Dance Theater

Μάθημα Γιόγκα σε συνδιασμό με Σύγχρονο Χορό με την Θεοδοσία Σουρέλου

 

Μάθημα Γιόγκα σε συνδιασμό με Σύγχρονο Χορό , Θεοδοσία Σουρέλου motion-E  (με την Σία Σουρέλου)

"Στον χορό δεν έχουν σημασία τα σύνορα. Ακόμα κι όταν μερικά είδη προσπαθούν να θέσουν περιορισμούς ή να λειτουργήσουν μέσα σε ένα πλαίσιο, η κίνηση της ζωής, η χορογραφία της και η ανάγκη της για ροή παίρνουν τον έλεγχο και επιτρέπουν σε κάποια είδη να έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο. Όλα συνδέονται αβίαστα μεταξύ τους και ο χορός παίρνει τη θέση του στο χώρο όπου ανήκει : στο διαρκώς εναλλασσόμενο παρόν."

Sidi Larbi Cherkaoui

Το μάθημα αυτό είναι βασισμένο σε ασκήσεις Γιόγκα σε συνδυασμό με συνεχή ροή της κίνησης και της αναπνοής χρησιμοποιώντας κινησιολογικές μεταβάσεις από τεχνικές σύγχρονου χορού. Σκοπός του μαθήματος είναι να προσεγγίσουμε τις στατικές θέσεις της Γιόγκα με εναλλαγές δυναμικής και ρυθμού αφυπνίζοντας την μουσικότητα και ρευστότητα της κίνησης έτσι ώστε να μετατραπούν σε χορευτικούς συνδυασμούς. Θα πειραματιστούμε πάνω στην κίνηση με στόχο να ανοίξουμε τα περιοριστικά πλαίσια των στάσεων της Γιόγκα και να επεκταθούμε στο χώρο χρησιμοποιώντας την απεριόριστη εσωτερική δυναμική τους. Με αυτόν τον τρόπο δουλεύουμε ολιστικά το σώμα  επιτρέποντας την εκγύμναση και την σωστή αναπνοή με το ξεμπλοκάρισμα της ενέργειας και εκτόνωσης μέσα από μία παρατήρηση των συναισθημάτων που η ίδια η κίνηση γεννά. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της κίνησης του σώματος που επιτρέπει ελευθερία και υποστηρίζει την έκφραση.

Το συγκεκριμένο μάθημα απευθύνεται σε όσους θέλουν να δουλέψουν με νέους τρόπους και ενδιαφέρονται να μελετήσουν την κίνηση του σώματος δίνοντας έμφαση στο άνοιγμα των αισθήσεων και των συναισθημάτων. Ο συμμετέχων κινείται ως ανεξάρτητη μονάδα αλλά και ως μέρος ενός συνόλου χρησιμοποιώντας τα εργαλεία ώστε  να απολαμβάνει και να εκφράζεται ανακαλύπτοντας νέες ποιότητες και δυναμικές.

Η Θεοδοσία Σουρέλου είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας 11. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη με υποτροφίες του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης και του Dance Space Center και   συνεργάστηκε με χορογράφους όπως η Nina Winthrop, ο Jeremy Nelson, ο Bill Young, η Deborah Bailey, ο Lοuis Lara και η εικαστικός Birgit Ramsauer, ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει και δικές της χορογραφίες στην Νέα Υόρκη, την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Griffon, Ανάλια, με την Τζένη Αργυρίου και με την ομάδα Sine Qua Non, σε μια παραγωγή για τη Λυρική Σκηνή. Το 2009 συνεργάστηκε ως χορογράφος και χορεύτρια με τον Frey Faust για παραστάσεις στην Αθήνα και την Πάτρα. Έχει συνεργαστεί με τούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς DIAN απο την Ελλάδα, Centro Teatro Calabria απο την Ιταλία, Znanie  απο την Βουλγαρία και Teatro Instabile Berlino απο την Γερμανία στο πλαίσιο του Ευρωπαικού Προγράμματος EROA που εντάσσεται στο πρόγραμμα Culture. Έχει επίσης επιμεληθεί την κίνηση στο θεατρικό έργο «Καβαλάρηδες στη Θάλασσα» της Άννας Κοκκίνου. Ήταν βασικό μέλος της χορογραφικής ομάδας του Δημήτρη Παπαιωάννου στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Τον Οκτώβριο του 2013 συμμετείχε με την καλλιτεχνική δράση "aquiet approach in huMInDs" στην συνάντηση του διεθνούς δικτύου καλλιτεχνών, ΙΕΤΜ στην Αθήνα. Το δρώμενο αυτό συνεχίζει μέχρι και σήμερα σε χώρους τέχνης. Επίσης, εργάζεται ως δασκάλα χορού και γιόγκα.

www.enteka.org

Κάθε Τρίτη  19:00-20:00
SantoshaYoga Shala
Κονίτσης 12, Άνω Γλυφάδα
213 0292332

 

 

Share this post

elenfrdeites
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 911
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources