Dance Theater

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού με την Αθανασία Κανελλοπούλου

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού με την Αθανασία Κανελλοπούλου Η ποιητική του σώματος

Αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε μορφής Τέχνης είναι η προσωπική έρευνα, η διαφορετικότητα της αντίληψης του καθενός και των ορίων του. Το σώμα αναπνέει, μεταμορφώνεται, επι-κοινωνεί, συν-κινεί, αισθάνεται, εμπιστεύεται, αμφισβητεί. Το σώμα ως όχημα μιας εσωτερικής μεταμόρφωσης και διαδικασίας επαναπροσδιορίζει τη σφαίρα του χώρου που εμείς οι ίδιοι θέτουμε. Το σεμινάριο εστιάζει στην ενδυνάμωση του κέντρου, κύριος πυρήνας και άξονας της όλης διαδικασίας, στην ξεκάθαρη αντίληψη της έννοιας του εσωτερικού και εξωτερικού μας χώρου, στην εξέλιξη και μεταμόρφωση του σώματος μέσα από την ατέρμονη διαδικασία της κίνησης, Διαμορφώνοντας ένα αμφίσημο σύμπαν, η κίνηση και η παύση, η γραμμικότητα και η κυκλικότητα, οι εναλλαγές δυναμικής, η ατομικότητα και η ομαδικότητα, αναμειγνύονται και συνυπάρχουν. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τον χορό και ενδιαφέρονται να κατανοήσουν την ποιότητα και την εξέλιξη της κίνησης.
Το Σάββατο μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσει προβολή έργου και ανοιχτός διάλογος με την χορογράφο!


2 Νοεμβρίου | 16.00-18.30 & 3 Νοεμβρίου 2019 | 12.00-14.30

Κόστος:

35 ευρώ οι δύο μέρες (και συμμετοχή στην προβολή έργου-ανοιχτού διαλόγου με την χορογράφο)
25 ευρώ η μία μέρα (και συμμετοχή στην προβολή έργου-ανοιχτού διαλόγου με την χορογράφο)

Σχολή χορού Two dots
Ιφιγενείας 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2114006973 (απογευματινές ώρες)
Mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία κλασσικό και σύγχρονο χορό στη ''Rambert School of Ballet and Contemporary Dance'' στο Λονδίνο και στη Σχολή της Martha Graham στη Νέα Υόρκη. Έχει επίσης σπουδάσει Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας και παραδοσιακή μουσική (πολίτικο λαούτο). Επί 18 συναπτά έτη έζησε στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες σύγχρονου χορού, όπως Les Ballets C de la B/ Koen Augustijnen (2008-2010), Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, (2002-2008), Jasmin Vardimon Company( 2006-2008), Cocoondance, Alexandra Waierstall, Gregor Zoellig( Tanztheater Osnabrueck), In jung Jun, Guy Weissman, Rami Levi, Jossi Berg κ.α .
Από το 2008 έχει χορογραφήσει συνολικά 17 έργα , πολλά εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Β. Αφρική. (Παλαιστίνη, Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία, Mάλτα, Τουρκία, Κύπρο, Πορτογαλία, Αγγλία, Ισλανδία, Αίγυπτο, Ιράν κ.α). Η χορογραφική της έρευνα αφορά σε θέματα κοινωνικο-πολιτικά και σε μια βαθύτερη εμβάθυνση και κατανόηση της ανθρώπινης φύσης. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας ( Zfin Malta Dance Ensemble) την ομάδα της Jasmin Vardimon, (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, ( Iceland Academy of Arts), την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Παλαιστίνης, Sareyyet Ramallah, το πανεπιστήμιο της Μάλτας (Dance Studies University of Malta), την Ακαδημία Χορού της Νορβηγίας. Παραδίδει σεμινάρια σύγχρονου χορού, χορογραφίας και αυτοσχεδιασμού σε ομάδες και σε Ακαδημίες Χορού, όπως Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, SEAD Academy Αυστρία , Greenwich Dance Agency, Mimar Sinan University of Fine Arts Istanbul, Iceland Academy of Arts,Dance Studies University of Malta, Vibra Slovenia, Garage 29 Βρυξέλλες, Club Zak Πολωνία, Seoul Arts Centre, Cairo Contemporary Dance Centre κ.α. Από το 2017 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου διδάσκει σύγχρονο χορό, ρεπερτόριο και αυτοσχεδιασμό. Το 2018 ίδρυσε την ομάδα ''Athanasia Kanellopoulou Performing Arts'' ως πλατφόρμα καλλιτεχνικής έρευνας και ανταλλαγής.

http://athanasiakanellopoulou.blogspot.com/

 

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 665
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources