Dance Theater

Μάθημα Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά (Life Blossom)

Movement Medicine • Awakening the Nature of the Body

Η κίνηση του στοιχείου του Αέρα μέσα μας και γύρω μας.
Αυτοτελές μάθημα την Κυριακή 12.1.2020, 11.30-13.00, στον Πολυχώρο Life Blossom (Μαρούσι) με τη Μαρία Βαρελά.

Κύκλος δεκαπενθήμερων αυτοτελών συναντήσεων (Νοέμβριος 2019-Φεβρουάριος 2020)

Το MOVEMENT MEDICINE είναι μια σωματική πρακτική επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με την εστίαση του mindfulness και τη σαμάνικη κατανόηση για το φυσικό κόσμο.

Mε τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής και στοχευμένης καθοδήγησης, μας προσκαλεί να αναπνεύσουμε λίγο πιο βαθιά, να ακούσουμε και να εμπιστευτούμε το σώμα μας. Αναπτύσσοντας την κιναισθητική μας ευφυία, απελευθερώνουμε σωματικές, συναισθηματικές, νοητικές εντάσεις, αλλά και μνήμες ή παλιές πεποιθήσεις. Βήμα-βήμα, κυριολεκτικά, μετουσιώνουμε τις εμπειρίες μας σε πηγή σοφίας, υποστήριξης, ζωντάνιας κι έμπνευσης για ό,τι θέλουμε να δημιουργήσουμε στη ζωή μας.

Ο κύκλος Awakening the Nature of the Body (Αφυπνίζοντας τη Φύση του Σώματος) είναι αφιερωμένος στην επαφή με τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα, μέσα και γύρω μας, κι όσα πολύτιμα έχουν να μας αποκαλύψουν και να μας διδάξουν.

Πώς κι από πού παίρνουμε θρέψη και στήριξη για να πατάμε σταθερά; Πώς θέτουμε ξεκάθαρα όρια για να ακολουθούμε το δρόμο μας με θάρρος και αφοσίωση; Πώς καλωσορίζουμε ό,τι νιώθει η καρδιά μας κι ερχόμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους στο περιβάλλον μας; Πώς αφήνουμε τη ματιά μας ελεύθερη να εξερευνήσει νέα τοπία και να δημιουργήσει χώρο για το καινούργιο;
Μάθημα Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά (Life Blossom)
Ημερομηνίες κύκλου: Κυριακή 12 & 26 Ιανουαρίου 2020, 9 & 23 Φεβρουαρίου 2020 - 11.30-13.00

Η κράτηση είναι απαραίτητη λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
fb • Life Blossom - Πολυχώρος Ευεξίας & Αυτοβελτίωσης | τηλ. 6948 008724
fb • Movement Medicine Greece | web • trustinmotion.org | τηλ. 6973 677755


Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά
Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah και Ya'Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον της Νότιας Αγγλίας (συνολικά 1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός δασκάλων και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός δασκάλων, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/σεμιναρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής. Είναι μέλος κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).
Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές ελεύθερης, συνειδητής κίνησης από το 2011.
Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).
Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κινητική πρακτική, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.
Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα fb: Movement Medicine Greece.
Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine - www.schoolofmovementmedicine.com.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Παραδοσιακοί Χοροί

    Tres Marias Movement Cult

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 594
Εγγεγραμένα μέλη: 4563
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources