Dance Theater

Μαθήματα floor-barre με την Χριστίνα Μπέσκου (Seresta Dance Company)

Πληροφορίες

Το Floor-Barre είναι μια εξελιγμένη τεχνική της MariaFay, μια εναλλακτική προοδευτική μελέτη πάνω στον χορό, διαμορφωμένη και σχεδιασμένη από τη MariaFay, και που η χορεύτρια και χορογράφος Χριστίνα Μπέσκου αντιπροσωπεύει, αναπτύσσει, εξελίσσει και προωθεί αποκλειστικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Που βοηθάει η τεχνική του floor-barre

Μαθήματα floorbarre με την Χριστίνα Μπέσκου (Seresta Dance Company)Tο floor-barre στοχεύει στη σταθεροποίηση και τη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης καθώς και στην αύξηση του εύρους των κινήσεων. Αρχικά επινοήθηκε για να βοηθά στην αποκατάσταση των τραυματισμένων χορευτών του κλασικού μπαλέτου, γρήγορα όμως έγινε δημοφιλές ως ανεξάρτητο πρόγραμμα εκγύμνασης. Οι ασκήσεις floor-barreτονώνουν το σώμα κάνοντάς το πιο ευλύγιστο ενώ βελτιώνουν τη συνολική του εμφάνιση. Βοηθούν στη σταθεροποίηση των γλουτιαίων αλλά και στη σύσφιγξη των μηρών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν τα χέρια, ξεκουράζουν τον αυχένα και βοηθούν την πλάτη να ισιώσει. Οι κοιλιακοί μύες σφίγγουν, ενώ η σπονδυλική στήλη επιμηκύνεται. Με το floor-barreο αθλούμενος μαθαίνει να αναπνέει σωστά, αποκτά ισορροπία και εκπαιδεύεται στη σωστή στάση του σώματος.

Σε ποιους απευθύνεται

Στον σύγχρονο άνθρωπο που αναζητά έναν διαφορετικό τρόπο ολοκληρωμένης σωματικής άσκησης, αποκομίζοντας όλα τα οφέλη των σωμάτων των χορευτών. Στους αθλητές όλων των ατομικών αθλημάτων, προσφέροντας τους έναν ολοκληρωμένο και γρήγορο τρόπο προθέρμανσης κι αποκατάστασης. Στους αθλητές Πολεμικών Τεχνών, καθώς ενδυναμώνει το λεγόμενο «κέντρο» και κυρίως εκείνους στους οποίους η ευλυγισία και δύναμη των άκρων είναι καθοριστικής σημασίας. Στους ορθοπεδικά τραυματισμένους και μετεγχειρητικούς, ειδικά των κάτω άκρων, καθώς η γκάμα των ασκήσεων υποβοηθά δραστικά στην απαιτούμενη φυσιοθεραπεία, με το πλεονέκτημα της απουσίας καταπόνησης των άκρων λόγω της βαρύτητας κατά την όρθια στάση. Στις εγκύους, καθώς μπορεί να αποτελέσει ήπια καρδιοαναπνευστική άσκηση για τον έλεγχο του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ παράλληλα μαθαίνεται ο έλεγχος της αναπνοής  και της πυέλου, σημαντικοί παράγοντες στον φυσιολογικό τοκετό. Στους επαγγελματίες και μη χορευτές όλων των ειδών, διότι πέρα από μια ολοκληρωμένη εκγύμναση κι ασφαλή προθέρμανση, βελτιώνει αισθητά την κατανόηση κι εκτέλεση των τεχνικών κάθε είδους χορού, αφού πρωταρχικός στόχος, είναι η κατανόηση του ίδιου του σώματος και του κέντρου του.

Μαθήματα floorbarre με την Χριστίνα Μπέσκου (Seresta Dance Company)Ξεπερνώντας λοιπόν τα στεγανά του χορού, το σύστημα floor-barreαπευθύνεται σε ΚΑΘΕ άνθρωπο που θέλει να «μάθει» το σώμα του και με τη σειρά του, να αξιοποιήσει αυτή τη γνώση, ενδυναμώνοντας πρώτα από όλα τον «Εαυτό του».

Ενδείκνυται για κάθε ηλικία εφόσον ο κίνδυνος τραυματισμού είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

Λίγα λόγια για το SerestaDanceStudio
Το SerestaDanceStudio βρίσκεται στην οδό Μυκάλης 11, στον Κεραμικό, τηλ: 210 5226359, 6974759184.
Λειτουργούν τμήματα για: μπαλέτο, σύγχρονο, παιδικά τμήματα, χορογραφία

Στο πολύ καλή ποιότητας και ειδικά κατασκευασμένο πάτωμα του Studio γίνονται ασκήσεις μπαλέτου, pilates, yoga, ισομετρικές διατάσεις και χαλάρωση, με κύριο άξονα τη σπονδυλική στήλη και το κέντρο του σώματος. Ιδανικό για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα.

17 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι 30 Ιουνίου 2014
Στούντιο Χορού, Seresta Dance Company
Διεύθυνση: Μυκάλης 11, Κεραμεικός, 104-35
Τηλ. 210 5226359, 6974-759184
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.seresta-dance.gr

 

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 923
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources