Dance Theater

PROMENADE lab. με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη | Εργαστήριο Σύνθεσης και Αυτοσχεδιασμού (-20% με την κάρτα Plus)

PROMENADE lab. με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη | Εργαστήριο Σύνθεσης και Αυτοσχεδιασμού (-20% με την κάρτα Plus)PROMENADE lab. με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη
εργαστήριο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού
{κίνηση, ήχος, λόγος, εικαστικά, ψηφιακά μέσα}

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού - ATHENS VIDEO DANCE PROJECT 2020
σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το PROMENADE lab. προσκαλεί χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, εικαστικούς και άτομα κάθε ιδιότητας με εμπειρία στα παραπάνω μέσα να συμμετάσχουν σε μια βιωματική εμπειρία.
Το εργαστήριο έχει στόχο να αναπτύξει τεχνικές του αυτοσχεδιασμού και της σύνθεσης με σκοπό οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μία ομαδική κατάσταση-παράσταση. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 10ου Athens Video Dance Project στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Με ποιους τρόπους διερευνώ το μέσο μου και πώς μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα;
Πώς λέω μια ιστορία μόνος μου αλλά και με άλλους, και με ποιο τρόπο;
Πώς αφηγούμαι το χώρο και το χρόνο;
Πώς παραμένει ο θεατής διαρκώς προσανατολισμένος στη δράση και λιγότερο στις τεχνικές;


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ >
19, 20, 21, 22 Ιανουαρίου 2020 | 11:00-14:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ > 24, 25, 26 Ιανουαρίου 2020

Κόστος:
60€


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ταύρος

Απαραίτητη η κράτηση θέσης και η αποστολή σύντομου βιογραφικού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


Ελισάβετ Πλιακοστάθη | ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ - PERFORMER
Η Ελισάβετ Πλιακοστάθη εδρεύει στην Αθήνα και επικεντρώνεται στην πρακτική του Χορού. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, στο Middlesex University, MA Choreography with Performing Arts και στο κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις», τμήμα Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού.
Από το 2001 εργάζεται ως χορεύτρια με συνεργασίες όπως τις ομάδες χορού ΖΗΤΑ, GRIFFON, AKIN, Ad Hoc, BelleVille, Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, το Θέατρο Τρίκυκλο και τους χορογράφους Αποστολία Παπαδαμάκη, Μαρία Κολλιοπούλου, Γιάννη Γιαπλέ, Σεσίλ Μικρούτσικου, Fumi Tsubi, Έφη Δήμου κ.α. Από το 2004 έως και το 2008 υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια της Ομάδας Χορού 58+3 (5 έργα), ενώ από το 2009 εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος. Το 2008 συμμετείχε με το έργο On/Off στη 13η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.
Από το 2014 είναι συν-διοργανώτρια του Athens Video Dance Project και συν-ιδρύτρια της εταιρείας BelleVille. Το 2016 υπήρξε βασική εκπαιδεύτρια στο project Inner Movers – μια μοναδική multimedia εκπαιδευτική πλατφόρμα για πρακτικές video dance και site specific performance.
Από το 2017 συνεργάζεται με την Έφη Δήμου και παρουσιάζουν την αυτοσχεδιαστική δράση *Ε*Ε (Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Αίγινα, Λάρισα). Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό, και παραδίδει εργαστήρια στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και κοινοτικών σχεδίων. Αυτή την περίοδο ασχολείται με τη δημιουργία ενός νέου έργου το οποίο αποτελεί μέρος ενός residency μεγάλης διάρκειας στο Lo Studio (Ελβετία) με την επιμέλεια του  Κινητήρα που υποστηρίζεται από τους: Prohelvetia, Canton e Repubblica Canton Ticino, Swisslos, και Oertli Foundation.
Ενδιαφέρεται για εγχειρήματα τα οποία οδηγούν στην εξερεύνηση εργαλείων με στόχο τη δημιουργία ενός δημοκρατικού λειτουργικού συστήματος μεταξύ διαφορετικών καλλιτεχνικών μέσων.
Περισσότερες πληροφορίες: https://58plus3danceco.wordpress.com/

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 892
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources