (Hollywood dance center). Έχει πολλές παραστάσεις κ εκπαιδευτικά σεμινάρια στο ενεργητικά της εν Ελλάδι, Ευρώπη και Αμερική με διακρίσεις όπως ''το κλειδί της πόλης" από τον δήμαρχο της Sarasota Florida. Επίσης στο "Blackpool England" Winder Garden theater" 7η θέση παγκοσμίως στον ΑΘΛ.ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ για ζευγάρια. Επίσης στην Βιέννη της Αυστρίας (HOMFBURG PALLAS) διακρίνεται για την χορογραφική της ιδέα παρμένη από την ελληνική μυθολογία με τίτλο "το βουνό των θεών". Κυριότερα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού: COLUMBIA UNIVERCITY—DALTON SCHOOL, N.YORK- BARRY UNIVERCITY- FLORIDA.

Η τεχνική από την "ΚATHERINE DUNHAM" (AFRO KARIBBEAN RITUAL DANCES) την παρακίνησαν να διευρύνει τις γνώσεις της και σε άλλες πολιτισμικές φόρμες χορού άλλων λαών όπως West Africa- India-Afro Caribbean συνδυάζοντας τις σε μια fusion δυναμική χορευτική τεχνική κατάρτιση. Από το 1998 διδάσκει την τεχνική του "AFRO MODERN AND THEATER DANCE". Από το 2003 ασχολείται με την διδασκαλία, χορογραφία και την πειραματική χοροθεατρική ομάδα χορού SPIRITUALS "HOSANNA" και είναι διευθύντρια του εργαστηρίου χορού "Χώρος-ΜΕΤΣΗΣ" και "Χώρος-PRIVE"

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 744
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources