Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 23:09

Open call για τη συμμετοχή επαγγελματιών χορευτών στην παράσταση «Roots» του Kader Attou

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ανοίγει τις πόρτες του στη χιπ χοπ κουλτούρα και το street dance με τον νέο κύκλο «Layers of Street», μία πρωτότυπη ενότητα δράσεων που δίνει στους καλλιτέχνες του χώρου πρόσβαση στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά ταυτόχρονα, προσκαλεί το νεανικό – και όχι μόνο – κοινό, να γίνει ενεργό κομμάτι του Φεστιβάλ.
Στο πλαίσιο αυτού του κύκλου δράσεων, θα πραγματοποιηθεί στην Πειραιώς 260 η παράσταση Roots (Ρίζες) του διεθνούς φήμης χορογράφου Kader Attou και της ομάδας του, Accrorap. Η παρουσία του Καντέρ Αττού στο Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πρόκειται για τον πρώτο προερχόμενο από τη χιπ χοπ σκηνή χορογράφο που ανέλαβε τη διεύθυνση του Εθνικού Χορογραφικού Κέντρου La Rochelle στη Γαλλία.


Το έργο Roots ζωντανεύει τη μακρά προσωπική ιστορία του δημιουργού με το χιπ χοπ – μια ιστορία που συνθέτουν παιδικές αναμνήσεις, χορευτικές αναζητήσεις και πολιτισμικές ανταλλαγές. Στην ελληνική εκδοχή της παράστασης, που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Αττού θα δουλέψει με επαγγελματίες Έλληνες *ίδες street χορευτές *τριες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη συναρπαστική αυτή σκηνή. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στη Γαλλία από την ομάδα accrorap και ενθουσίασε το κοινό στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2019).

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Ο Kader Attou απευθύνει πρόσκληση σε 15 Έλληνες *ίδες χορευτές *τριες με μεγάλη εμπειρία και γνώση στο χιπ χοπ (breakdance, popping, locking, hip hop) με υψηλή τεχνική στο πάτωμα (floorwork) και με εμπειρία σε ομαδική εργασία, με στόχο να τους μυήσει στην ιδιαίτερη χορογραφική γλώσσα και το ποιητικό σύμπαν του Roots.
Οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλουν την αίτησή τους θα πρέπει να είναι πλήρως διαθέσιμοι τις ημερομηνίες:

16-21 Μαΐου 2021
1-5 Ιουνίου 2021

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους (αποκλειστικά στα αγγλικά), μαζί με έναν σύνδεσμο για ένα βίντεο παρουσίασης της δουλειάς τους διάρκειας 2-3 λεπτών, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 16 Απριλίου 2021 στις 12 τα μεσάνυχτα


Kader Attou
Πρωτοπόρος καλλιτέχνης στην προώθηση της hip hop σκηνής στη χώρα του και σε όλο τον κόσμο, ο Kader Attou χορογραφεί ένα μοναδικό σύμπαν σε διαρκή κίνηση ανάμεσα στον σύγχρονο χορό, το hip hop και τις τέχνες του τσίρκου. Εκπροσωπεί τη γενιά Γάλλων καλλιτεχνών που έδωσαν στον hip hop χορό αισθητική διάσταση, συνδέοντάς τον με τη σύγχρονη σκηνή από το ξεκίνημά του, το 1989.

Read 274 times Last modified on Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 23:17
Like us on Facebook