Dance Theater

Μέθοδος Rio Abierto με την Ειρήνη Μπατάκη (Μαθήματα Ιουνίου)

Εκφραστική Κίνηση – μέθοδος Rio Abierto με την Ειρήνη Μπατάκη στο Casa de Arte Kabeirιa, Μαθήματα Ιουνίου.

Κάθε παύση τρέφει και ενισχύει την θέληση μας για μια νέα αρχή!

Τέλη Μαΐου ξεκινάμε ξανά τα μαθήματα της Εκφραστικής Κίνησης στο κέντρο της Αθήνας, για να κινήσουμε, να εκφράσουμε και να μετασχηματίσουμε μαζί, μέσα από το σώμα και τον χορό μας, όσα κρατάει μέσα του το σώμα, η καρδιά και ο νους μας.

Στόχος μας είναι να γίνουμε περισσότερο παρόντες, δυνατοί και χαρούμενοι στην καθημερινότητα μας, αναβαθμίζοντας τον τρόπο που βιώνουμε το Σώμα και τον Εαυτό μας και χτίζοντας υγιείς και αρμονικές σχέσεις με τον εαυτό μας, τους άλλους, την γη και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Ημερομηνίες Μαθημάτων Ιουνίου

Πέμπτη 28.05.2020 | 17.30-19.00
Πέμπτη 4.06.2020 | 17.30-19.00
Τρίτη 16.06.2020 | 17.30-19.00
Τρίτη 23.06.2020 | 17.30-19.00
Τρίτη 30.06.2020 | 17.30-19.00

Casa de Arte Kabeiria, Αθηνάς 18, Μοναστηράκι 6ος όροφος.

Πρακτικές Πληροφορίες
Για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι απαραίτητη η προεγγραφή λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων που επιτρέπονται στο χώρο και η εκ των προτέρων τηλεφωνική ή γραπτή αναλυτική ενημέρωση σας για τους κανόνες υγιεινής που εφαρμόζονται τόσο στο μάθημα όσο και στον χώρο.
Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα/ εγγραφές στο 6938896610 & στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Η μέθοδος Rio Abierto
είναι μια συναρπαστική ψυχοσωματική πρακτική γεμάτη κίνηση, χορό και όμορφες μουσικές, κατάλληλη για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνώσεων χορού!

Στα ισπανικά Rio abierto σημαίνει ανοικτό ποτάμι. Η ονομασία του αποδίδει και την ουσία της μεθόδου: το άνοιγμα μας στην ελεύθερη Κίνηση και Ροή της ενέργειας της Ζωής μέσα μας και γύρω μας, με κανάλι την κίνηση και έκφραση του σώματος και του εαυτού μας.

Το Rio abierto ξεκίνησε το 1966 από την Αργεντινή και την ψυχολόγο Maria Adela Palcos και διαδόθηκε γρήγορα σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ισραήλ) και την Ρωσία με εξαιρετικά επιτυχημένες εφαρμογές στον τομέα της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, των τεχνών και της επικοινωνίας.

Μέσα από τη σύζευξη της κίνησης, του εκφραστικού χορού, της μουσικής, του ήχου, με άλλα εργαλεία όπως η σωματική ευθυγράμμιση και εναρμόνιση των κέντρων ενέργειας στο σώμα μας (chakras), η δραματοποίηση και ενσωμάτωση στον ψυχισμό μας πτυχών του εαυτού μας, το παιχνίδι, η χαλάρωση, η γλυκιά αυτοπαρατήρηση, το μοίρασμα και η μεταμορφωτική δύναμη της ομάδας, τα μαθήματα Εκφραστικής Κίνησης- rio abierto μας προσκαλούν σε μια πιο γεμάτη ζωή, όπου μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερο τις δυνατότητες της ύπαρξης μας.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας με ή χωρίς εμπειρία στην κίνηση και τον χορό. Επίσης, σε όλους όσους:
-Ψάχνουν φυσικούς και χαρούμενους τρόπους να έρθουν σε επαφή με το σώμα και τον εαυτό τους.
-Νιώθουν ότι το σώμα είναι ο καθρέπτης της ψυχής και μπορεί να γίνει πηγή χαράς, δύναμης, επικοινωνίας αλλά και μιας νέας ατομικής και συλλογικής συνειδητότητας.


 

H Eιρήνη Μπατάκη
...γνώρισε και αγάπησε το Rio Abierto το 2003 όταν ζούσε στην Μπολόνια της Ιταλίας. Το 2009 πιστοποιήθηκε στη «Σωματική Συμβουλευτική και την Εκφραστική Κίνηση Rio Abierto» στην Ιταλία και από το 2010 παρακολουθεί τακτικά εντατικές εκπαιδεύσεις στη μέθοδο Rio Abierto στην Αργεντινή και την Ισπανία με την ιδρύτρια της μεθόδου Maria Adela Palcos και την γνωστή χορεύτρια και χορογράφο Graciela Figueroa. Είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού «Rio Abierto Internacional» και εκπροσωπεί την Ελλάδα στις συναντήσεις του. Επίσης είναι βοηθός στο 3ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Rio Abierto -Εκφραστική Κίνηση και Ψυχοσωματική θεραπεία" στην Μαδρίτη. Τα τελευταία 10 χρόνια εμψυχώνει εβδομαδιαίες ομάδες και θεματικά εργαστήρια εκφραστικής κίνησης στην Αθήνα και τα Χανιά Κρήτης για ενήλικες, εκπαιδευτικούς και εφήβους.
Aσχολείται εκτενώς τα τελευταία 13 χρόνια και με το αργεντίνικο τάνγκο, το οποίο και δίδασκε όσο ζούσε στην Κρήτη (2013-2018), αλλά και με πρωτοποριακές μορφές χορού όπως ο αυτοσχεδιασμός επαφής (contact improvisation), η τεχνική Skinner releasing κ.α. Έχει παρακολουθήσει την εισαγωγική εκπαίδευση στη σωματο-δυναμική ψυχοθεραπεία, (μέθοδος Βοdynamic) και έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μεθόδου σωματικής ψυχοθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.rioabierto.gr

 

Share this post

elenfrdeites
Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 727
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources