Dance Theater

Εργαστήρι χορού "Χώρος"

Το Eργαστήρι Xορού "Χώρος" υποστηρίζει τη διδασκαλία και διάδοση της τέχνης του χορού, την προβολή έργων χορογραφίας και εικαστικών τεχνών.
Στον χώρο μας πραγματοποιούνται ανοικτά μαθήματα χορού για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια προετοιμασίας για την εισαγωγή σε ανώτερες σχολές χορού.

Μαθήματα επιλογής
: Μπαλέτο (Αντίνοος Παλαμάρης, Ζωζώ Κυβεριώτη, Ανούσκα Οικονόμου), Σύγχρονο (Πέρσα Σταματοπούλου), Ballet fussion Afro-modern, Stretching, Floor Barre, Dance fit (Χριστίνα Αρμύρα), Flamenco (Αντίνοος Παλαμάρης, Φανή Δεμέστιχα), Μουσικοκινητική αγωγή και μπαλέτο για παιδιά από 3 ετών και άνω (Ανούσκα Οικονόμου, Άννα Κλειάφα).

Ο χώρος διατίθεται για κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα. Ο χώρος μας πραγματοποιεί καλοκαιρινούς κύκλους σεμιναρίων με αναγνωρισμένους καθηγητές χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των μαθημάτων μας. 

                                
                                                                               Πρόγραμμα Μαθημάτων
                                                       
                                                                                      


Καθηγητές


ΠΕΡΣΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
Γ
εννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία, όπου κατά τη διάρκεια παραμονής της παρακολούθησε σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους, (Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duzinski κ.α.) και συμμετέχει ως χορεύτρια σε δύο ομάδες σύγχρονου χορού. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διδάσκει σε σεμινάρια επιδοτούμενα από την Ε.Ε. κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε ηθοποιούς και χορευτές, καθώς και στις Ανώτερες επαγγελματικές σχολές θεάτρου των Γ.Κιμούλη και Κ.Νταλιάνη (Μοντέρνοι Καιροί). Από το 1995 έως το 2014 διδάσκει τεχνική σύγχρονου χορού (Limon - Release) και θεωρία στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Δ.Γρηγοριάδου. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Γ.Κακλέα, Α.Αντύπα, Ρ. Πατεράκη, Γ.Κιμούλη, Μ. Παπαδημητρίου, Α.Κοκκίνου, Π.Κοκκινόπουλο, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και το Κ.Θ.Β.Ε. Το 1991 ιδρύει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου», η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου χορογραφεί, χορεύει και δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο).
Εχει βραβευτεί δύο φορές στο διαγωνισμό Νέων χορογράφων στη μνήμη της Ρ.Μάνου κι έχει λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (συνεργασία με τον Ακαδημαϊκό Γ.Βέλτσο στην αναδρομική έκθεση του Χ.Μπότσογλου), το BIOS και το Μουσείο Μπενάκη . Το 2011 σε παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών παρουσίασε το έργο «Κοίτα με» και συνεργάστηκε με την Μάνια Παπαδημητρίου στην παράσταση «Ο γνωστός μας άγνωστος Κύριος Γκάτσος» στη Μικρή Επίδαυρο (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών). Το 2013 παρουσιάζει το έργο «Fight or Flight» σε συνεργασία με τη χορογράφο Σταυρούλα Σιάμου (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών) ενώ τον Ιανουάριο του 2015 παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το έργο «Σιωπή» (σε παραγωγή της Στέγης). Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως χορογράφος και να διοργανώνει σεμινάρια για χορευτές και ηθοποιούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ
Καθηγητής χορού – χορογράφος, κάτοχος και διευθύνων το <<Εργαστήρι Χορού και Εικαστικής Τέχνης "Χώρος">>
Μαθητεύει κοντά σε διακεκριμένους δασκάλους του κλασσικού και μοντέρνου χορού όπως: Γιάννης Μέτσης (BALLET), Daniel Lommel (BALLET), Λεωνίδας Ντεπιάν (PA BALLET DE DEUX), Paolo Bertolucci (SCALA DI MILANO), Luis Falco, Harry Miller (ΜΟΝΤΕΡΝΟ), Michael Merserer (ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΣΜΑΗΛΟΥ). To Flamenco τον συναρπάζει και απο το 1984 μαθητεύει κοντά σε διάσημους δασκάλους και χορογράφους της Ανδαλουσίας όπως: Manolo Marin, Mario Maya, Herba Buena, Alicia Marquez, Iabelle Bagio, Lola Greko, Christina Hoyos. Είναι διπλωματούχος του ISTD (Imperial Classical Ballet) και στο Flamenco. Υπήρξε μελος της "National Dance Theaters Association of Greece", στο Theater arts and dance drama. Επί 4 έτη κατείχε την 1η θέση στην ολυμπιάδα χορού, στον αθλητικό – ακροβατικό χορό. Το 1994 σε παγκόσμιο διαγωνισμό χορού στο WINTER GARDENS THEATER στο BACKPOOL της Αγγλίας, κερδίζει την 7η θέση στο Pa de alue (theater dance). Έχει δώσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού και παραστάσεις στις H.Π.Α , όπως "DALTON SCHOOL" SIXTH GRADE NEW YORK, COLUMBIA UNIVERSITY CARNEGIE HALL N.Y., BROADWAY DANCE CENTER N.Y., STEPS ON BROADWAY N.Y., HOLLYWOOD DANCE CENTER LOS ANGELES, κ.ά. Από το 2003 ζει στην Αθήνα και διδάσκει Flamenco στον "Χώρο" όπου διοργανώνει και παρουσιάζει εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού, προβολές "DANCE DOCUMENTARY", διαλέξεις μουσικοκινητικής αγωγής χορού και εικαστικά δρόμου.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΡΜΥΡΑ

Με σπουδές στην Ελλάδα κ εξωτερικό από καταξιωμένους καθηγητές χορού όπως: Γιάννης Μέτσης, Λεωνίδας Ντεπιάν, Χ.Μανταφούνης καθώς και οι σχολές χορού της Δ.Γρηγοριάδου και Σοφία Σμαϊλου. Η απαρχή της χορευτικής της εμπειρίας, το Αρχαίο θέατρο στην Ηλέκτρα του "Γιάννη Ξενάκη. Ζεί και σπουδάζει στην Ρώμη 7 έτη στην IALS DANCE CENTER με την GIOLANTA LACCA των Monte Carlo ballets, και στο Milano με PAOLO BERTOUGI της ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ. Εκτός από τον κλασσικό χορό αναζητά νέες φόρμες και τεχνικές χορού, για αυτόν τον λόγο καταφεύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου συνεχίζει τις σπουδές της πάνω σε άλλες τεχνικές του μοντέρνου χορού MARTHA GRAHAM-LESTER HORTON, καθώς και στo theater dance- classical k modern jazz με δασκάλους του Broadway dance center-Steps on Broadway dance studio, N.York ballet institute. Δάσκαλοι της οι JO-JO SMITH, LOUISE FALCO, DENISE WEB. Στην Ν.Υορκη: ALVIN AILEY AMERICAN SCHOOL DANCE THEATER, με την Joan Peters Master Teacher in KATHERINE DUNHAM TECHNIGUE και Los Angeles (Hollywood dance center). Έχει πολλές παραστάσεις κ εκπαιδευτικά σεμινάρια στο ενεργητικά της εν Ελλάδι, Ευρώπη και Αμερική με διακρίσεις όπως ''το κλειδί της πόλης" από τον δήμαρχο της Sarasota Florida. Επίσης στο "Blackpool England" Winder Garden theater" 7η θέση παγκοσμίως στον ΑΘΛ.ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ για ζευγάρια. Επίσης στην Βιέννη της Αυστρίας (HOMFBURG PALLAS) διακρίνεται για την χορογραφική της ιδέα παρμένη από την ελληνική μυθολογία με τίτλο "το βουνό των θεών". Κυριότερα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού: COLUMBIA UNIVERCITY—DALTON SCHOOL, N.YORK- BARRY UNIVERCITY- FLORIDA. Η τεχνική από την "ΚATHERINE DUNHAM" (AFRO KARIBBEAN RITUAL DANCES) την παρακίνησαν να διευρύνει τις γνώσεις της και σε άλλες πολιτισμικές φόρμες χορού άλλων λαών όπως West Africa- India-Afro Caribbean συνδυάζοντας τις σε μια fusion δυναμική χορευτική τεχνική κατάρτιση. Από το 1998 διδάσκει την τεχνική του "AFRO MODERN AND THEATER DANCE". Από το 2003 ασχολείται με την διδασκαλία, χορογραφία και την πειραματική χοροθεατρική ομάδα χορού SPIRITUALS "HOSANNA" και είναι διευθύντρια του εργαστηρίου χορού "Χώρος-ΜΕΤΣΗΣ" και "Χώρος-PRIVE"

ΖΩΖΩ ΚΥΒΕΡΙΩΤΗ
Σπούδασε στη Κρατική σχολή χορού ορχηστικής τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ) στο κέντρο παραστατικών τεχνών και κατόπιν στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου από όπου αποφοίτησε και στο STUDIO Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Διεθνή Ακαδημία Μπαλέτου της Βάρνας. Χόρεψε κλασικό, νεοκλασικό, καρακτερ και ελεύθερο ρεπερτόριο στην Ε.Λ.Σ., ομάδα Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας (DERRE), OMADANCE, ομάδα χορού P.Tavernier και σε θέατρα με παραγωγές χορού στην Αθήνα. Έχει διδαχθεί μπαλέτο από τους καθηγητές Anton Stoynov, S.Christov, A.Elliot, S.Savkov, P.Tavernier, Μ.Leonova, M.Denard.

ΑΝΝΑ ΚΛΙΑΦΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Στα εφηβικά της χρόνια παρακολούθησε μαθήματα κλασσικούμπαλέτου με την Αννούσκα Οικονόμου και σύγχρονου με την Πέρσα Σταματοπούλου και την Μαρία Τσουβαλά στην Ανώτερη Ιδιωτική Επαγγελματική Σχολή Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου.
Σπούδασε και αποφοίτησε από την Ανώτερη Ιδιωτική Επαγγελματική Σχολή Χορού "Μοριάνοβα -Τράστα" το 2017 με σπουδαίους δασκάλους να την καθοδηγούν όπως: Λ. Τράστα, Ρ. Παπανικόλα, Μ. Λάζαρη, Α. Πατσέλη, Ε. Εφραιμίδου, Ε. Δαφέρμου, Γ. Τσιγκρής.
Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικού και σύγχρονουχορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια στο φεστιβάλ τελειόφοιτων χορογράφων και στο Aiolos Dance Project.
Το χειμώνα και την άνοιξη του 2018 συμμετείχε στην παράσταση παιδικού θεάτρου " Jazz for kids " σαν χορεύτρια και βοηθός χορογράφου σε Αθήνα και
Θεσσαλονίκη.
Studio 1: Τοσίτσα 11, Εξάρχεια
Studio 2 (Μέτσης): Σαριπόλου 12, Μουσείο, Αθήνα
Τηλ.210-8837867, 6975546318, 6973213736
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources