Dance Theater

Partnering workshop με τους Εμμανουέλα Δολιανίτη και Yuya Fujinami

Το μήνα Μάρτιο το Studio Corporal φιλοξενεί την Εμμανουέλα Δολιανίτη & το Yuya Fujinami, χορευτές με τις ομάδες των Constanza Macras I Dorkypark και Sasha Waltz & Guests, σ' ένα διήμερο σεμινάριο Partnering!

Tο σεμινάριο partnering επικεντρώνεται στην επαφή και τη σύνδεση δύο σωμάτων, ακολουθώντας την ορμή της κίνησης, και εκφράζεται μέσω βασικών τεχνικών σύγχρονου χορού, floor work και πολεμικών τεχνών.

Δεν αποτελεί μόνο τεχνική partnering:
Εξερευνά πώς η διάνοια συνδέεται με τη σωματικότητα, με τον παρτενέρ και τον χώρο. Πώς χτίζεται η συνειδητότητα ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία που κινούνται στο χώρο μέσα από μια φυσική και διαδοχική ροή κίνησης.
Η χρήση πολεμικών τεχνών στο ζέσταμα θα δημιουργήσει ένα δυνατό και με αυτοπεποίθηση σώμα που θα είναι έτοιμο να χειριστεί βάρος.
Θα προχωρήσουμε σε κινητικές φράσεις χρησιμοποιώντας την πλήρη δυναμική του partnering χωρίς να ξεχνάμε το παιχνιδιάρικο νου, τη φαντασία και τη χαρά να κινούμαστε μαζί με ένα άλλο σώμα! Αποτέλεσμα αυτού του σεμιναρίου θα είναι η ανταλλαγή κινητικού υλικού, το οποίο μέσω της καθοδήγησής μας, θα συνεισφέρει στη δημιουργική έκφραση του κάθε συμμετέχοντα.

Σάββατο 14/3/2020 | 14:00-17:00

Κυριακή 15/3 | 14:00-17:00

Κόστος
50 € κανονικό
45 € φοιτ./ανέργ.
40 € early bird μέχρι 7/3

Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Δήλωση Συμμετοχής
Inbox: Emmanouela Dolianiti
Inbox: Studio Corporal
Τηλ.: 6984998898
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Studio Corporal
Νοταρά 49, Εξάρχεια Αθήνα

φωτογραφία: Μενέλαος Λιόντος


Η Εμμανουέλα Δολιανίτη κατάγεται από την Κέρκυρα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και από το τμήμα Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σπουδές Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας. Mε έδρα της το Βερολίνο, έχει συνεργαστεί με τους: Constanza Macras I Dorkypark, Romeo Castellucci, Sasha Waltz & Guests, WArd/waRD Ann Van den Broek, Kadir Amigo Memis, Saori Hala, Asuka J. Riedl, Στέλλα Ζάννου, Fire Circus Walkea, Spark Fire Dance και Shape Productions. Το 2016 δημιούργησαν με το Yuya Fujinami το ντουέτο memini, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία και ένα χρόνο αργότερα έλαβε το βραβείο κοινού για το Καλύτερο Ντουέτο 2017 στο 9o φεστιβάλ Internationales SoloDuo στην Κολωνία. Το 2018 η δεύτερη συνεργασία της με το Yuya Fujinami και τη σκηνοθέτη Hristina Vasic Tomse οδήγησε στο ντουέτο E T H E R E A L σε συμπαραγωγή Constanza Macras I Dorkypark και EX-teater. Για το 2020 αναμένεται η νέα της συνεργασία με τη Lisi Estaras, χορεύτρια και χορογράφο των les ballets C de la B. Ο Yuya Fujinami ξεκίνησε τη χορευτική του παιδεία στη Saitama της Ιαπωνίας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Hamburg Ballet School of John Neumeier. Μετά την αποφοίτησή του συνεργάστηκε με διάφορα κρατικά θέατρα και είχε την ευκαιρία να δουλέψει δίπλα σε διεθνείς χορογράφους, όπως οι Jan Pusch, Roy Assaf, Stephan Thoss, Katrin Hall, Annabelle Bonney. Από το 2015 ζει στο Βερολίνο και είναι τακτικός συνεργάτης των Constanza Macras I Dorkypark, Sasha Waltz & Guest μεταξύ άλλων ανεξάρτητων χορογράφων. Από το 2016 ο Yuya και η Εμμανουέλα συνεργάζονται με διακρίσεις σε ντουέτα όπως το memini και E T H E R E A L.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 608
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources