Dance Theater

Feldenkrais Method into Dance practice με την Μαριλένα Πετρίδου (-20% με κάρτα Plus)

FELDENKRAIS INTO DANCE PRACTICE
3ωρο εργαστήριο χορού μέσα από την οπτική και τα εργαλεία της Μεθόδου Feldenkrais of Somatic Education

Ένα εργαστήρι μέσα στο οποίο χορευτές, περφόρμερς και άνθρωποι που χρησιμοποιούν την κίνηση ως μέσο έκφρασης (επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά) θα έρθουν σε επαφή με την κινητική προσέγγιση της Μεθόδου Feldenkrais. Μια γνωριμία και επαφή με τους τρόπους που προτείνει η Μέθοδος να αφουγκραστούμε το σώμα και την κίνησή μας, με σκοπό να αποκτήσουμε περισσότερη δεκτικότητα στις πληροφορίες που μας δίνει το ίδιο μας το σώμα και το νευρικό μας σύστημα. Μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ένα πολύτιμο εργαλείο που κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο στο να μας συνοδεύει στην χορευτική μας πορεία/ την κινητική μας έκφραση.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και περφόρμερς, αλλά είναι ανοιχτό εξίσου σε όσους ασχολούνται με την κίνηση ως μέσο έκφρασης και αυτοβελτίωσης.
Αποτελεί μια εισαγωγή στη Μέθοδο για ανθρώπους που ακολουθούν το χορό σαν πρακτική έρευνας και προσωπικής αναζήτησης. Ιδανικά ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα-πυρήνας ανθρώπων κάθε κινητικού επιπέδου, που τους ενδιαφέρει το θέμα και να υπάρξει συνέχεια με σειρά εργαστηρίων στο μέλλον.
Feldenkrais Method into Dance practice με την Μαριλένα Πετρίδου (-20% με κάρτα Plus)
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 | 18:30 - 21:30

Κόστος: 25e


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


 

Στούντιο ΑΡΤΗΡΙΑ, Λεωχάρους 13, Μοναστηράκι
2ος όροφος, τηλ. 2103227446
https://www.facebook.com/ArtiriaAthens/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/532720520829279/

| Πληροφορίες για τη δήλωση συμμετοχής |

Η κράτηση θέσης για το σεμινάριο γίνεται με επικοινωνία με το email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή το fb inbox Marilena Petridou και προπληρωμή όλου του ποσού (25e) έως και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, με κατάθεση στο λογαριασμό

ALPHA Bank - ΙΒΑΝ GR0201401730173002310009388
Όνομα: Πετρίδου Ελένη-Μαρία
Αιτιολογία "Σεμινάριο Feldenkrais"

| Αναλυτικά για τη Μέθοδο ως εργαλείο στο Χορό |

Μέσα από τη Μέθοδο Feldenkrais μπορούμε να ανοίξουμε τους κινητικούς μας ορίζοντες, να μάθουμε άλλους ρυθμούς και ποιότητες, να κατανοήσουμε σε βάθος τη μηχανική του σώματος αλλά και το πώς η κίνηση και η κινητική μας συμπεριφορά συνδέεται άμεσα με άλλα πεδία όπως η ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτομέρειες, να επικοινωνούμε πιο καθαρά και άμεσα με το περιβάλλον μας, το πώς συνδέονται τα συναισθήματά μας και ο τρόπος που τα επεξεργαζόμαστε, να κατανοούμε και να αποδεχόμαστε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σώμα αλλά και ολόκληρος ο εαυτός μας.
Οι χορευτές και οι άνθρωποι που κινούνται πολύ, σε βαθμό που οι απαιτήσεις της σωματικότητας είναι υψηλές, συχνά τείνουν να ξεχνούν ένα μέρη του εαυτού τους, στην προσπάθειά τους να πετύχουν συγκεκριμένους κινητικούς ή άλλους στόχους, με αποτέλεσμα συχνά τον τραυματισμό, την αίσθηση του ανικανοποίητου, τους χρόνιους πόνους, την μειωμένη ικανότητα να ακούν το σώμα τους και να το αποδέχονται-φροντίζουν.
Οι αργές αλλά και παιχνιδιάρικες κινήσεις της Μεθόδου Feldenkrais είναι ένα πεδίο εξερεύνησης, μια ματιά στην κίνηση από την πλευρά της ανάπτυξης (του τρόπου που έχει οργανωθεί το σώμα μας στα πρώτα χρόνια της ζωής μας), μια βουτιά στο πραγματικό σώμα, σκελετό, μύες, συνδετικό ιστό και τις αισθήσεις που φέρει κάθε στιγμή. Οι κινήσεις των ματιών, η αναπνοή, οι αντανακλαστικές μας κινήσεις, μεταμορφώνονται και αυτές σε υλικό παρατήρησης και καταγραφής και καλούμαστε να ενσωματώσουμε τα πάντα σε μια καινούρια οργάνωση.

Η Μέθοδος Feldenkrais είναι ένα παιχνίδι για την ανακάλυψη ενός «χάρτη» του εαυτού μας και μας καλεί στη δημιουργία/χάραξη νέων δρόμων και μονοπατιών πάνω σε αυτόν. Το σεμινάριο προτείνεται ως μια διαδικασία εμπλουτισμού του χορευτή/περφόρμερ(επαγγελματία ή ερασιτέχνη), στην δια βίου μάθησή του, ως εργαλείο για κινητική και συνολική επίγνωση του εαυτού του. Είναι μια βαθύτερη επαφή με την τέχνη της κίνησης και της έκφρασης, με γερές επιστημονικές βάσεις σχετικά με το πως η κίνηση ορίζεται και μπορεί να επαναπρογραμματιστεί από το νευρικό μας σύστημα (neuroplasticity). Μια προσέγγιση με βάση τις σωματικές Μεθόδους επίγνωσης όπως είναι το Feldenkrais, που είναι απολύτως αναγκαία για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της χορευτικής απόδοσης και λείπει σχεδόν παντελώς από την επίσημη χορευτική παιδεία στον ελληνικό χώρο.

| Δομή του σεμιναρίου |

- Πρώτο μέρος: Μάθημα κινητικής επίγνωσης όπως προτείνεται από τη μια εκ των δύο προσεγγίσεων της Μέθοδου Feldenkrais (Awareness Through Movement) των ομαδικών μαθημάτων κίνησης που γίνονται με λεκτικές οδηγίες και αποτελούν ένα είδος κινητικής εξερεύνησης με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, ρυθμό και έντονο το στοιχείο της παρατήρησης.

- Δεύτερο μέρος: Αυτοσχεδιασμοί με βάση το κινητικό υλικό - περιοχές που κινήθηκε το μάθημα Feldenkrais / Κινητικά παιχνίδια και hands on προσεγγίσεις σε ζευγάρια ή γκρουπ (ήπιοι χειρισμοί με τα χέρια αλλά και τη χρήση όλου του σώματος σε επαφή με τον άλλο) Ομαδικές συνθέσεις που κινούνται σε ένα κοινό καμβά και εξελίσσονται σύμφωνα με τα υλικά που θα έχουν δημιουργηθεί στα προηγούμενα μέρη.

* Αναλυτικές πληροφορίες για τη Μέθοδο Feldenkrais εδώ:
https://feldenkrais-method.org/archive/feldenkrais-method/
https://www.feldenkraiscenter.org/method.html
http://marilenapetridou.weebly.com/about-the-feldenkrais-method.html


Μαριλένα Πετρίδου – Χορεύτρια, Παιδαγωγός κίνησης, Certified Feldenkrais practitioner

Η Μαριλένα είναι εκπαιδευτικός χορού και κίνησης, πιστοποιημένη Feldenkrais practitioner (CPF) από το Ευρωπαικό Eurotab(European Accreditation Board), χορεύτρια και μουσικός. Διδάσκει κίνηση-χορό και τη Μέθοδο Feldenkrais για το ευρύ ή ειδικό κοινό, από το 2014 σε ομαδικά μαθήματα/σεμινάρια ή αναλαμβάνοντας ατομικές συνεδρίες. Το 2016 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Feldenkrais στην Αθήνα. Διδάσκει επίσης κίνηση σε βρεφικά-νηπιακά εργαστήρια μαζί με γονείς, σε νήπια και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε παιδιά με ιδιαίτερες κινητικές και αναπτυξιακές ανάγκες (σε ατομικές συνεδρίες).
Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Northern School of Contemporary Dance (Leeds, UK) και τύμπανα στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Είναι απόφοιτος της 4ετούς επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Μέθοδο Feldenkrais®, Feldenkrais International Training Programme "Greece I" .
Συνεργάζεται ως χορεύτρια με πολλούς Έλληνες και διεθνείς χορογράφους σε Ελλάδα και Αγγλία από το 1999. Παράλληλα έχει ασχοληθεί για αρκετά χρόνια με την πολιτιστική διαχείριση/παραγωγή και έχει συνεργαστεί με μεγάλα και μικρά σημαντικά φεστιβάλ στον ελληνικό χώρο και με πολιτιστικούς οργανισμούς.
Ως δασκάλα κίνησης έχει συνεργαστεί με στούντιο και σχολές χορού, με το Παιχνιδαγωγείο στο Ν.Ψυχικό, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιώντας βρεφικά/παιδικά εργαστήρια κίνησης.

Επικοινωνία:
+30 6974744944 / FB-msg: Marilena Petridou
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://marilenapetridou.weebly.com/

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 626
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources