Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 01:13

Movement Medicine Open Air στο Ηλιοστάσιο με την Μαρία Βαρελά

Οι αλλαγές των εποχώνMovement Medicine με τη Μαρία Βαρελά
21.06.2020Χορεύοντας στο Ηλιοστάσιο (open air)
Movement Medicine Open Air στο Ηλιοστάσιο με την Μαρία Βαρελά
Επιστρέφοντας στο σώμα, τη δική μας παρουσία, και ταυτόχρονα με ένα διαφορετικό «μαζί».

Με ένα σώμα που κινείται σε ανοιχτό χώρο και «απόσταση ασφαλείας», όπως ζητούν οι συνθήκες, αλλά και ελεύθερα, φέρνοντας μας περισσότερες ανάσες, έκφραση και δύναμη για να συνεχίσουμε.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, προσφέρθηκε ένας κύκλος 7 δωρεάν μαθημάτων #MovementMedicine online, με στόχο να μας υποστηρίξει στην κατάσταση εγκλεισμού που άλλαξε την καθημερινότητά μας σχεδόν ολοκληρωτικά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Κατόπιν, συνεχίστηκαν οι συναντήσεις για 5 ακόμη εβδομάδες, φτάνοντας τους τρεις μήνες online εβδομαδιαίων μαθημάτων. Αυτή η διαδικτυακή εμπειρία αποδείχτηκε εξαιρετικά ωφέλιμη για πολύ κόσμο, με πολύ διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και σχέση με την κίνηση και το διαλογισμό.

Μετά από όλα αυτά που ζήσαμε από την αρχή της άνοιξης, συναντιόμαστε αισίως δια ζώσης, σε εξωτερικό χώρο, σε μια από τις φυσικές αλλαγές της εποχής, το Ηλιοστάσιο. Κι αφήνουμε το φως της μεγαλύτερης ημέρας του χρόνου να καθοδηγήσει το χορό και την επανασύνδεσή μας.
Η πρακτική μας θα συνοδεύεται σε κάποια κομμάτια της από μουσική και σε άλλα όχι.

. Κινούμενες/οι στη φύση, ερχόμαστε σε επαφή με το σώμα, τον εαυτό μας και τους ανθρώπους, επιτρέποντας έτσι μια διαφορετική επεξεργασία αυτών των σαρωτικών αλλαγών, πάνω στις οποίες δεν έχουμε έλεγχο.
. Επιτρέπουμε στο σώμα -και τη φωνή μας!- να εκφραστεί ελεύθερα μέσα από την κίνηση. Δεν υπάρχει χορογραφία, ακολουθούμε τη δική μας προσωπική κινητική εμπειρία.
. Αποφορτίζουμε ό,τι μας έχει βαρύνει από τις επιπλέον απαιτήσεις και την πίεση της εποχής. Κι αφήνουμε το σώμα να μας δείξει πού θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας για τα καινούργια μας βήματα.
. Βρίσκουμε το δικό μας δημιουργικό τρόπο να συνδεθούμε και να μοιραστούμε οτιδήποτε συμβαίνει, μέσα από τον μοναδικό μας χορό – τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις, αλλά μαζί.

Θα χορέψουμε χρησιμοποιώντας βασικά εργαλεία της κινητικής πρακτικής του Movement Medicine (μέθοδο ενσώματης συνειδητής κίνησης που δημιουργήθηκε από τη Susannah και τον Ya'Acov Darling Khan στην Αγγλία - www.schoolofmovementmedicine.com).
Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό.

Facebook event: Change of Seasons • Movement Medicine

Εισηγήτρια: Μαρία Βαρελά, Movement Medicine Greece
Σύντομο βιογραφικό στην ιστοσελίδα του Movement Medicine για την Ελλάδα: https://trustinmotion.org/%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1/
__________

21.06.2020 | 09.15-12.30

OPEN AIR EVENT: Εξωτερικός χώρος που ανακοινώνεται μέσω email στις/ους ενδιαφερόμενες/ους.
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ: Άνετα ρούχα που δεν σας σφίγγουν και μαλακά παπούτσια με τα οποία να μπορείτε να χορέψετε σε χώμα (κι ίσως πιο σκληρές επιφάνειες).
Μπουκάλι με νερό.
Πετσέτα, παρεό, στρωματάκι ή ό,τι άλλο πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει να είστε πιο άνετα τις στιγμές της χαλάρωσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ μόνο στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
* Λόγω των συνθηκών, η κράτηση επιβεβαιώνεται αποκλειστικά με την κατάθεση του ποσού συμμετοχής σε λογαριασμό τραπέζης. Τα τυχόν έξοδα μεταφοράς βαρύνουν τους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες και δεν είναι δυνατή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης.

__________

© 2020 ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΕΛΑ • MOVEMENT MEDICINE GREECE
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | All rights reserved

 

Read 241 times
Like us on Facebook