Dance Theater

Θεατρικό Εργαστήρι με την Εριφύλη Στεφανίδου (Artistic Studio)

Θεατρικό Εργαστήρι με την Εριφύλη Στεφανίδου (Artistic Studio)PHYSICAL THEATRE STUDIO

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, σπουδαστές δραματικών σχολών και σε όσους έχουν ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με το θέατρο.Ο όρος “σωματικό θέατρο” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποδώσει μια μεγάλη γκάμα θεατρικών πρακτικών με πολύ διαφορετικές αφετηρίες και προσεγγίσεις. Ωστόσο όλες αυτές οι πρακτικές έχουν κάτι κοινό: Υπηρετούν ένα θέατρο ζωντανό το οποίο θέλειτον ηθοποιό-δημιουργό και όχι τον ηθοποιό –εκτελεστικό όργανο, θέατρο που πραγματοποιείται μέσα από συλλογική διαδικασία και με το σώμα να έχει τον πρώτο λόγο. Άλλωστε, όπως είχε πει ο J. Lecoq, “To σώμα γνωρίζει πράγματα που το μυαλό αγνοεί”…

Ξεκινώντας λοιπόν από αυτήν την αφετηρία θα δουλέψουμε, μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς,πάνω στα εξής:

~ τεχνική ~ το σώμα στο χώρο, εδώ και τώρα ~ το ensemble στο χώρο ~ σώμα και ήχος/λόγος/κείμενο ~ η σκηνική επικοινωνία ~ το χτίσιμο και η κλιμάκωση συνθηκών επί σκηνής ~ η σωματικότητα των χαρακτήρων και η σχέση τους επί σκηνής ~ devising

Η δουλειά θα βασιστεί στην παιδαγωγική του J. Lecoq, εμπλουτισμένηωστόσο με την επιρροή διαφόρων ειδών training, που μου σύστησαν σημαντικοί δάσκαλοι και σκηνοθέτες μέσα στα χρόνια, αλλά και με την εμπειρία της προσωπικής μου δουλειάς και έρευνας. Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν και να εξασκήσουν το ‘ δημιουργικό τους σώμα’ καθώς και τον τρόπο να το χρησιμοποιούν μέσα στο σύνολο, προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους θέατρο.

Απαραίτητη προυπόθεση, η διάθεση για παιχνίδι

Κάθε Παρασκευή 18.00-20.00
Έναρξη Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013 18.00-20.00
Κόστος: 40€ το μήνα (35€ για τα μέλη του Στούντιο)
 Artistic Studio Oriental Expression
Λεωφ. Βουλιαγμένης  272Α-ΜΕΤΡΟ Άγ. Δημήτριος (έξοδος Βουλιαγμένης)
Δίπλα στο Athens Metro Mall
Τηλ./Fax 210 9735888-Κιν.6992553320
www.orientalexpression.gr - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.bollywoodfestival.gr


Εριφύλη Στεφανίδου, γεννημένη το 1977, ηθοποιός και εκπαιδεύτρια. Πτυχιούχος της «Δραματικής Σχολής Γιώργου Κιμούλη» (ΥΠ.ΠΟ.) στην Αθήνα  (1999-2002). Μετεκπαίδευση στη διετούς φοίτησης  «Ecole Internationale de Theatre Jacques Lecoq» στο Παρίσι (2002-2004) και στη συνέχεια συμμετοχή σε διάφορα σεμινάρια σωματικού θεάτρου, κινηματογράφου και χορού (2005-2013). Τόσο οι μεταπτυχιακές σπουδές και τα σεμινάρια όσο και η επαγγελματική εμπειρία της ως ηθοποιού και εκπαιδεύτριας συνδέονται ιδιαίτερα με την τεχνική, τον αυτοσχεδιασμό και το ensemble. Η εκπαιδευτική της δραστηριότητα ξεκίνησε το 2005 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με μαθήματα και Σεμινάρια σωματικού θεάτρου σε παιδιά, εφήβους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς. Εργάζεται επίσης ως ηθοποιός και performer.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 700
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources