Dance Theater

Περιτοναϊκό Δίκτυο και Pilates με τον Τίμο Ζέχα (Proastio Art)

Περιτοναϊκό δίκτυο και μέθοδος Pilates

Η μέθοδος Pilates είναι ένα ολιστικό σύστημα εξισορρόπησης του σώματος. Βασική προϋπόθεση στη μέθοδο είναι να μπορώ να κατευθύνω την ενέργειά μου συνειδητά απαλλάσσοντας τον εαυτό μου από παρασιτικές κινήσεις που μπλοκάρουν τη ροή της κίνησης και την απόδοσή της.
Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την πρακτική μας στην μέθοδο Pilates έχοντας γνώση του περιτοναϊκού δικτύου του σώματος;
Το περιτοναϊκό σύστημα είναι ένα δίκτυο που περιβάλλει ολόκληρο το σώμα. Μια μήτρα που αγκαλιάζει ολόκληρο τον εαυτό. Ένα υδάτινο, κολλώδες, ελαστικό, ζωντανό υλικό με πλαστική προσαρμοστική ικανότητα. Περιβάλλει, ενώνει, διαχωρίζει, δημιουργεί χώρους κι ανακατανέμει τις εισερχόμενες δυνάμεις, κατά την κίνηση, σε ολόκληρη τη δομή του ατόμου.
Σε αυτό το εργαστήριο θα δούμε πώς μπορούμε να εργαστούμε με το δίκτυο των περιτονιών του σώματος, ή αλλιώς φάσια. Γιατί είναι σημαντικό και πώς μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση, την αντοχή, την ευπλαστότητα και την εξισορρόπηση του σώματος; Θα δούμε, επίσης, τι είναι μία εφελκυστική δομή (tensegrity), πώς απεικονίζεται στο περιτοναϊκό δίκτυο. Επίσης πώς κάθε μέρος ενσωματώνεται στο σύνολο και πώς το σύνολο είναι περισσότερα από το κάθε μέρος χωριστά.
Ένα εργαστήριο ανοικτού επιπέδου για όσους αφορά η κίνηση κι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το σώμα τους. Το υλικό του μαθήματος δίνεται μέσα από θεωρητικές πληροφορίες και βιωματικές κινητικές διαδικασίες. Η μουσική και η σιωπή γίνονται εργαλεία υποστήριξης της μαθησιακής κι εκφραστικής εμπειρίας. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε σώμα, αντί να έχουμε απλώς ένα σώμα.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε:
- όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το σώμα τους
- σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες από το χώρο του χορού, των παραστατικών τεχνών, του αθλητισμού
- σε φοιτητές και επαγγελματίες από τους κλάδους της φυσιοθεραπείας, της ιατρικής, της κινησιολογίας, της χοροθεραπείας και της ψυχικής υγείας καθώς και της παιδαγωγικής και της ειδικής αγωγής.
Περιτοναϊκό Δίκτυο και Pilates με τον Τίμο Ζέχα (Proastio Art)

Ημερομηνίες 1ου τριμήνου:
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 | 12:30-14:30

Κόστος συμμετοχής: 13€/ μάθημα
Έκπτωση -20% για ανέργους, φοιτητές και κρατήσεις τριμήνου.
(Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.)

Proastio Art Centre
Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια
Τηλ: 2102470604. 6993954907
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά από και προς τον Προαστιακό Σταθμό Άνω Λιοσίων
Με λεωφορείο Β12
Με αυτοκίνητο από Αττική Οδό Έξοδος 6 (Λ.Φυλής)


Ο Τίμος Ζέχας είναι διπλωματούχος στην Αντιληπτική Ψυχοσωματική Εκπαίδευση (Μέθοδος Danis Bois - Εκπαίδευση μέσω των συνδετικών ιστών) από το Πανεπιστήμιο Fernando Pessoa της Πορτογαλίας, έχει εκπαιδευτεί στο Fascial Fitness Training (Προπονητική του συνδετικού ιστού), κι είναι επίσης πιστοποιημένος δάσκαλος Pilates, Feldenkrais Practitioner® και δάσκαλος Axis Syllabus, μέλος του διεθνούς ερευνητικού δικτύου Axis Syllabus (ASIRN). Παρακολουθεί επίσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα BMC® Somatic Movement Educator στην Αθήνα. Ασχολείται με τις πρακτικές ενσωμάτωσης για πάνω από 15 χρόνια ενώ έχει εικοσαετή εμπειρία ως ενεργός χορευτής και δάσκαλος χορού. Η διδασκαλία του βασίζεται σε πρακτικές ενσωμάτωσης, σε επιστημονικές πληροφορίες και στην προσωπική έρευνα και αξιολόγηση της πληροφορίας σχετικά με την εκπαίδευση της κίνησης. Διδάσκει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διαφορετικά επίπεδα ατόμων, ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χορού και της κίνησης καθώς και ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και αναγκών.
Είναι επίσης απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού "Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη" ενώ μελέτησε στο στούντιο της Trisha Brown στην Νέα Υόρκη, με υποτροφία από το ίδρυμα Fulbright. Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ομάδες και χορογράφους της σύγχρονης χορευτικής σκηνής όπως: Μαρία Γοργία, Αντώνης Φωνιαδάκης, Έρσυ Πίττα, Μαριέλα Νέστορα, Τέτη Νικολοπούλου, Μαρίνα Μαυρογένη, Τατιάνα Λοβέρδου, Χάρης Μανταφούνης, Ιωάννα Πορτόλου, Igor Zelinski, Carol Armitage κ.α. Και με τις Χριστίνα Κλεισιούνη και Τέτη Νικολοπούλου, με το σχήμα "present bodies" σε παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, contact improvisation και site specific performance. Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ Χορού τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό κι έχει παρουσιάσει δική του χορογραφική δουλειά.

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Σύγχρονος Χορός & Intense Training Improv.

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 505
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources