Dance Theater

1st Bollywood Dance Academy Greece

 1st Bollywood Dance Academy Greece
Η 1η Ακαδημία Bollywood Dance στην Ελλάδα (www.bollywoodacademy.gr) ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2013 από την Άννα Δημητράτου, Πρόεδρο και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Artistic Studio Oriental Expression, με σκοπό να διδάξει, να παρουσιάσει και να διαδώσει την ινδική κουλτούρα στο ελληνικό κοινό.
Η Ακαδημία, που ξεκίνησε από την Αθήνα με ελάχιστους χορευτές, έχει ήδη εξαπλωθεί και έχει μέλη σε όλη τη χώρα όπου πραγματοποιούνται τακτικά μαθήματα χορού Bollywood και κλασικού Ινδικού Χορού, σεμινάρια, επαγγελματικά Trainings και Παραστάσεις.

Η Ακαδημία Bollywood Dance δέχεται συχνά προσκλήσεις από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Antenna, Alpha Channel, Mega, Star, Beyond, Epsilon και άλλα. Η δουλειά μας έχει παρουσιαστεί επίσης με ειδικά αφιερώματα στον Ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο στην Ελλάδα αλλά και στην Ινδία.

Τον Απρίλιο του 2013, την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, διοργανώσαμε στο κέντρο της Αθήνας το 1ο Bollywood Flash mob στην Ελλάδα με εκατοντάδες Έλληνες χορευτές.
Τον Ιούνιο του 2013, η Ακαδημία και το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την Ελληνοϊνδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.), εισήγαγε ένα νέο Θεσμό, το Bollywood and Multicultural Dance Festival (BMDF). Ο νέος Θεσμός, αγκαλιάστηκε από το αθηναϊκό κοινό και τέθηκε υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού (CID- UNESCO) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Το Φεστιβάλ είναι μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης. Κύριος σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε το Διεθνές αυτό Φεστιβάλ ακόμη περισσότερο, μέσα από τη συνεργασία μας με παρόμοιες Οργανώσεις και Χορευτικές Ομάδες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες.
Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην Τέχνη του Χορού και της Μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών – πέρα από γεωγραφικά σύνορα – στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε. Ιδιαίτερα στο 3ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών (Ιούλιος 2013) η Ακαδημία σε συνεργασία με τον Ινδό χορευτή και δάσκαλο George Jacob, παρουσίασε το 1ο ελληνικής παραγωγής Bollywood musical "India-The land of love". Οι καλύτεροι χορευτές επιλέχθηκαν από όλη τη χώρα και εκπαιδεύτηκαν για 6 μήνες στην Ακαδημία για την επιτυχία του Μιούζικαλ.

Εκτός από όλα αυτά, η Ακαδημία εγκαινίασε και τον International Bollywood Dance Competition στο 2ο Φεστιβάλ (Ιούνιος 2014) με συμμετοχές διαγωνιζομένων από όλο τον κόσμο. Οι νικητές επιλέγονται από αναγνωρισμένη Επιτροπή φημισμένων Δασκάλων. Tον Ιούνιο του 2020 θα πραγματοποιηθεί ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Βοllywood Dance στην Ελλάδα.
Επίσης, προς το τέλος του κάθε χρόνου, η Ακαδημία διοργανώνει Bollywood Dance Master Classes Mega Bollywood Dance Show όπου προσκαλεί φημισμένους δασκάλους και χορογράφους του χορού Bollywood, να διδάξουν και να χορέψουν στη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Το Φεστιβάλ και το Mega Bollywood Show προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες και αναφέρονται εκτενώς από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης και το πρόγραμμα "Be a Bollywood Dance Professor" που εγκαινιάσαμε, έτσι ώστε – ύστερα από  κοπιαστική εκπαίδευση – να
δημιουργηθούν καινούργιοι δάσκαλοι Bollywood Dance στην Ελλάδα,με ευρύτερο στόχο την εξάπλωση της Ινδικής Κουλτούρας και του  χορού Bollywood σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Στα σχεδόν 8 αυτά χρόνια της ύπαρξής του, το Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, έχει υποδεχθεί καλλιτέχνες από πολλές χώρες όπως Ινδία, Αυστρία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Χαβάη, Αμερική και πολλές άλλες, που έχουν διδάξει, χορογραφήσει και χορέψει για το ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό. Η ακαδημία έχει προβληθεί από γνωστούς παρουσιαστές όπως η Ελένη Μενεγάκη, ο Μάρκος Σεφερλής, η Κατερίνα Καραβάτου και πολλούς άλλους.

Ομάδα της Ακαδημίας έλαβε μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» όπου «αποθεώθηκε» από την Επιτροπή και πέρασε στους Ημιτελικούς.

1st Bollywood Dance Academy Greece1st Bollywood Dance Academy Greece
Αντιόπης 31, Άγιος Δημήτριος – Μετρό Δάφνης
Τηλ. / Fax 210 9735 888
Κιν. 699 711 6407 – 699 255 3320Websites

Artistic Studio Oriental Expression: www.orientalexpression.gr
Bollywood and Multicultural Festival: www.bollywoodfestival.gr
1st Bollywood Dance Academy Greece: www.bollywoodacademy.gr
  Social Media
  Y-Tube Artistic Studio Oriental Expression
  Instagram bollywood_greece

Share this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources