Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 18:39

Κίνηση Ωρομίσθιων Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου Καλλιτεχνικών Σχολείων - Επιστολή προς την κυβέρνηση

ypomnima kathigitwn kallitexnikwn sxoleiwn
Η κυβέρνηση ανοίγοντας τα σχολεία απαιτεί από τους ωρομίσθιους καθηγητές χορού και κινηματογράφου να προσέρχονται για διδασκαλία στα καλλιτεχνικά σχολεία, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύει την διδασκαλία στις σχολές χορού και κινηματογράφου κρατώντας τις κλειστές.
Η πρόσφατα δημιουργηθείσα Κίνηση Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου Καλλιτεχνικών Σχολείων έκανε σήμερα την δεύτερη ανακοίνωσή της επάνω στο θέμα καθώς τρέχουν οι εξελιξεις και πιέζονται συνάδελφοι καθηγητές με κόψιμο της μισθοδοσίας τους.
 

Αθήνα 4/2/2021

Προς την Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Μενδώνη

Θέμα: Άμεση απάντηση για την ασφαλή διεξαγωγή μαθημάτων ΧΟΡΟΥ στα καλλιτεχνικά γυμνάσια και λύκεια.

Αξιότιμες κυρίες Υπουργοί,

Πέρασαν 8 ημέρες χωρίς απάντηση στο κατεπείγον ερώτημα μας  προς τα υπουργεία παιδείας και πολιτισμού αναφορικά με την υγειονομική ασφάλεια της δια ζώσης διδασκαλίας στα καλλιτεχνικά σχολεία. Σύσσωμοι, οι ωρομίσθιοι καθηγητές χορού και κινηματογράφου των καλλιτεχνικών σχολείων τονίζουμε ότι η διακοπή της τηλεδιδασκαλίας και η προσέλευσή μας στις αίθουσες (χωρίς ανοιχτό εξαερισμό, μικρότερης αναλογίας αριθμού ανθρώπων σε κλειστούς χώρους από τον επιτρεπόμενο βάσει κυβερνητικών αποφάσεων) για κοινή σωματική άσκηση η οποία κατά τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησής σε δημόσια συζήτηση είναι υγειονομικά επικίνδυνη λόγω των «εκπνεόμενων σωματιδίων», εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία όλων μας. Συνεχίζουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απουσία επαρκούς ενημέρωσης και σαφούς απάντησης του αιτήματός μας πράγμα το οποίο κάνει υποχρεωτική την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας.

Υπογραμμίζουμε με απογοήτευση ότι γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών συμπεριφορών οι οποίες μας υποβιβάζουν ως εκπαιδευτικούς και ως εργαζομένους. Καταγγέλλουμε ότι μερίδα συναδέλφων απειλήθηκε για απειθαρχία από τις διευθύνσεις των μονάδων μας, ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό ότι αναμένουμε τις επίσημες αποφάσεις και ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας για την πολυπόθητη επιστροφή στα σχολεία μας. Απαιτούμε να σταματήσουν τα μαθήματα δια ζώσης και να ξεκινήσει πραγματικός διάλογος των αρμοδίων από όλες τις πλευρές ώστε να υπάρξει μια ασφαλής λύση  για την διδασκαλία των μαθημάτων που προϋποθέτουν κίνηση. Θεωρούμε παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων μας τις απειλές για διακοπή της μισθοδοσίας σε συναδέλφους που αρνήθηκαν να διδάξουν ενώ ήταν αποδεδειγμένα πρόθυμοι να τιμήσουν τις συμβάσεις της πρόσληψης τους μέσα σε ασφαλή πλαίσια.

Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι οι διευθύνσεις των σχολείων και των δευτεροβάθμιων επιτροπών είναι υπόλογοι για την εφαρμογή επικίνδυνων διαδικασιών για την δημόσια υγεία, και το προκάλυμμα της υπακοής σε διαταγές δεν αναιρεί τις ευθύνες τους. Η θέση τους δεν είναι αυτή της μηχανικής εφαρμογής αντιφατικών και επικίνδυνων για την δημόσια υγεία αποφάσεων αλλά συμπαράστασης. Ας ενδιαφερθούν πραγματικά για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες που μόνο στα σχολεία τους διδάσκονται και είναι οι ξεχωριστοί λόγοι ύπαρξης τους.

Όσο κι αν λαχταράμε να επιστρέψουμε στις αίθουσες και στους μαθητές μας, συνεχίζουμε να είμαστε ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ στην επιστροφή μας, εάν αυτή δεν συνοδεύεται από ορθολογική απόφαση για το μάθημα του χορού, θεάτρου και κινηματογράφου τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Απαιτούμε

  • Να σταματήσουν τα μαθήματα δια ζώσης και να ξεκινήσει πραγματικός διάλογος με τους αρμόδιους φορείς ώστε να υπάρξει μια ασφαλής λύση  για την διδασκαλία των μαθημάτων που προϋποθέτουν κίνηση- άθληση σε εσωτερικούς χώρους.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας. Σας εφιστούμε την προσοχή, ότι με την περιφρονητική σιωπή σας, εκμεταλλευόμενοι την αδίκως επισφαλή θέση μας, οδηγείτε σε όξυνση των σχέσεων ενώ ταυτόχρονα εξευτελίζετε όχι μόνο εμάς αλλά ολόκληρή την τέχνη του χορού. Αναμένουμε τη δημόσια απάντησή σας πριν προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια διαμαρτυρίας.

Στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις, αλλά και διάλογο.

Κίνηση ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου των Καλλιτεχνικών Σχολείων

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.https://kinisikathigitonkallsxoleia.blogspot.com/2021/01/blog-post.html

 
Read 569 times Last modified on Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 19:21
Like us on Facebook