Dance Theater


artshub στουντιο χορου, logo
H σχολή ArtsHub, από το 2015 ξεκινάει τη λειτουργία της σε έναν ολοκαίνουριο ατμοσφαιρικό χώρο σύγχρονης αισθητικής.

Όραμά μας είναι το ARTSHUB να αποτελέσει ένα χώρο όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να εξερευνήσει το σώμα του και την κίνησή του, να αυξήσει τις δυνατότητες έκφρασης του ατομικά και ομαδικά και να ζήσει εμπειρίες χαράς και ελευθερίας.
Ευχάριστα... σαν ένα διαδραστικό παιχνίδι, οργανωμένα... μέσα σε μια ζωντανή κοινότητα.

Πρόγραμμα 2017 - 18

artshub στουντιο χορου, προγραμμα μαθηματων
Περιγραφή Μαθημάτων

Afro Fusion
Η
Αφρικανική ήπειρος (μια από τις πιο ποικιλόμορφες μεριές του πλανήτη) είναι ένας τόπος που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, και πάντα είναι λίγα αυτά που ξέρεις γι αυτόν. Η κουλτούρα (ένας συνδυασμός κίνησης, ρυθμού, τραγουδιού) συνοδεύει το λαό στις καθημερινές του δραστηριότητες και όχι μόνο. Τα είδη των χορών που συναντώνται σε κάθε περιοχή αντλούν θεματολογία από το γάμο, τη γέννηση, τον πόλεμο, τελετές ενηλικίωσης, καλωσορίσματος και θρησκευτικές τελετές.

Το Afro Fusion βασίζεται στον αφρικάνικο παραδοσιακό χορό και επηρεάζεται από τον μοντέρνο και σύγχρονο χορό. Τεχνική κλασικού, σύγχρονου, μοντέρνου χορού αλλά και μεταγενέστερες τεχνικές με βάση τον αφρικάνικο μοντέρνο κ σύγχρονο χορό. Πολυρυθμικότητα, δεξιοτεχνία, αντοχή και πολλά άλλα συνθέτουν το σύστημα που σε οδηγεί να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου σε μια μοναδική μορφή τέχνης. Το μάθημα ξεκινάει με ζέσταμα και ενδυνάμωση σε αρθρώσεις και μυς. Η τεχνική και η αντοχή χτίζεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος όπου δίνονται συνεχώς κινησιολογικές ασκήσεις σε όλα τα επίπεδα του χώρου και στη συνέχεια εφαρμόζονται σε μικρές χορογραφίες ενώ στο τέλος του μαθήματος εφαρμόζονται ασκήσεις διατάσεων. Μουσική: κυρίως αφρικάνικη, μοντέρνα, αλλά και οποιαδήποτε μουσική στη οποία θα μπορούσε να ενταχθεί μια χορογραφία afro fusion


Σωματική Έκφραση & Danza Vital - Susana Noemi Abigador
Ό
ταν το σώμα μιλάει, αναπόφευκτα – ευτυχώς! εκφράζονται τα συναισθήματα μας.

Το σώμα μπορεί να μας μιλήσει για την συμπεριφορά μας όπως και για τα βαθύτερα κομμάτια της ψυχής μας, αρκεί να μπορούμε να το ακούσουμε. Μία απλή κίνηση, μία ανάσα, μία σκέψη, ένα συναίσθημα δημιουργούν το προσωπικό μας χορό , καθρεφτίζοντας το πώς είμαστε εκείνη τη στιγμή. Με το σώμα μας κινούμαστε, γνωρίζουμε και σχετιζόμαστε με τους γύρω μας και έτσι ερχόμαστε πιο κοντά στον εαυτό μας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να μας βοηθήσει στην εξέλιξη της προσωπικής μας ενέργειας και στην αρμονική ισορροπία του εσωτερικού μας κόσμου (σκέψη, συναίσθημα) με τον εξωτερικό ας κόσμο (κίνηση, έκφραση). Να εμπιστευτούμε πρώτα τον εαυτό μας και στη συνέχεια τους άλλους. Να μάθουμε τους δικούς μας κώδικες επικοινωνίας και να τους εξωτερικεύσουμε. Το μέσο για να επιτύχουμε αυτή τη διαδρομή είναι η κίνηση. Συνειδητή και ταυτόχρονα αυθόρμητη. Με άνετα ρούχα, κάλτσες που να μη γλιστρούν και διάθεση να συμμετέχουμε!
Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που αναζητούν να ξυπνήσουν το σώμα τους και να εκφραστούν με δημιουργικότητα μέσα από αυτό, όπως επίσης και σε κάθε νηπιαγωγό, δάσκαλο, εμψυχωτή, ηθοποιό, θεατρολόγο, χορευτή, art-θεραπευτή.


Hatha Yoga - Κατερίνα Μαντά
Η
Yoga σήμερα αναμφισβήτητα θεωρείται η τέχνη και η επιστήμη του «ευ ζην». Η εξάσκηση της προάγει και επιδρά θετικά σε όλες τις πλευρές του ατόμου: τη σωματική, τη ζωτική, τη νοητική, τη συναισθηματική την ψυχική και την πνευματική πλευρά. Στο πρακτικό επίπεδο η yoga είναι το μέσο για την εξισορρόπηση και τη εναρμόνιση πρώτα του σώματος και μετά του νου και των συναισθημάτων.
Η τακτική εξάσκηση της διατηρεί το φυσικό σώμα σε άριστη κατάσταση και προάγει την υγεία. Στο σωματικό επίπεδο οι άσανας (στάσεις) της yoga δίνουν πίσω την καλή φυσική υγεία και ζωτικότητα εξαφανίζοντας τις τοξίνες και την ένταση. Όταν η πρακτική εξάσκηση της yoga πραγματοποιείται με επίγνωση, προσφέρει πολλά ευεργετήματα όπως η ψυχική ηρεμία, πνευματική ισορροπία και διαύγεια στο νου. Η yoga δεν είναι απλά ασκήσεις. Είναι τρόπος ζωής. Μας στέλνει σε μέρη του σώματος και του πνεύματός μας που δεν είχαμε φανταστεί καν ότι υπάρχουν. Με λίγα λόγια απλά μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα σε όλα τα επίπεδα!

Θεατρική ομάδα

Απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να εκφραστούν ελεύθερα μέσα απ' αυτό. 
Mια διαδικασία ευχάριστη και δημιουργική που στόχο έχει όχι να δημιουργήσει ηθοποιούς αλλά να ανοίξει ένα παράθυρο μέσα απ' το οποίο ο καθένας μας θα μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του, μέσα από το μαγικό κόσμο του ΘΕΑΤΡΟΥ. 
Σε μια ατμόσφαιρα παιχνιδιού αναζητάμε τη δίκη μας φωνή και στάση απέναντι στον κόσμο. Παίζουμε με τις τεχνικές και τις θεατρικές μεθόδους, αλληλεπιδρούμε με τους άλλους και κυρίως δημιουργούμε! Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον που δεν έχει τη μορφή μαθήματος αλλά βιωματικού παιχνιδιού. 
Φορέστε το χαμόγελο σας και άνετα ρούχα και ελάτε να δημιουργήσουμε παίζοντας θέατρο!Body Percussion (Body Music) - Simone Mongelli
Εργαστήριο μουσικής του σώματος και ρυθμού με τον Simone Mongelli (Kantu Korpu, Bodyterranean).

Body Music είναι η δημιουργία μουσικής με την αποκλειστική χρήση του ανθρώπινου σώματος. Πρόκειται για μια αρχαία πράξη, γνωστή σε διάφορες μουσικές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο, η οποία σήμερα αναζωογονείται ως σύγχρονη μορφή performance, που συνδυάζει μουσική, ρυθμό και κίνηση. Είναι μία μορφή έκφρασης που μας επιτρέπει να συνδυάσουμε στην ίδια στιγμή και στο ίδιο μας το σώμα την μουσική δημιουργία με την σωματική αντίδραση που εκείνη προκαλεί, να νιώσουμε την πρωτόγονη δύναμη του ρυθμού κυριολεκτικά πάνω μας, να βιώσουμε μία ολοκληρωμένη και πολύ άμεση μουσική εμπειρία.
Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε την μουσική του σώματος ως κύριο εργαλείο για την εξερεύνηση του προσωπικού και ομαδικού ρυθμού μας, χωρίς όμως να αποκλείσουμε την ενδεχόμενη χρήση κρουστών μουσικών οργάνων ή και απλών αντικειμένων, για μία ολοκληρωμένη ρυθμική εμπειρία και κατάρτιση. Η μουσική του σώματος προσφέρει σημαντικά οφέλη, σαν προσωπική και κυρίως σαν ομαδική δραστηριότητα, εφόσον αναπτύσσει την σωματική συνείδηση, την σχέση με τον χώρο, τον συντονισμό, την αίσθηση του ρυθμού (όχι μόνο μουσικού), την ευχέρεια στις κινήσεις, την ομαδική συνεργασία και την σωστή εκτίμηση της ατομικής συνεισφοράς στην ομάδα, και γενικότερα την μουσικότητα, την ικανότητα ακοής του εαυτού μας και των άλλων, τον αμοιβαίο συγχρονισμό.
Για αυτούς τους λόγους είναι και ειδικά σημαντική για όσους έχουν επαφές με την σκηνή (μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς) αλλά και για όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη μουσική και τον χορό.


 

Tango Argentino - Στάθης Τσιγάντες & Στέλλα Τζάρτου
Τ
ο Tango Argentino γεννήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και σήμερα γνωρίζει τεράστια άνθιση σε όλο τον κόσμο όπως και την Ελλάδα. Είναι έντονα επικοινωνιακό και αυτοσχεδιαστικό, με σαφώς διακριτούς ρόλους για τον άντρα και την γυναίκα. Αποτελεί έναν διάλογο του ζευγαριού που επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό με χορευτικές φράσεις απεριόριστης ποικιλίας, ανάλογα με την μουσική και την διάθεση του ζευγαριού.

 Ως κοινωνικός χορός χορεύεται προπάντων σε χορευτικές βραδιές, τις λεγόμενες milongas. Σήμερα, στην Αθήνα κ σε όλες τις μεγάλες πόλεις διεξάγονται δεκάδες milongas κάθε βδομάδα.  
Tango Argentino Practica
Κάθε εβδομάδα διεξάγεται στον χώρο της Tango mas η Practica της σχολής. Η Practica είναι βασικός θεσμός του Tango Argentino και της μάθησής του, καθώς συμβάλλει εξίσου με τα μαθήματα στην εξέλιξη των μαθητών, ενώ αναπτύσσει και την απαραίτητη κοινωνικότητα και σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων. Γίνεται εξάσκηση ή απλά χορός σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και φυσικά οι δάσκαλοι είναι πάντα εκεί για οποιαδήποτε βοήθεια. Σ' αυτήν συμμετέχουν τόσο μαθητές από τα τμήματα της Tango mas όσο και άλλων σχολών καθώς και όσοι επιθυμούν να πάρουν από κοντά μια πρώτη γεύση του tango.
 
Tribal Fusion Belly Dance - Ναϊάδα Δ. Λιόλιου

Το Tribal Fusion Belly Dance είναι ένα νέο είδος χορού που συνδυάζει το βασικό βηματολόγιο του παραδοσιακού ανατολίτικου χορού της κοιλιάς (Oriental) με την πρόσμιξη βασικών χαρακτηριστικών κινήσεων από άλλους χορούς όπως το φλαμένκο, πόππινγκ, κλασικό ινδικό χορό, σύγχρονο κ.α. Eίναι μετεξέλιξη του American Tribal Style χορού με φολκλορικές επιρροές.

Με τον όρο Oriental, δηλαδή "ανατολίτικος χορός", αναφερόμαστε στους παραδοσιακούς χορούς της Αιγύπτου και γειτονικών χωρών, όπως αυτοί εξελίχθηκαν στο πέρασμα των χρόνων. Μερικά από τα πιο γνωστά είδη είναι το drum solo, baladi, maksum, saidi, κ.α.
Ο χορός αποτελεί μέσο έκφρασης και ανάδειξης τόσο του σώματος όσο και της πνευματικής υπόστασης του ατόμου. Η δύναμη της έκφρασης μέσα από το σώμα είναι το θαύμα του χορού που όλοι θα θέλαμε να κατακτήσουμε. Για να αποκτήσει κάποιος τον έλεγχο της κίνησης πρέπει να είναι πειθαρχημένος και ταυτόχρονα ελεύθερος. Γνωρίστε το σώμα σας και κατακτήστε τον έλεγχο της κίνησης μέσα από ένα διαφορετικό είδος χορού, το Tribal Fusion Belly dance. Πρόκειται για έναν δυναμικό χορό, με αυτοέλεγχο στις κινήσεις αλλά ελευθερία στη έκφραση.

Διδάσκεται ο έλεγχος των κινήσεων μέσα από τεχνικές, χορογραφίες και παιχνίδια αυτοσχεδιασμού ως καταλληλότερο μέσο χοροδιδακτικής. Στα μαθήματα και ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται κάποιος μπορεί να επιτευχθεί κατάκτηση του ελέγχου κίνησης, απομόνωση και ροή, ρυθμός, ενδυνάμωση και αντοχή στο σώμα, ελευθερία στο πνεύμα, ανάπτυξη χορογραφιών και χρήση ειδικών αξεσουάρ(extra tools). Διδάσκονται θέσεις,στάσεις και τεχνικές που πρέπει να κατέχει ένας χορευτής. Ο διδασκόμενος εφοδιάζεται με τεχνικές γνώσεις, χορογραφίες και μουσική μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.


 

artshub στουντιο χορου, logoArtsHub Σύγχρονος Χώρος χορού και έκφρασης
Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη.
T. 6998 420 566 | 6948 516 110
 fb. ArtsHub | www.artshub.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Share this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources