Dance Theater

Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού και Movement Research με την Ανθή Δρίλλια (-20% με κάρτα Plus)

''re- invent your own movement'' ΄Β κύκλος/ Ιανουάριος- Απρίλιος 2020

Στον κύκλο αυτό θα δουλέψουμε πάνω σε δύο βασικούς άξονες.

1σωματική στάση: Θα μπορούσε μία σύνθεση να είναι ένα καρέ από διαφορετικές σωματικές στάσεις ή στιγμιότυπα; Πώς μπορεί να προκύψει ο χορός μέσα από τη στάση- στατικότητα και τι συμβαίνει ανάμεσα σε δύο διαφορετικά στιγμιότυπα; Θα μας απασχολήσει αυτός ο ενδιάμεσος χώρος σε σχέση με το σώμα και την κίνηση. Τι κατοικεί εκεί; Τι μας μετακινεί απο τη θέση μας;
και
1 νότα: Ποιος είναι ο εσωτερικός μας ρυθμός; Θα εξασκηθούμε στο να τον ακούμε καλύτερα και θα
παρατηρήσουμε τη σημασία που έχει για τον τρόπο κίνησης μας. Πώς επηρεαζόμαστε από το ηχητικό μας περιβάλλον και από τον εσωτερικό ρυθμό του διπλανού; Τι ρυθμό δημιουργούμε σαν ομάδα; Θα εξερευνήσουμε πώς ανταποκρινόμαστε και σχετιζόμαστε σωματικά με μία μουσική σύνθεση, ποια είναι η μελωδία και ποιος ο ρυθμός.

Στο πρώτο μέρος του μαθήματος θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε τεχνικά εργαλεία που αφορούν την κατανόηση και τον καλύτερο έλεγχο του μυοτονικού μας συστήματος. Θα ανακαλύψουμε όλο το φάσμα μυικής έντασης και χαλάρωσης που διαθέτουμε και τη σημασία της διαφορετικής σωματικότητας στην κίνηση. Επιπλέον θα ασχοληθούμε με τη λειτουργία των οστών, τη σημασία του συντονισμού των μελών μας αλλά και του συντονισμού με την ομάδα καθώς και με διαφορετικά ρυθμικά εργαλεία. Στο δέυτερο μέρος θα δημιοργούμε κυρίως μικρές συνθέσεις, που θα προκύπτουν κάθε φορά από αυτά που έχουμε δουλέψει στο μάθημα και θα ανακαλύπτουμε τη χαρά της δημιουργίας και της κίνησης!

Στόχος του εργαστηρίου, είναι να έρθει πιο κοντά ο καθένας στην προσωπική κινητική του τάση, να ξανα- ανακαλύψει πως χόρευε, όντας παιδί, να απελευθερώσει την δυνατότητα του. Να έρθει ο καθένας πιο κοντά στον εαυτό του και στον Άλλον μέσα από τη δυναμική της ομάδας, να χορέψουμε, να δημιουργήσουμε, να συν- κινηθούμε.

• Το εργαστήριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες, σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χορό, σε χορευτές, σε ηθοποιούς και σε όποιον θέλει να εξερευνήσει τις σωματικές του δυνατότητες.
• Το επίπεδο θα διαμορφώνεται από τους ίδιους του συμμετέχοντες.
Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού και Movement Research με την Ανθή Δρίλλια (-20% με κάρτα Plus)
Ημερομηνίες 13 συναντήσεων:

21Τ, 26Κ Ιανουάριος
2Κ, 9Κ, 16Κ, 25Τ Φεβρουάριος
3Τ, 8Κ, 15Κ, 22Κ, 29Κ Μάρτιος
5Κ, 12Κ Απρίλιος
1σωματική στάση και 1νότα

1η συνάντηση: Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 | 21.30

Κυριακές | 19.00-21.00 και τρεις Τρίτες | 21.30-23.00

Κόστος: 95e/ Β' κύκλος

>>early bird και συμμετέχοντες Ά κύκλου 85e για κρατήσεις και εξόφληση μέχρι και 22/1


 

με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Utopia Laboratory, Ακομινάτου 8 Μεταξουργείο (πλησίον μετρό)

Για δηλώσεις συμμετοχής/ εκδήλωση ενδιαφέροντος επικοινωνήστε, μέχρι στα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6979924287


Σύντομο βιογραφικό-- Δρίλλια Ανθή- Η.

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου και ξεκίνησε την χορευτική της εκπαίδευση στη ΔΕ.ΠΑΚ. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ''Ακτίνα'' και του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ενδεικτικά, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού με τους: Εldad Ben Sassoon( Batseva Dance Company), Ty Boomershine  Lucinda Childs), Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου (Akhram Khan, Jukstapoz co.), Paul Blackman / Christine Gouzelis (Jukstapoz co.), Jos Baker (Peeping Tom), Blenard Azizaj (Sasha Waltz and guests), Jorge Crecis (Acosta Danza). Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε σεμινάρια σωματικού θεάτρου και movement research με τους: Μαρία Λάππα( 2015- μέχρι τώρα): physical theatre and movement research, Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρα Καζάζου και Sam Alty (Μάιος 2017): the radiant performer- musicis corpus, Αθήνα, Grigory Glazunov και Natalia Zhestovskaya/Odd Dance Theatre(Νοέμβριος 2015): physical thetare and butoh, Θεσσαλονίκη, Κώστας Φιλίππογλου (20162017): εργαστήριο σωματικού θεάτρου (Lecoq method). Έχει παρακολουθήσει το Intensive Course του SNDO- Shool for New Dance Development- choreography department( Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών- ΑΗΚ, Amsterdam, Νοε- Δεκ 2015). Εργαστήρια χορογραφικής σύνθεσης, movement research με: Katie Duck, Michelle Rizzo, Florentina Holzinger, Bruno Listopad, Fernando Belfiore. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί και έχει χορέψει στα κάτωθι φεστιβάλ και παραστάσεις: Νέκυια, όταν σε λίγο κατεβήκαμε στη θάλασσα, της Φένιας Παπαδόδημα, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Ιούνιος 2017, Αθήνα. Τρύπωσα/ Carve a niche, της La Coja Dansa, Bios, Iούνιος 2018, Αθήνα.FEMME, του Γιάννη Καρούνη, παρουσιάστηκε στο AVDP 2016 και στο φεστιβάλ νέων χορογράφων, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Αθήνα, 2016. Tempore, της Αναστασίας Κελέση, παρουσιάστηκε στο off- ARC festival, Αθήνα, 2016. demo και χορογραφικές συνθέσεις σε συνεργασία εξωτερικών χορογράφων εντός σχολής με τους: Βάσω Γιαννακοπούλου, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Φωτεινή Σταματελοπούλου καθώς και συμμετοχή σε συνθέσεις των καθηγητών της σχολής: Κική Μπάκα, Σάντρα Γρίμμα, Νίκος Καλογεράκης. Το 2017, παρουσιάστηκε στο Athens Video Dance Project(AVDP. Edu), η πρώτη της χορογραφική απόπειρα με τίτλο Origin σε χορογραφία και ερμηνεία της ίδιας, ενώ με το ίδιο solo συμμετείχε στο 1ο danceshoolwaysfestival του ιδρύματος Ντάνκαν (θέατρο olvio, Mάιος 2018 και θέατρο Βράχων Ιούνιος 2018).

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 885
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources