Dance Theater

Μαθήματα Σύγχρονου Χορού με τη Μαργαρίτα Τρίκκα

Μάθημα Σύγχρονου Χορού (release) με τη Μαργαρίτα Τρίκκα"Εισπνοή, εκπνοή και... πάμε!

..πάτωμα, σώματα, ασκήσεις, επαφή, βλέμματα, σπείρες, στο χώρο και στο χρόνο, διαδρομές, ο σκελετός μου, μουσικές, παιχνίδια, τρέχω, είναι η βαρύτητα, εμπιστοσύνη - σ' εμένα, στον άλλον - στην ομάδα, χορογραφία, ερμηνεία, ιδρώτας, επικοινωνία, ανάσες, ο διπλανός μου, στροφές, ζαλίστηκα.. έπεσα.. χαχαχα ξανασηκώθηκα, και ξανά... κύκλος, χαλάρωση...Εισπνοή, εκπνοή και...γεια σας!"

Με όποια σειρά κι αν τα βάλουμε, αυτές οι λέξεις συμπυκνώνουν την εμπειρία του μαθήματος. Στόχος μας να γνωρίσουμε το σώμα μας και τα όριά του, να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο για να επικοινωνήσουμε και να εκφραστούμε, και το βασικότερο, να περάσουμε καλά! Το μάθημα είναι ανοιχτό και απαραίτητη προϋπόθεση η διάθεση για πειραματισμό και συνεργασία, χωρίς το φόβο του τσαλακώματος & της έκθεσης.


Κάθε Πέμπτη | 20:30-22:00
Κόστος: 8 ευρώ/μάθημα
25 ευρώ/ μήνα

Χορότεχνο

Αιθαλιδών 11 και Θριασίου, Θησείο, 2ος όροφος

info: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , τηλ. 6937309195


Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΡΙΚΚΑ είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού "Ραλλού Μάνου" και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.
Συνέχισε την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας σεμινάρια πάνω σε τεχνικές σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας σε Ελλάδα, Άμστερνταμ, Βιέννη και Λονδίνο με σπουδαίους δασκάλους όπως: David Zambrano, Frey Faust, Iniaki Aspillaga, Kitt Johnson, Εmio Greco, Martin Kilvadi (Rosas), A.Harwood, Ερμή Μαλκότση, Αντώνη Φωνιαδάκη, Αποστολία Παπαδαμάκη, Λίντα Καπετανέα και Jozef Frucek κ.α.

Επίσης έχει παρακολουθήσει συστηματικά το εργαστήριο υποκριτικής – αυτοσχεδιασμού της Ελένης Σκότη (ομάδα ΝΑΜΑ,  θέατρο Επί Κολωνώ).
Είναι ιδρυτικό μέλος της "Εξής" ομάδας που έχει παρουσιάσει έργα στα θέατρα Αργώ, Χοροροές, τον πολυχώρο ARC του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και στο Παγκόσμιο συνέδριο Χορού το 2006.

Ως χορεύτρια – performer – ηθοποιός έχει συνεργαστεί με:

- την ομάδα "Με Λίγα Λόγια" της Χάρης Ανταχοπούλου για την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού 2003  (Μεγαρο Μουσικής),

 τη MaxineHepner, τη Φρόσσω Κορρού και το Γρηγόρη Χατζάκη για το Μουσείο Μπενάκη, την ομάδα χορού «Περιηγητές», η οποία επιλέχθηκε να λάβει μέρος στο InternationalExperimentalTheatreFestivalofAlexandria, τηνTroutPhysicalTheater” για το θέατρο Χυτήριο, τον EamonnFarrel για το θέατρο Χώρα, την ομάδα Yelp” και τη Μαριέλα Νέστορα για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τη Χριστίνα Χριστοφή για το «Κέλυφος» του Ανδ. Φλουράκη (Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104), την Όλγα Σπυράκη και τη «CIRCLE TEAM» για το 11ο φεστιβάλ Σωματείου Χορογράφων και το θέατρο Αλκμήνη, με το «Παιχνίδι της Σφαγής», την  Αντιγόνη Γύρα, την Άρτεμη Λαμπίρη για το KinitirasStudio, το MIRfestival και τα Δημήτρια 2013, με το έργο «Ανάμεσα».

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με ομάδες και σκηνοθέτες όπως:  

- τη Χριστίνα Χριστοφή για το θέατρο Επί Κολωνώ και το Κεντρο Λόγου 104,    - την ομάδα physicaltheater “ΧΑ!“ για τα θέατρα Χώρα, Rubbithole  και Βιos(1ο βραβείο στο Scratch night του Bob festival 2011), με το "Αστραξίδι",

- τον Κώστα Παπακωνσταντίνου για την παράσταση «Χαλασοχώρηδες», στο θέατρο Αλκμήνη και το Bob festival 2012 (bios).

- με τον Γ. Σμπυράκη και το Θέατρο Χαλκίδας, χορογραφώντας το χορό της «Ιφιγένειας εν Αυλίδι».

Εδώ και 8 χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού και δραματικές σχολές, συλλόγους, κοινωνικούς χώρους, ιδρύματα, με έμφαση - και ιδιαίτερο ενδιαφέρον - στους ενήλικες αρχάριους.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 890
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources