Dance Theater

Κύκλος Μαθημάτων Σύγχρονου Χορού και Somatics με την Μαριλένα Πετρίδου

Ένα εργαστήρι μέσα στο οποίο χορευτές, περφόρμερς και άνθρωποι που χρησιμοποιούν την κίνηση ως μέσο έκφρασης (επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά) θα έρθουν σε επαφή με την κινητική έρευνα μέσα από το πρίσμα των somatics και συγκεκριμένα της Μεθόδου Feldenkrais. Μια γνωριμία και επαφή με τους τρόπους που προτείνει η Μέθοδος να αφουγκραστούμε το σώμα και την κίνησή μας, με σκοπό να αποκτήσουμε περισσότερη δεκτικότητα στις πληροφορίες που μας δίνει το ίδιο μας το σώμα και το νευρικό μας σύστημα. Μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ένα πολύτιμο εργαλείο που κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο στο να μας συνοδεύει στην χορευτική μας πορεία/ την κινητική μας έκφραση.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και περφόρμερς και είναι ανοιχτό σε όλους όσους ασχολούνται με την κίνηση ως μέσο έκφρασης και αυτοβελτίωσης.

| Αναλυτικά για τη Μέθοδο Feldenkrais ως εργαλείο στο Χορό |

Μέσα από τη Μέθοδο Feldenkrais μπορούμε να ανοίξουμε τους κινητικούς μας ορίζοντες, να μάθουμε άλλους ρυθμούς και ποιότητες, να κατανοήσουμε σε βάθος τη μηχανική του σώματος αλλά και το πώς η κίνηση και η κινητική μας συμπεριφορά συνδέεται άμεσα με άλλα πεδία όπως η ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτομέρειες, να επικοινωνούμε πιο καθαρά και άμεσα με το περιβάλλον μας, το πώς συνδέονται τα συναισθήματά μας και ο τρόπος που τα επεξεργαζόμαστε, να κατανοούμε και να αποδεχόμαστε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σώμα αλλά και ολόκληρος ο εαυτός μας.
Οι χορευτές και οι άνθρωποι που κινούνται πολύ, σε βαθμό που οι απαιτήσεις της σωματικότητας είναι υψηλές, συχνά τείνουν να ξεχνούν ένα μέρη του εαυτού τους, στην προσπάθειά τους να πετύχουν συγκεκριμένους κινητικούς ή άλλους στόχους, με αποτέλεσμα συχνά τον τραυματισμό, την αίσθηση του ανικανοποίητου, τους χρόνιους πόνους, την μειωμένη ικανότητα να ακούν το σώμα τους και να το αποδέχονται-φροντίζουν.
Οι αργές αλλά και παιχνιδιάρικες κινήσεις της Μεθόδου Feldenkrais είναι ένα πεδίο εξερεύνησης, μια ματιά στην κίνηση από την πλευρά της ανάπτυξης (του τρόπου που έχει οργανωθεί το σώμα μας στα πρώτα χρόνια της ζωής μας), μια βουτιά στο πραγματικό σώμα, σκελετό, μύες, συνδετικό ιστό και τις αισθήσεις που φέρει κάθε στιγμή. Οι κινήσεις των ματιών, η αναπνοή, οι αντανακλαστικές μας κινήσεις, μεταμορφώνονται και αυτές σε υλικό παρατήρησης και καταγραφής και καλούμαστε να ενσωματώσουμε τα πάντα σε μια καινούρια οργάνωση.

Η Μέθοδος Feldenkrais είναι ένα παιχνίδι για την ανακάλυψη ενός «χάρτη» του εαυτού μας και μας καλεί στη δημιουργία/χάραξη νέων δρόμων και μονοπατιών πάνω σε αυτόν. Το σεμινάριο προτείνεται ως μια διαδικασία εμπλουτισμού του χορευτή/περφόρμερ(επαγγελματία ή ερασιτέχνη), στην δια βίου μάθησή του, ως εργαλείο για κινητική και συνολική επίγνωση του εαυτού του. Είναι μια βαθύτερη επαφή με την τέχνη της κίνησης και της έκφρασης, με γερές επιστημονικές βάσεις σχετικά με το πως η κίνηση ορίζεται και μπορεί να επαναπρογραμματιστεί από το νευρικό μας σύστημα (neuroplasticity). Μια προσέγγιση με βάση τις σωματικές Μεθόδους επίγνωσης όπως είναι το Feldenkrais, που είναι απολύτως αναγκαία για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της χορευτικής απόδοσης και λείπει σχεδόν παντελώς από την επίσημη χορευτική παιδεία στον ελληνικό χώρο.
Κύκλος Μαθημάτων Σύγχρονου Χορού και Somatics με την Μαριλένα Πετρίδου
16 Μαρτίου – 16 Απριλίου 2020
Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη | 11:00-13:00

Κόστος: 80 ευρώ

Η κράτηση θέσης για το σεμινάριο γίνεται με επικοινωνία με το email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή το fb inbox Marilena Petridou και προπληρωμή όλου του ποσού έως και την Παρασκευή 28/2, με κατάθεση σε λογαριασμό.

Στούντιο ΑΡΤΗΡΙΑ, Λεωχάρους 13, Μοναστηράκι
2ος όροφος, τηλ. 2103227446
https://www.facebook.com/ArtiriaAthens/

* Αναλυτικές πληροφορίες για τη Μέθοδο Feldenkrais εδώ:
https://feldenkrais-method.org/archive/feldenkrais-method/
https://www.feldenkraiscenter.org/method.html
http://marilenapetridou.weebly.com/about-the-feldenkrais-method.html


 

Μαριλένα Πετρίδου – Χορεύτρια, Παιδαγωγός κίνησης,
Certified Feldenkrais practitioner

Η Μαριλένα είναι εκπαιδευτικός χορού και κίνησης, πιστοποιημένη Feldenkrais practitioner (CPF) από το Ευρωπαικό Eurotab(European Accreditation Board), χορεύτρια και μουσικός. Διδάσκει κίνηση-χορό και τη Μέθοδο Feldenkrais για το ευρύ ή ειδικό κοινό, από το 2014 σε ομαδικά μαθήματα/σεμινάρια ή αναλαμβάνοντας ατομικές συνεδρίες. Το 2016 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Feldenkrais στην Αθήνα. Διδάσκει επίσης κίνηση σε βρεφικά-νηπιακά εργαστήρια μαζί με γονείς, σε νήπια και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε παιδιά με ιδιαίτερες κινητικές και αναπτυξιακές ανάγκες (σε ατομικές συνεδρίες).
Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Northern School of Contemporary Dance (Leeds, UK) και τύμπανα στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Είναι απόφοιτος της 4ετούς επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Μέθοδο Feldenkrais®, Feldenkrais International Training Programme "Greece I" .
Συνεργάζεται ως χορεύτρια με διάφορους Έλληνες και διεθνείς χορογράφους σε Ελλάδα και Αγγλία από το 1999. Οι κύριες συνεργασίες ήταν με τις ομάδες χορού YELP (Μαριέλα Νέστορα) και ΖΗΤΑ (Ίρις Καραγιάν). Παράλληλα έχει ασχοληθεί για αρκετά χρόνια με την πολιτιστική διαχείριση/παραγωγή και έχει συνεργαστεί με μεγάλα και μικρά σημαντικά φεστιβάλ στον ελληνικό χώρο και με πολιτιστικούς οργανισμούς.
Ως δασκάλα κίνησης έχει συνεργαστεί με πολλά στούντιο και σχολές χορού και με το Παιχνιδαγωγείο στο Ν.Ψυχικό, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Επικοινωνία:
+30 6974744944 / FB-msg: Marilena Petridou
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://marilenapetridou.weebly.com/

 

Share this post

elenfrdeites
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Σύγχρονος Χορός & Intense Training Improv.

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 514
Εγγεγραμένα μέλη: 4577
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources